Včera mě Michal pozval k poslechu, tož dík! Dokonce jsem po dlouhé době viděl Hanziho. 
Nebylo času nazbyt, ale nějaký poznatky mám a to v bodech:
- při porovnání s Daytoním 2p od Peta jsem zhodnotil jako pro mě příjemnější právě ty Daytonky, ačkoliv jsem slyšel, že výšky nejsou tak čisté a jsou víc nafouklý basy, v kostce pro mě méně "studený" projev, možná zábavnější. Myslím, že by bylo lepší porovnávat bedny s vejškama ve stejné výšce od země (byl tu rozdíl odhadem 70 cm, Nyksu2 byly dole)
- co mě udivilo, byl hodně velký rozdíl ve vykreslení prostoru Nyksu2/Blyzna a ani jsem si to nedoved logicky zdůvodnit. Blyzny na mě působily jako více směrující. Výška obou beden od země ± stejná.
- Nyksu2 jsou za mě otevřené s širokým soundstage, basy sušší ale velmi dobrý. Jako celek bych volil slkon charky od zhruba 600 Hz do 10 kHz 2-3 dB. Charakter výšek se mi líbil, nic tam podle mých uší nebylo špatně, znatelnost použití zvukovodu je neznatelná za mě
(myšleno z pohledu směrovosti)
-Blyzna/Nyksu2 basy: Jsem spíš na střídmý podání a vyhovují mi tedy lépe sušší spodky lezoucí z Nyksu2, pocitově samo neumí takový "basy ze sklepa" jako L19
-Nyksu2 v někrých nahrávkách mají trochu náběh hrát prezenčně oblast kolem 1 kHz, můj pocit, za mě řešitelný tím sklonem charky
Michal nás s Hanzim podrobil taky blind testu a dopadli jsme jako správní Hifisti. 
Edit:
Jo a vizuál jest vyhotoven ve standartu "4mike". To znamená, že budky vypadaj peckovně a jejich autor říká, že to jsou budky "ze zbytků". Nic no, budu vyčkávat až budu umět bejt tak precizní.