Téma: B&C 12HPL76 4/OHM - problém
Koupil jsem před časem tenhle reproduktor z druhé ruky a používám jej v bedně pro baskytaru. Když je vše v pořádku, jsem se zvukem i výkonem velmi spokojen.
Teď k problému s ním. Předchozí majitel říkal, že občas měl problém s jeho výpadky ve zvuku a že z toho důvodu byl při prodeji s fungl novým opravným recone kitem originál od BC, což bylo při koupi vidět. Mám ale pocit, že se tím onen problém nevyřešil. Vždy při připojení mám pocit, jak když tomu repráku trvá třeba půl hodiny hraní jakési "zahřátí" a rozhýbaní. A pak v průběhu delší hry mám pocit, že občas hraje méně nebo chvílemi jinak. Musím podotknout, že kabely, zesilovač, basu, nastavení všeho možného a podobné základní věci jsem prověřil a mnohokrát vyměnil a testoval. Tím to není. I jsem předělal na repro přívodní terminály na bytelné a prověřil(na evidentně novém recone kitu) nová přívodní lanka k cívce a tím to také není.
Prosím vás o zamyšlení, co by mohlo způsobovat takové kolísání a změnu zvuku reproduktoru, pominu-li vše, co jsem vyjmenoval. Většinou když hraju déle s větším výkonem, repro se rozehraje a tlačí po chvíli tak jak má, ale i tak se občas stane, že v průběhu akce mám pocit, že najednou hraju na úplně jiný reprák a zvuk se změní. Opět pomiňme styl a akustiku pódia atp. Tím to není. Mám skoro pocit, že za to může nějaká uvolněná část magnetického systému, nebo nečistota v magnetickém systému reproduktoru. Nevím, do jaké míry to může být nějakým tepelným namáháním neodymového magnetu nebo předchozím přehřátím atp. S tím nemám zkušenosti. Podotýkám, že reproduktor při těch změnách zvuku slyšitelně nezkresluje a ani v nejmenším není patrné drhnutí cívky. Prostě hraje pořád, ale jako by občas ztrácel sílu se současnou změnou zvuku a nedá se moc vysledovat, co na tohle má vliv. Napadá někoho něco?
. A kombinace zvukař/muzikant může dát občas zabrat 

Podpora
Nahrát obrázek