Pro osvětlení uvedu pár informací.
Schéma je: PC-DAC-MiniDSP-Kabel k bedně-Výkonové zesilovače přišroubované na kusu plechu na zádech beden.Přes MiniDSP HD vede signál pro basy a středy, výšky mají vlastní odbočku mezi DACem a MIniDSP a jejich vexle je řešena pasivně. Donedávna byly trafa na chladícím hliníkovém plechu společně se zesilovači, momentálně jsou všechny čtyři trafa na společné desce kopnuté pod nábytkem a napájení je k bednám vedeno vícežilovým kabelem.
Při žádné z konfigurací nebyl problém s brumem. Jen starší verze MiniDSP dost šuměla, teď je ticho.
Skelety beden a jejich osazení jsou v podstatě finální provedení, tam se asi do budoucna nic měnit nebude, maximálně se u středů přejde zpět na pasivní vyhýbku. Ale chtěl bych provést revizi zesilovačů a jejich napájení. Momentálně živí basy Krausovy DPA 440 s plasťákama, středy DPA 223 a výšky DPA 386.Ty DPAčka nemají integrované ochrany a proto se musí drátovat s destičkama SSR. Já to nesnáším, mám rád čistá jednoduchá řešení.Proto jsem požádal Laca aby mi přenechal šestici desek na K51. Z mého pohledu je to krásné čisté řešení desky zesilovače, kde dovnitř leze napájení a signál a ven to může jít přímo na reprák. Samozřejmě se ještě nabízí varianta přejít na středy pasivně a pak bych si vystačil se dvěma moduly, to je jedna s uvažovaných variant.
Takže celé to vzniklo jen kvůli potřebě to celé trochu přeorganizovat a mít to pocitově lepší. Že K51 nemá tak krásné parametry jako třeba Fuckamp jsem si samozřejmě vědom,stejně tak jako toho že použitý zesilovač bude nejméně kritický článek celého řetězce.
I když je pro mě signál spíš rozdělen z hlediska frekvenčního spektra,jako věčný nýmand samozřejmě respektuju názor zkušenějších, proto jsem taky založil toto téma. Pokud jsem to dobře pochopil, stačí mi jedno vinutí. V tom případě by mě zajímalo, jak se to bude chovat pokud jej paralelně připojím k jednotlivým usměrňovačům zesilovačů. Když jsem tohle udělal na malém zesu k PC tvořený dvěma moduly DanWattu, ozýval se docela silný brum. Tam byl možná problém toho sterea.
Každopádně jenom dobře, celou konstrukci to docela zjednodušuje.