Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 5 z 6)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV = high-end?

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 »»»

RSS

Příspěvky [81 až 100 z 108]

Re: SPV = high-end?

Co takhle být trocha inovativní? smile Kolečko a dlouhou hřídelku má přece každý... co třeba dát dozádu sice "obyčejný" otočný motorový ALPS a na hřídelku mu dát buben vhodného průměru který by byl ovládám pomocí lanka posuvníkem na čelním panelu? Občas se docela divím jaké knoflíky jsou lidi schopní navěsit přímo na hřídel potenciometru... pomalu plánuju skříň na svůj zes a minimálně knoflík hlasitosti bude mít vlastní kuličkové ložisko přímo v domečku za panelem aby nebyl tou vahou a různým páčením namáhán přímo potenciometr. Docela mě překvapilo že v lepších tesla tunerech a resívrech je hřídel ladícího knoflíku se setrvačníkem uložená v kuličkových ložiscích.

Re: SPV = high-end?

ty jsi můj člověk smile já sice nemám u svýho zesu kul.ložiska,ale aspon bronzový pouzdýrka,u nějakýho továrního zesu jsem viděl i dvakrát zalomenou kardan,samo taky v ložiskách.

Re: SPV = high-end?

Jen mě tak napadá, neexistuje na poťáky nějaký bovden, nebo něco jako je náhon na tachák u motorky?

Web

Re: SPV = high-end?

Existuje. Kedysi som rozobral ČB televízor a v ňom bol taký bowden. Dlhý tak 20cm. Či ho ešte mám neviem.

Web

(upravil kazzatel 9. 1. 2008 13:24)

Re: SPV = high-end?

To se dělá jinak, chlapci, je vidět, že jste nikdy nemodelařili... Futýrko pro hřídelku knoflíku : teflon. Spojení ovládací hřídelky s hřídelkou poťáku : speciální spojka, která eliminuje malou nesouosost .... smile

Re: SPV = high-end?

Ta spojka jsou takovy ty plosky se zarezem s moznosti posuvu vzdycky v jednom smeru?

Re: SPV = high-end?

Za mých pionýrských let se používala gumová hadička, např. u pohonu lodní hřídele. Ale to tady není zrovna nejvhodnější řešení.

Re: SPV = high-end?

Jelikož asi budu potřebovat úhel 90°, budu se spíš muset poohlížet po nějakých ozubených kuželových kolečkách

Web

Re: SPV = high-end?

Nějaké malé hřídelové spojky doma mám... skládají se ze dvou unašečů mezi kterými jsou snýtované labyrinty z tenkých pružných plíšků. Mám pocit že tak byly připojené selsyny nebo IRC čidla na SPTčkách. Kdysi je tahal otec z práce. Teflonové nebo spíš silonové futro je fajn.... ale na příjemný chod malinkého kuličkového ložiska v 2RS provedení to nemá

Re: SPV = high-end?

čas na merkur? smile

Web

Re: SPV = high-end?

Když merkur tak z něj jedině smontovat celou skříňku lol

Re: SPV = high-end?

ve starejch videích bejvá hafo plastovejch převodů

Re: SPV = high-end?

Mně se léta osvědčuje toto řešení(odkoukáno ve starých rádiích):
na čelní panel namontovat rozebraný potenciometr jako ložisko prodlužovací hřídele, její délka asi o 5 mm kratší než potřebná pro spojení s potenciometrem na zadním panelu. Obě hřídele propojít těsně nasunutou pružinou. Pro větší vyosení stačí zvolit větší distanci mez oběma konci hřídelí.

Re: SPV = high-end?

este by som sa rad opytal...
sledujem ze vacsina z vas ma aj tak ako pohony receivery, nieje lepsie kupit za rovnaku cenu lepsi (nie najlepsi, tak okolo 10 000) receiver ako dajme tomu 2xspm250? uz sa tu okolo toho premlelo vela ale je tam 5 slabsich koncov, rozne funkcie, korekcie...protse vsetko,a este k tomu to aj dobre vyzera..a bez roboty:)
receiveristi poradte.dik

Re: SPV = high-end?

receivery jsou hrozný mrdky, kor za 10000.

Re: SPV = high-end?

Tudle sem se hádal s luikasem. Zase sem si potvrdil, že nikdo svoji volbu nebude nikdy hanit.
Výhodu to má akorát pro člověka pc ignorujícího. Já z něj všechno tahám z tichého pc, které má nesporné výhody takřka na ve všem.
No stavím si kino z aldaxu, na zadní surroundy potuněný (aldax) stařík od Technicsu.

Web

(upravil Hop377 14. 1. 2008 22:57)

Re: SPV = high-end?

To marecek: ide hlavne o bastlenie, ze to chcem, mozem, dokazem, zabavu a nie cenu.

Re: SPV = high-end?

ja budem tiez takmer vsetko tahat z PC a tiez z digitalneho satelitu.
vyhodou by bolo taktiez dialkove ovladanie....clovek je tvor pohodlny...:)

Re: SPV = high-end?

Jean, bol sis to len pozrieť lebo aj počuť? smile


Schéma může zklamat... člověku se skoro chce říct, že takováhle prkotina ani nemůže hrát, žejo smile Měl jsem podobnej pocit u SPV250, jenže pak jsem si ji poslechl a rychle změnil názor.

Web

Re: SPV = high-end?

Jeane, kompletně celosymetrický zesilovač by byl značně náročný na sestavení - uvědom si, že je to stavebnice v ceně okolo 1000Kč, která musí být udělaná tak, aby byla přehledná, dobře se osazovala a v neposlední řadě musí být ze standardně dostupného materiálu. V dotyčném zapojení se i relativně dobře měří /v případě potíží/, u celosymetru to tak jednoduchý není. Praxe potvrdila, že tohle zapojení v kombinaci s konkrétním materiálem má velmi dobrý zvuk /já to věděl už od začátku/.
Za obrovskou výhodu považuju all in one řešení bez zbytečné drátovačky.
Ve stejné cenové i kvalitativní kategorii nenabízí nikdo nic, co by mělo na jedné desce zesilovač, komplet ochrany, hlavní i pomocný zdroj. 

Celosymetr by byl na desce stejného formátu napráskaný jednotěsnevedledruhého, bylo by to nepřehledný, náročný na osazení a byly by potíže s některými typy potřebných součástek.
Stovka je tak dobře vyvážená a odpiplaná, že se parametry vyrovná celosymetrickým zesilovačům, co se týče desky, tak ta je odpiplaná tak, že odstup to má stejný jako celosymetry a na udržení dobré stability stačí pouhé dva keramické kondíky.
Nesrovnávat s DPA222 - to je úúplně jiná kategorie. Pavlův styl práce napodobovat nehodlám - Pavel je jen jeden.

Web

Příspěvky [81 až 100 z 108]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV = high-end?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£