Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Dílna » Konektory

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 33 z 33]

Re: Konektory

Ještě uvažuji o těchto: http://www.studioline.cz/?lang=cz&e … mp;id=5332
Ale zaberou víc místa.

Re: Konektory

Jo, napchal bych tam něco v tomhle stylu...

Re: Konektory

Akorát banánky nepovažuji za spolehlivý konektor a na 16 drátů z boku nejspíš nebude místo. Nemáš nějaký tip?

Re: Konektory

Zajímaly by mě výhody nevýhody zmíněných konektorů, co se týká dlouhodobý spolehlivosti (oxidace,...) "spoje". Přecijen doma to človek tolik nerozpojuje.

1) Speakon (co jsem viděl u checka tak dobrý!)
2) šroubovací + banánky
3) šroubovací + rovnou oholenej kabel
4) ..ten kabel pocínovat

(Pérové nebo dvoukolík neuvažuju.)

(upravil Starter 18. 7. 2008 20:13)

Re: Konektory

Ahoj chtěl bych se zeptat, vidíte někdo problém s připojením reprokabelů k reprosoustavě pomocí klasického šroubu + pérových podložek a kabelových Oček ? např http://www.vpcentrum.prodejce.cz/index. … amp;ak=244
Měřil jsem šrouby po přiložení hrotů je tam rozdíl cca 0,2-0,3 Ohm vidíte v tom nějaký problém?
Nechci kupovat terminály, a nechci vidličky ty pořádně nedrží.
Připojil bych to matice-kabelové očko s připájeným vodičem z výhybky-pérová podložka zadní stěna reprobedny pérová podložka kabelové oko s napájeným přivodním vodičem a zase matice.
Třeba je to blbý nápad nevím ale za zeptání nic nedám. Nějaké pozlacené šrouby apod.. asi nemá cenu stejně se podle mě ani normálně nevyrábí. Je to k větším bednám Tesla takže nic extra, vodiče 4x1,5 CYSY (lanko snad mám označení dobře napsáno)

(upravil redyuri 18. 7. 2008 20:42)

Re: Konektory

banánky majú dáky prechodový odpor, nepocínovaný kábel oxiduje a pocínovaný sa ulomí v prechode. jedine speakon/xlr smile

Web

Re: Konektory

Starter - klasický šrouby bez povrchové ochrany zaoxidují, vytvoří přechodový odpor a je to v řiti. To samý pozinkované šrouby, často mají na sobě z výroby špatně vodivou vrstvičku a i když nemají, časem mírně zaoxidují také. Mosaz rovněž zaoxiduje, musela by se pocínovat, což je také na prd. Ono to zlacení není v drtivé většině zlacení, ale nitrid titanu, běžný člověk to nepozná. Kup nějakou klasiku, ke které to můžeš zevnitř připájet (nejspolehlivější) a zvenku pořádně utáhnout. Zádný vnitřní šroubovací spoje nedělej, drž se ověřenýho.

(upravil Starter 18. 7. 2008 22:06)

Re: Konektory

Aha, takže speakon neutrik z GESu by mohl byt ok ne?
Ještě me zajímá jedna věc propojení se zesilovačem, co bude lepší napájet na banánky nebo dát klasicky jen holý vodič a přišroubovat?
Jen tak ze srandy k tomu šroubování, když se podíváte ani tyto http://www.monacor.cz/catalogue-product … ubKtg=856/ nejsou pájecí ale šroubovací tak jako jsem psal já.

Re: Konektory

si kúp speakon v prodance smile
rovnako speakon za zos smile)

Web

(upravil Starter 18. 7. 2008 23:00)

Re: Konektory

Speakon na zos nedám mám tam jen šroubovací. Nové se mi tam nevlezou mám v zadu přívodní kabel dále otočný přepínač napětí nebo nevím jak to nazvat prostě 220,230,110,115 .. Pak tam je asi 8 zásuvných karet na hlavní desku a pak už není místo takže se tam nic nevleze. Musel bych vyndat alespoň 2 karty což je blbost ochudit se o vstupy a výstupy. Kdyby to šlo tak tam ty spekaony dám. Takže buď banánky nebo holé vodiče vidličky bych se tam bál rvát málo místa.
Jinak nevím proč bych to měl brát z Prodance, je to sice levnější 422kč o proti GESu  500kč ale zas u prodance je pošta +120kč.

(upravil Starter 19. 7. 2008 14:47)

Re: Konektory

Asi je to blbost co teď budu psát, ale zeptám se. Dají se sehnat střibřící lázně etc... Nešlo by ty šrouby co nejlépe vyčistit a postřibřit? Akorát doma se to stříbření asi nedá provést v takové vrstvě a v takové kvalitě aby se to neočoupalo a bylo to k něčemu. Ale možná by čly postřibřit aspoň konce měděných vodičů aby nevznikala oxidace. Je to jen DIY nápad.

Re: Konektory

Srarter: Ciste stribro oxiduje na vzduchu velice dobre, takze tenhle napad bych zase opustil. Kvuli tomu se pouziva zlato i kdyz hur vede. Zlato neoxiduje.

Pepe:S tim nitridem titanu bych si taky nebyl tak jistej, protoze ten bych typnul vyjde draz nez to zlato (spis bude zlata malo a bude to spatne drzet).

(upravil Starter 19. 7. 2008 21:36)

Re: Konektory

Aha ok, no stříbro oxiduje to vím ale podle mě pomaleji než měď. Když tak koukám tak ideálního není vlastně nic, nejlepší by bylo přpájet do zesilovače vodiče a přímo pak do reprosoustav ale to je zhovadilost.

Příspěvky [21 až 33 z 33]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Dílna » Konektory

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£