(upravil babakus 10. 3. 2008 21:51)

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

No nejlevnější ten zesilovač zrovna neni viz odkaz http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&am … atur-Sound
Jak je na tom kvalitou nevím, protože ho neznám. Třeba to bude lepší než QSC, kdo ví... Tak to hned neodsuzujte!

Každopádně celá ta sestavička neni kvalitně nic moc a s reprákama od hadexu to bude ještě horší.

Kicker: repráky od hadexu jsou ty nejlevnější šmejdy vyrobený z nejlevnějšího materiálu. Parametry těch "repráků" se liší kus od kusu. Co máš za výškáč?

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Kicker: kolik ti prosímtě je?

Jak správně poznamenávají ostatní, měl by sis nejdřív přečíst teorii. Ještě předtím bych ale doporučoval DŮKLADNĚ několikrát přečíst "Pravidla Českého pravopisu" a "Stručnou mluvnici Českou" lol

(upravil iMartin 10. 3. 2008 23:32)

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Jo, myslím že s autohifsty si opravdu budeš rozumět líp, jsou podobnýho ražení, prostě kouknu-má to dost watůch-je to hustý, zatimco já tě tu otravuju nudnou teorií, a tady k návrhům bedny potřebujem nějaký blbosti jako Fs, Vas, Qts a bůhví co ještě a ještě nějaký pitomý charakteristiky pro návrh výhybky, kdežto autohifistům když stačí jen výkon, impedance a průměr, a výhybku poraděj už hotovou z obchodu tak musej bejt určitě chytřejší, ne?

Jestli jsi ten zesilovač dostal zadarmo tak máš buď štěstí, nebo je ten zesilovač oprvdu shit a ten DJ se ho chtěl zbavit a přišlo mu blbý chtít za něj prachy. A i kdyby to nebyl shit, tak Omnitronic na 110 % shit je, a ty "repráky" z hadexu tomu taky nepomůžou.

Analogie s auty se tu používá hodně, tak ji použiju taky.
Kdyby sis měl sestavit auto, taky nemůžeš postupovat tak že "do nějaký kastle hodim nějakej motor a nějakou převdovku a ono to nějak pojede" - s největší pravděpodobností nepojede, nebo hodně blbě.

Ad tlumení: to je asi jako kdybyses zeptal, jaký sedačky pro tebe v tom autě budou nejpohodlnější. Jak to máme sakra vědět? S tlumením práce složitá není, stačí zkusit přidat/ubrat a pozorovat změnu zvuku, a až se ti to bude zdát nejlepší, nechat.


To jak lidi vybíraj úplně cokoli podle výkonu a ceny mě neuvěřitelně sere.
Proč kupovat 1000W sekačku z Mountfieldu za 5000, když v OBI maj ještě "silnější" a jenom za tisíc.
To že se jí za pár měsíců běžnýho používání totálně rozjebaly řidítka a vypínač s "inteligentně" vyrešeným držením kabelu se urval, takže s ní nešlo jezdit a pomalu ani zapnout (což se počítá jako mech. poškození a na to se záruka nevztahuje), to je jedno, hlavně že byla levná.

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Mno helejd te se omlouvam se za ty zprosty slova!Jo a ten zesik co je v odkazu od babakuse tak to je on mam ho uplne zadacko pac strejc vyklizel zrusenou dyzu a on tam byl i s dalsim vybavenim ktere si ale driv rozebrali jini.Akorat tam je urvanej ten jeden potentik ,ale to neni absolutne zadan zavada,takze je ok!

babakus:covece ani nevim co to je za vyskac ale je od tesly.

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

A jak vypadá? Je to některý z těchhle?
Nebo z dnešního TVM, třeba ARC-044-10, ARC-044-20 nebo ARC-044-30?

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

covece ani jedna znich ale kdybych vedel jak sem dat foto??? smile

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Proč ti, co by potřebovali poradit nejvíc, nikdy neposlouchají? Ten odporný bastl, který postavíš, nebude v žádném případě PA systém. Bude to hnusný hybrid, poslechovou kvalitou těžce pod stavěnými hifi bednami a akustickým výkonem nesahajícím nejhoršímu PA ani po kotníky. Jsou to peníze hozené do kanálu. Kup si flašku Jacka Danielse a luxusní prostitutku. Bude to užitečnější, levnější a zbydou ti z toho aspoň vzpomínky... Nebo začni šetřit a postav něco, co opravdu hraje. Až se pro to rozhodneš, rádi ti tu poradíme.

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Leda by si my ten reprak koupil sam??!!!To uz ne vid!!!

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

O tom jsem přesně mluvil. Nakonec se k tomu asi stejně dopracuješ, jen tě to bude stát dvakrát, třikrát tolik než by mohlo, kdyby ses vzdal marné snahy uplácat PA systém z Hadexů a jiných komponentů obdobné kvality...

(upravil Michal 11. 3. 2008 19:09)

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Presne.

To se koupi sracky dokopy za tri litry. basaky po litru, vysky po petikile, bedna se zbastli, vyhybka ukradne nebo vezme z jinych beden. Po prvni akci (nebo v lepsim pripade hned po vyzkouseni) se zjisti, ze je to uplne na hovno. Zacne se resit co s tim. Repraky neprodejne - vyhozene penize.
Protoze clovek uz vyhodil nekolik litru oknem, poridi ted tedy neco drazsiho, protoze to rozhodne "nemuze byt horsi". Podiva se na seriozni znacky, ty levne. Emi, slenium atd... Koupi se delta a nejaky driver s hornou. Vyhybka se zbastli, nebo se koupi univerzalni, protoze to preci nemuze mit takovej vliv. Investice odhadem 6 tis.
Pri prvni akci se zjisti, ze je to fakt lepsi nez predtim a to o dost, ale porad to tem vedle hraje mnohem lip i kdyz maji taky emi na basech. Kamik za par piv pusti info, ze to dela vyhybka. Zjistuje se schema, ktere se dohleda a ubastli z provizornich soucastek. Investice 500kc. Pri prvni akci se upece odpor na vysce, nebo civka na basech. Schema bylo dobre, odbornici poradi, ze vyhybka musi byt dimenzovana na vykon. Investice do repase vyhybek cca 1200kc. Ted to hraje relativne dobre a dokonce to i drzi.

Vysledek?
Proinvestovanych bratru 12 tisic a vysledek je pochybna bedna desetkrat upravovana, zbyle menice k nicemu a spousta ztraceneho casu, nasrani lidi a frustrovany majitel.
Za 12 tisic muzes mit treba Megatony, nebo osazeni 15"+driver i s vyhybkami rovnou v uplne jine kategorii

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Toto bych dal číst každýmu nováčkovi, co řeší Hadex a spol.

Web

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Kicker: byt tebou bych ten tvuj bastl nekomu prodal a nasetril bych aspon na blbe 2 bedny kde by bylo osazeni selenium nebo eminence. Taky sem mel sve zacatky u hadexu ale uz sem se poucil smile a tedka fakcim na Eminenci 12lf sice jako sub ale chystam se na male PA na doma 10" + 1".

nema to fakt cenu za malo penez malo muziky

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

A co ten muj zesik nemel by nekdo zajem???

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

ten si nech,postav bedny ať je máš na čem vyzkoušet"když to není takový šit a hrálo to na díze"

Web

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

to Kicker:
dobře si přečti to co ti tu napsal Michal ať si netřepí hubu jen tak nadarmo... můžeš číst i víckrát.
Já sem taky chtěl PA domů, popř i na nějaký to nazvučení někdy něčeho. Koupil jsem za 2 tácky 15" cimbalu na basy a dal ho do nějaký bedny. Řešil jsem tu bednu tady s chlapíkama a prostě to byla nějaká bedna která bez změření neříkala nic. Hrálo to dobře. Na ale jak jsem se tady probíral těma stránkama, zjistil jsem nakonec že pokud chci lepší zvuk, musím šetřit. Dnes mám 15" RCF kterej hraje o moooc líp než ten cimbala, taky dostane budku kterou si zaslouží, a stavím k tomu satelity 12" PD + 1" B&C - Martinův projekt s jeho laskavým svolením. A slibuju si od toho příjemnej zvuk a podle mě za MÁLO peněz. A věř že jich taky moc nemám.
Moc sem nepřispívám protože se tady od těch lidí mám ještě hodně co učit tak spíš čtu a tobě bych radil to samý. Lepší 2 roky šetřit než každej půlrok něco zahodit.

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

joo jassny ale zajima me spis ten zesik ten bych prodal a koupil nejaky obyccejnejsi pac tohle my je na doma taky k nicemu!A nekdo kdo se vtom pohybuje dela party nebo dokonce dyzy tak by ho kazdopadne daleko vice uzil nez ja!!!

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Kicker doprdele piš už jako člověk! mad

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

a jak myslis???

(upravil iMartin 13. 3. 2008 3:31)

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Lidi jednoduše nemaj náturu na to, aby šetřili dýl a utratili víc a najednou, a hráli až pozdějc, potřebujou prostě hrát hned teď a třeba i hůř, a postupně se časem dokoupí něco lepšího, ikdyž to dohromady bude stát víc. Toho se zbavit nejde, maximálně jde zatnout zuby a čekat, ale to málokdo vydrží, podle toho jak silnou má kdo vůli.

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

KICKER: Co takle pravidla, bod 12? http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=2