Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 4)

Audioweb.cz » K fóru » pište jako lidi...

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 68]

Re: pište jako lidi...

Jen já píšu furt jako "starej debil". Že já se na to nevyseru.

Re: pište jako lidi...

občas som nútený písať zo vzdialenej mašiny a putty+lynx sa dohromady s diakritikou nemajú radi, tak vtedy, inak sa snažím, ak to ide

Web

(upravil luikas 29. 2. 2008 21:14)

Re: pište jako lidi...

nebudeme se tady hadat, muj nazor znas a sam urcite vis, ze me ted nepresvedcis. znam zmrdy, co pisou s interpunkci i supr lidi, ktery ji na netu nepouzivaji. nemam proste tenhle cernobilej pohled rad. linej clovek preci jeste nemusi bejt nutne spatnej. divil by ses, co jsou nektery pracovity lidi zac... jednou treba nazor zmenim. ja te nebudu prudit za tvoje sverazny vyjadrovani a ty zas prekousnes moje prispevky bez diakritiky, ok? kdyz se Te na neco budu chtit zeptat, napisu ten dotaz s diakritikou a ty me zas naoplatku nebudes prirovnavat k dusevne postizenym jedincum. plati?

Re: pište jako lidi...

Luikasi - já jsem svázaný tradicí? Kde? Jakou? Jak si na to přišel by mě vážně zajímalo. Kolik si myslíš že mi je? Máš pocit že to nějak přeháním se spisovností? Já tedy ne.

Vyloženě černobílý pohled tu snad nikdo nemá, jen Sinclair k němu občas tíhne ale má také proč. Když se dennodeně potkává s různými zhovadilostmi ať už technickými či ryze lidskými tak to nějakou tu stopu na nervech a trpělivosti zanechá.

To o těch zmrdech a super lidech ale není argument. To je pouze ukázka toho jak to, že zmrd píše super mu dodává určité plus, zatíémco u těch tvých super lidí kteří píšou řekněme všelijak je to jejich mínus. A to je přeci škoda když nezvládají ani takovou jednoduchou věc kterou zvládne i ten zmrd ne?

Další věta o líných lidech spadá do podobné kategorie. Člověk může být líný ale nesmí to být flink. Já jsem také svým způsobem líný, nebo spíš mi dlouho trvá než se dokopu k tomu abych něco udělal. Když se ale jednou do něčeho dám tak makám. Flinka někdo do něčeho dokope a nebo se možná dokonce i dokope sám ale kouká jak by to kde vojebal. A jsme zpátky u vohnoutů. Takže když můžeš psát poředně měl bys psát pořádně.

Redyho beru protože spadá do ranku který jsem popsal hned ve svém prvním příspěvku. Když to jinak nejde nedá se nic dělat a nebudeme mu to brát za zlé. Prostě technika. Naopak pokud někdo má k dispozici techniku která mu umožňuje psát správně měl by jí využít.

Ten poslední návrh Luikase se mi zdá férový. Každý udělá nějaký ten vstřícný krok a ocení že ho udělal i ten druhý. V tomto případě to nebude krok kompromisní ale takový, který by měl být udělán i bez této debaty neb oba máte máslo na hlavě.

Re: pište jako lidi...

tou tradici jsem myslel to, ze se jen tezko smirujes s timhle trendem (da-li se to trendem nazvat). jinak k tomu navrhu- ten plati pro vsechny. kdokoliv si preje, abych psal spisovne, kdyz budu chtit znat konkretne jeho nazor, dejte mi vedet. treba si na tu interpunkci jeste zvyknu smile

Re: pište jako lidi...

To je pouze ukázka toho jak to, že zmrd píše super mu dodává určité plus, zatíémco u těch tvých super lidí kteří píšou řekněme všelijak je to jejich mínus. A to je přeci škoda když nezvládají ani takovou jednoduchou věc kterou zvládne i ten zmrd ne?

Tak nevím, kdo tady píše všelijak big_smile Věř tomu, Thalete, že kdybys v tý větě napsal čárky tak, jak mají být, četlo by se to po Tobě taky o poznání líp... wink

(upravil Mike 1. 3. 2008 12:56)

Re: pište jako lidi...

sinclair napsal:

nevidím jedinej důvod
jsem nasranej ...mladý zmrdy jako js ty.
další rozumný, normální mladý lidi ?
takovej starej pes,

- jediný
- nasraný, mladé, jsi
- rozumní mladí lidé
- takový starý

Sinclair, promiň, ale tohle mi jako čechovi vadí omnoho více, než psaní bez diakritiky. Jinak ale s tebou souhlasim.

edit: Ještě takový OFFTOPIC pro ty kteří pocházejí z Čech a píší to, co jsem už vyzdvihl nahoře. Ve slohovkách jste také psali takto? "Malej, jedinej, z tý zastávky" atd. Brali vám to učitelé jako chybu, nebo to tolerovali? Ja taky nepíši ponaszymu, a to byste se divili co to je za řeč, vid Pibi a ostatní Slezané.

Web

Re: pište jako lidi...

No mně teda ne. Já to beru většinou podle toho jak mluvim a věř mi, že nemluvim tak, ze seru na hacky a carky a mluvim jako priteplenej kreten.

Takový starý pec je přinejmenšim směšný.

Re: pište jako lidi...

Frank pro mě je Takovej starej pes uplně divný, je to nespisovně, špatně a když přijedu asi o 50km od nás tak už se tak začíná mluvit i v Ostravě. Nejhorší je to u moderátoru, kteří namísto "Lidovec Čunek" říkají "Ledovec Čunek" atd

Web

Re: pište jako lidi...

Tož co, no? Mám nasadit suj hantec a řict takové staré čokl??

Re: pište jako lidi...

Frank: u nas se čokl nazývá psovi, co je křížený se vším, je vypelichaný a bez domova, co si ho bezďák upeče a zežere. Jinak ale dobrý fór

Web

(upravil ohm 1. 3. 2008 14:11)

Re: pište jako lidi...

chcel by som reagovať na nazor uzivatela :Bubacek .. ked sa clovek zaujima o taketo detaily tak musi mat teda bezstarostny zivot ..mat tvoje "problemy" .. ludia ktory sa chytaju takychto veci su v beznom zivote, (nechcem nikoho urazat), na tom rozumovo asi biedne ..naco bude clovek v takychto neformalnych threadoch teda prispevkoch pisat ..vsetko s diakritikou s prislusnou formou textu .. ..co sme v parlamente ... ked je rez myslienka podana tak ze ju clovek pochopi ..gro je hlavne .. to potom ked stretnes koktaveho docenta este s tytulom profesor ktory bude trosku suslat a koktat a vyslovi jedno z 10 slov zle  - tak podla niektorych bude asi vadny a zrejme neinteligentny..

chlapi sory ak sa opakujem ..ale citat tieto prispevky nema zmysel ..

..cawwwte

a predsa som tam spravil chybu hroznee...asi som fakt debil

(upravil iMartin 1. 3. 2008 14:48)

Re: pište jako lidi...

Podlě mě nespisovnost vadí daleko míň než chybějící interpunkce, pořád text kterej je psanej nespisovně se dá snadnějc přečíst nez kdyz tam chybi diakritika a jeste ke vsemu v tom bivaji chybi.

Pochybuju, že někdo z vás mluví spisovnou, nebo hovorovou češtinou. Všichni koho znám používaj obecnou češtinu, tak proč jí i nepsat když o nic nejde. Tohle fórum není žádná slohovka.


Jednou jsem taky psal bez diakritiky, ale to bylo kvůli tomu, že když jsem chtěl napsat ěščřžýáíé (dokonce i když jsem použil základní písmeno a ´ nebo ¡) tak mi IExplorer reagoval divně, dělal věci jako třeba refresh, nebo rovnou začal vyhledávat a tak. Nikdy jsem nepřišel na to proč, pomohla až reinstalace.


Edit: Splet jsem si intepunkci a diakritiku, jsem strašnej blbec, srazil jsem se a jdu si sypat popel na hlavu (přímo z krbu a ještě rozžhavenej).

Re: pište jako lidi...

Ohm, tak přesně o tomhle psal sinclair, tohle je průser.

Marťas, někteří píší nespisovně i slohovky... Asi se už nedivim, že mám málem čtyrku.

(upravil MaBat 1. 3. 2008 14:27)

Re: pište jako lidi...

Hoši, přestaňte už s tou interpunkcí a diakritikou, nebo si aspoň někde najdětě, co ty dvě slova znamenají (když už je chcete používat), ať se tu zbytečně neshazujete... smile

Podle mě, cokoliv se dá přehledně a napoprvé přečíst a má to hlavu a patu, je dobře. Na ničem jiném podlě mě nezáleží a je to už hledání blbostí, popř. hole na psa. Howgh.

Re: pište jako lidi...

iMartin: To by ses divil. U nás tady mluví všichni spisovně. a zadne ej nebo bili sme.

Web

Re: pište jako lidi...

Asi bych to řek takto: Ať si člověk píše jak se mu zlíbí, ale ať to je k přečtení a porozumění. K tomu patří čárky, háčky a tečky. A bez dávky přirozený inteligence to fakt nejde.

Re: pište jako lidi...

Pisem bez diakritiky (v mojom pripade mäkčene a dľžne) zo zvyku a nemienim na tom nic menit. Je to zvyk z IRC, kde je casto zakazane pisat s diakritikou. Tak isto ICQ, pripadne online chat-y. O.i. byva niekedy problem s kodovanim stranok a niektore diskusne fora taketo znaky nezvladaju.
Okrem dlznov a makcenov pouzivam vsetky ostatne znaky, nakolko sprehladnuju text; tiez odstavce a pod.
Myslim, ze citat text bez diakritiky nieje problem, citam ho tak, akoby tam bola. Ked spravite "prelkep" viete si to v hlave automaticky opravit tak, ze sa casto nad tym ani nepozastavite, tak isto je to so znakmi ľščť...

Som vsak alergicky na gramaticke hrubky s i/y, za to by som kopal do riti (napr . ked sa nyekto nieco pita) Nespisovny text podla mojho nazoru viac predstavuje znak vidlactva ako nepouzivanie diakritiky.
Mäkčene a dľžne pouzivam len v pripadne, ze tento znak meni vyznam slova.
"Tiesh neznasham rethardowany text, ktorym sa tho zacina hemzith na pokecoch."

Text ma mat hlavu a patu, myslienku a byt zrozumitelne napisany, aby sme s nim nemuseli vlacit aj jeho strojcu.
Velke myslienky mozu byt napisane aj slohovite na kore stromu a budete z nich mat uzitok.

Re: pište jako lidi...

jedine co by som k tomu mohol napisat je: kult osobnosti. vylozte si to ako chcete. bolo to to prve co mi napadlo.
otherwise: niekto nema moznost pisat s diakritikou.

Re: pište jako lidi...

ohm napsal:

chcel by som reagovať na nazor uzivatela :Bubacek .. ked sa clovek zaujima o taketo detaily tak musi mat teda bezstarostny zivot ..mat tvoje "problemy" .. ludia ktory sa chytaju takychto veci su v beznom zivote, (nechcem nikoho urazat), na tom rozumovo asi biedne

Podle mě je na tom rozumově bídně spíš někdo, kdo záměrně komolí slova.

Pište všichni klidně hovorovou češtinou, to se číst ještě dá, ale necpěte do příspěvků pubertální výrazy a nekomolte slova. Interpunkce by se také měla dodržovat, úplně totiž mění význam slov.

A jak napsal sinclair, občas by opravdu pomohla kouzelná slůvka!

Příspěvky [41 až 60 z 68]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » K fóru » pište jako lidi...

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£