Téma: Yisheng SJY CD Clock z Aliexpresu

Ahoj Hifisti.
Hledal jsem tu jestli tu nebylo řešeno vylepšení časovaní hodiny CD přehrávače. A nenašel toto téma.
Nechtěl jsem do toho zase nějak extra invetovat. Protože zase tak moc času na poslóuchání nemám....Ale někdy rád zabastlím....:-)

Protože někdo píše, že to má malý vliv někdo zase tomu přisuzuje velké zlepšení......Někdo do toho nelení vkládat dost peněz!....Takže je to otázka!?

Jsem si jistej, že někdo již má s tímto CD Clocke bohaté zkušenosti.......
Tak jestli někdo bude tak moc hodnej nepodělí se zkušenostmi....

Někdo píše že pomůže krystal od lepšího výrobce.....Což se taky asi špatně posuzuje.

Napadlo mě:...
1) že v některých přístrojích jsou obaly krystalu uzemněny.....jestli by to mohlo něco zlepšit...:?! Ale pájení-teplota nepoškodí neovlivní krystal?!
Nebo na něj nasunout nějakou vložku a tu uzemnit nebo přidrátovat drát a ten uzemnit...nebo něco....

2) jsou u krystalu dva kondíky k zemi. V té malé kapacitě jsou keramický....Jestli by taky nepomohlo dát svitek. Vím, že se tak malá kapacita shání...Ale dá se....
3) A pak jsem objevil na Aliku levnou desku s cca za 160,-kč  A to mě donutilo sem napsat.

Objednal jsem ji....Jsem línej dělat desku na Kwak clock...

NO a jsou nadšenci co mají vice času a odhodlání, přístrojů, zkušeností a lepší ucho....Jestli to taky nechtěj zkusit...za ty prachy..!!!!!!!!

Dle cizích vláken to kmitání krystalu děla bordel do napájení..... Tak je důležité udělat odrušit napájení nebo ideálně na to svůj zdroj.

Zapomněl jsem jak se sem vkládaj obrázky....na desce je napsáno" SJY  Yischeng".

Snad jsem můžu dát odkaz:...
https://www.aliexpress.com/item/1005005 … ry_from%3A

Díky za vřeclé příspěvky....

Re: Yisheng SJY CD Clock z Aliexpresu

To je zajímavé téma...
Nejsem sice žádný odborník,ale už jsem něco málo zkoušel.
Tak nejdříve odpovědi na otázky :
1) aktivní krystal má zem na noze nebo plošce a ten pasivní zem nepotřebuje.To se dělalo kvůli zamezení vibrací a nedoporučuje se to.Když to přeženeš s teplotou tak je po krystalu.Má se použít lepidlo nebo tmel.
2) to asi nebude to pravé ...používá se i keramika,ale správně tam patří slída (silver  mica)
3)určitě to stojí za vyzkoušení za ty peníze.Je to ale úplně minimalistické zapojení tak od toho nelze očekávat zázraky a hlavně tak jak je tam na obrázku ta implementace se to nedělá.Nemělo by to kvůli vibracím viset na jednom šroubu a ani poblíž trafa.

Já jsem dělal výměnu u DACu a u převodníku SPDIF/I2S . Měnil jsem krystaly IQD a Kyocera za NDK s nižším fázovým šumem a související součástky kolem a byla to slyšitelná změna k lepšímu ,ale také jsem musel předělat zdroj na kvalitní s nízkým šumem aby to mělo význam .
Nevím do jakého stroje to chceš použít ale limitem asi budou jiné věci než hodiny,jako třeba zdroj a vlastní mechanika.Přesnost je dostatečná,cd má stejně vestavěné opravné algoritmy ale může to mít menší šum a vylepší to vyšší středy a výšky.Větší smysl by dávalo kdyby to byl vícevývodový Master clock synchro koaxiálem mezi transportem a DACem.Podívej  se třeba na TentLab.
V každém případě to chce postupovat opatrně a mít možnost to vrátit do původního stavu protože ne vždy je výsledkem zlepšení.
Konečný výsledek bude určitě zajímavý.

Slídové kondenzátory není problém sehnat. Použitelný výběr doprodeje WK71411 (na 63V) a 71413 (300V) má třeba Lhotský, Vonka nebo Hadex. Dělala je Tesla Hradec a jsou docela kvalitní. Kus asi tak od pěti do deseti korun.
Nové ve větším výběru kapacit objednávám na Aliexpressu. Není s nimi problém, jsou dobré. Cenově jsou kolem 2$ kus, většinou jsou na 500V (hodně se používají v elektronkových zařízeních).
Jediná nevýhoda u slídy je velikost. Jsou to takové neforemné macaté bambule kolem 10-15mm délky.

Na toto použití většinou nejsou potřeba nějaké velké kapacity.
Kupoval jsem u Mousera CDE (Cornell Dubilier) a není problém i SMD 0805