No ta cena 9000, to je takové polemické. Dalo by se to udělat i za 7000 si myslim. Třeba kupovat odhmotňovací hroty na obě bedny za 500,- ... nic moc. Nebo jako podklad pod tapetu kupovat 6 sprejů laku každý za 70 korun a je v nich celkem houňo a žádnou vrstvu to stejně nevytvoří. Raději koupím v plechovce ten nejobyčejnější sráč, a sbrousím to pak. Nebo vzpěry použité jsou 3x3cm hranolky. Koupené v Obi. 2m hranolek mě stál 80 korun a potřeboval sem tři. Pak sem jel kolem hornbachu a našel sem tam stejný, trochu se sukama ale ... ve zbytku za 15 korun.
Když člověk pospíchá, koupí hned první co uvidí, tak pak moc peněz neušetří.
Musim ale říct, že do ceny bylo započítáno opravdu všechno. Lepidlo, tmel, silikon, vruty, těsnění pod repra, vatelín (a že ho tam je ), tapeta mě vyšla asi na 450,- taky žádnej zázrak. Prostě si teď dávám už pozor, co kde kupuju a snažim se mít přehled, kde co maj levnější.
Například teď stavim nový bedny. Zapoštění měničů si nechávám dělat u jednoho frézaře. V truhlárně sem koupil mdfku, nechal si jí nařezat a zkosit hrany na přední desku. Dvě přední desky mě vyšly na 100,- rozměr 500x271, tloušťka 30 mm. Docela solidní chlapci. A ten frézař? 250 korun za vyfrézování 4 zapuštění pro repro. Bohužel no .... Na náčiní nemam, a zas tak často s tim dělat nebudu, abych si na to našetřil.