Téma: Generátor v osciloskopu-problém s výstupní úrovní při měření
Ve zkratce.
Dělám projekt aktivních beden ze svých starých beden které jsem okradl o zesilovače. Vyhrabal jsem v dílně dvě desky MiniDanwattů od Wiliho, a dva moduly SBN350 ze Seacu.Po drobných peripetích jsem všechny zprovoznil a začal měření. Donedávna jsem používal jako osciloskop stařičkou Teslu BM370 a jako generátor jsem měl nějakou stavenici ve skříňce. Nebylo tam zobrazení kmitočtu ani výstupní úrovně. Krásná nevědomost kterou jsem nikdy neřešil. Letos jsem pořídil Hantek DSO2C10 a hned ho upgradoval na vyšší level softwarovým odekmnutím na 150Mhz a aktivaci generátoru kmitočtu. A tady to začalo. Připojil jsem MiniDanwat, nevýšil amplitudu signálu a zesilovač začal bez zátěže na hodnotě cca 1,3 voltu generátoru limitovat. Po připojení SBN350 končí pokus o limitaci na zobrazeném výstupním napětí 7V pp což je maximální amplituda generátoru.Říkám si, nějaká vada a připojil jsem druhý modul SBN. Jenže ten se chová identicky.
Zkusil jsem měření výstupu z generátoru multimetrem. Limitace MiniDanwattu ukazuje cca 1,3V generátor a 0,43V multimetr. U SBN to je 7Volt na generátoru a něco přes 2 volty na multimetru.
Jediné co mě napadlo, že do toho kecá vstupní impedance zasilovače, a výstup generátoru je měkký. Nicméně jsem radši zkusil napsat dotaz sem a doufám že si někdo dá tu práci a napíše nějakou reakci, za kterou předem děkuji.

Podpora
Nahrát obrázek