Téma: Začátečník staví DPA355 - zbláznil jsem se?
Já si tu s dovolením dám vlákno o stavbě DPA355. Třeba bude inspirací pro další začátečníky, aby se nebáli do toho pustit. A taky abych začátečnickými chybami a otázkami nezasíral jeho hlavní vlákno.
Můj 'záměr'.
Protože jsem omezený prostorem ve skříňce (420mm šíře), byl jsem nucen hledat "kysnu" s menší šířkou, zvolil jsem BRZHIFI 3212A 320 x 120 x 315mm, vnitřní rozměr je: 220 x 122 x 300mm), chladiče 112 x 300mm. Přívod sítě chci řešit s panelovou 3 pinovou eurovidlicí se spínačem a pojistkou (při koupi v ní byla 10A pojistka), kdyby se něco podělalo radši ať shoří pojistka, než vyražený jistič.
Pro možnost dálkového on/off chci osadit mezi eurovidlici a smps zdroje 433MHz Remote Control Switch.
Jak to uvnitř uspořádám ještě nejsem rozhodnutej. Až budu mít vše osazené se teprve ukáže kolik místa bude.

Pro úsporu místa by bylo nejlepší dát zdroje nad sebe na 48mm (nebo 50mm) sloupky. Zdroje jsem zatím zkušebně zatížil 2 x 1,2A, chladiče zdroje byly studený, tak by to snad neměl být problém.

Zdroje mám stejné co použil zdenobajer pro FukAmp - HIFI Amplifier Switch Mode Power Supply SMPS, dual ±60V. Zdroj je stabilizovaný a má auxiliary voltage:+- 15V (300mA) GND není společná s GND +-60V.
Prodejce uvádí vzorec pro výpočet výstupního napětí: The formula for changing the output voltage by yourself :
(R66 and R69 are the resistance positions of the circuit board)
S hodnotami co byly osazené výpočtem vychází 122,87V (naměřil jsem součet 121,8V).
Viděl jsem jako nutné napětí snížit. Podle výpočtu se nabízela kombinace 140k a 3k, to by vyšlo 119,16V. Nebo jen na R66 "přilepit" 5M1 ... to by bylo 126,769ohm a tak by napětí vycházelo 119,87V. Prozatím tam mám "přidaný" ten 5M1.
SSR355 mám osazeno podle Option 2, připojím +15 a GND ze smps zdroje. Nemám ale AC. Podle rady laca použiji malé pomocné trafo TRF30/12,5 2x18V 1,8VA. K SSR355 připojím takto:
Uvažuju o připojení GND zdroje na šasi s KBPC3510 a původně jsem to chtěl jako vosí hnízdo, nebo na univerzálce desce ... ale říkám si když už, tak už ... a začal jsem si navrhovat PCB.
Současná podoba 3 desek co si chystám.
Spínaný zdroj bych chtěl "posílit" o 180uF/400V a 4700uF/63V. Byly by 2 desky nad sebou na 45mm sloupcích (4700uF mám 40mm vysoké). Taky nevím zda je to dobrý nápad?
Pomocné trafo pro SSR355, také chci na vlastní desce.
Připravený chladiče bych si chtěl nechat naeloxovat.
Začal jsem tím jednodušším, SSR355 mám osazené a umyté ipou.
A již jsem začal osazovat konce. Byl jsem v domnění, že všechno již mám nakoupené, až dnes jsem zjistil, že jsem jaksi přehlíd a v žádné objednávce nebyl 4R7 1W. Pokud by někdo v Plzni a okolí měl 4 zbytečný kusy, dejte vědět - odkoupím.
Když teď tak koukám na schema SSR355, tak se přes R18 (1k) v SSR propojí GND pomocného +-15V s GND hlavního +-60V. Neměl bych ten R18 vyndat jako je uvedeno u option 1?
Radši se zeptám, i když jsem do datasheetu kouk. Mám ho takhle správně, že?
470p/100V WIMA FKP2 jsem sehnal na alíku, dorazili za 12 dní. Jsou to originály? Nebo raději keramiky NP0, které mám v šuplíku?

?
, já už Tě považuji za pokročilého, schopného podle dobrého návodu postavit pěkné věci.

.. To bude panasonic, asi i nízkoimpedanční..

Podpora
Nahrát obrázek