Téma: Úprava reproduktorů ARN188-05/4 a ARO 942
Dobrý den, dostal se ke mě reproduktor ARO 942 jako koš s magnetem. Tak mě napadlo původní magnet sundat a skovat pro budoucí využití na něco jiného (pokud bude mít někdo zájem o magnet tak mu ho můžu nabídnout). Můj záměr je nakoupit neodymové magnety a vyrobit si vlastní magnet ale trochu silnější. Bude se jednat o magnety : https://www.neomag.cz/cs/products/nv333-22x20-n50
Tyto magnety se mi osvědčily u výroby magnetu pro repro ARN-188-05/4 kde jich bylo použito 6ks. Ovšem tento reproduktor nebyl ještě dokonale otestován v ozvučnici ale jen pomocí programu ARTA LIMP. V příloze zasílám naměřené parametry a foto reproduktoru v průběhu repase.
Magnet pro ARO942 bude připomínat magnet pro ARN 8604 s tím že mezi pólové nástavce bude vloženo po obvodu 12 ks magnetů NV333 (viz odkaz výše). Takový magnet bude ale upraven na průměr cívky 75.5mm aby se dosáhlo vyššího výkonu. Zatím je ale vývoj v začátcích. Postupně budu vkládat nové foto z průběhu výroby.
Tak první na řadě byl ARN188-05/4 zde foto (práce byla jen na pokus jestli to bude hrát, proto vzhled nestojí za moc) :
Dále foto vyčištěného koše ARO 942:
A zde komponenty na magnet včetně modelu složeného magnetu a středícího prvku na magnety (středící prvek stejný i pro ARN8604) :