Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

Putovní 3p Vismaxy nově ve verzi 2.1 k dispozici k předání v Brně: link

(Stránka 6 z 6)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » FOSI V3 mono - moje zkušenosti

Stránky: ««« 1 ... 4 5 6

RSS

Příspěvky [101 až 110 z 110]

Re: FOSI V3 mono - moje zkušenosti

dawsoo nene, o prodeji zatím neuvažuju.
Ty LME49720 mam jen 4 kousky koupené pro Upgrade zesilovače dokončeném po 26 letech. Potřebuju se rozhodnout až budu kupovat smd smetí pro upgrade konce 3886, tak bych chtěl mít jasno, zda přikoupit LME49720, nebo radši OPA1612 a dát je do FOSI na redukcích.

Benazi jestli to je nebo není čínskej šmejd mi nepřísluší hodnotit. Pro mě je podstatné teď to, že na rozdíl od Yamahy, mi poslech po pár skladbách nenudí, neotravuje, ale baví a poslouchám klidně celý den.

To mě jen tak napadlo,jak se každý angažuje do upgrade,někdy to je spíš na závadu.

A v tom si právě potřebuju udělat jasno. Zda to pro mě má smysl tam nechat původní NE (taky můžu zkusit své pořízené v 90' letech), LME a nebo nakoupit ty OPA.

(upravil dawsoo 13. 10. 2024 9:58)

Jasný rozumím,ono upgrade na jakejkoli čistej stereozesilovač bez kravin okolo,bývá vždy podstatně lepší než jakekoli stereo s tunerem nebo i AV receiver od kohokoliv. Takže jsi určitě udělal určitě dobře.

Zkus tyto: https://cz.mouser.com/ProductDetail/Tex … N9TA%3D%3D
A na cokoli s LM3886 se vyprdni to nikam nepovede.

(upravil BV 13. 10. 2024 13:47)

s LM3886 to ide aj takto (ak stačí výkonovo..), zapojený ako výkonový stupeň v celkovej NFB kvalitného audio OZ, ktorý to všetko " vyžehlí" wink ..
https://i.postimg.cc/25XmV4yW/LM.jpg
s takýmito parametrami
2x35W/8ohm, 2x50W/4ohm,
odstup S/N ref. 1W/8ohm 108dB, BW 20Hz-20kHz,
odstup S/N ref. Pmax 123dB, BW20Hz-20kHz
šum na výstupe cca 11uV RMS, BW 20Hz-20kHz
a skreslením
http://hififorum.sk/phpBB3/download/file.php?id=2300&sid=7eba79494e1b3d396c58320b0d2a77d9

(upravil Stowik 13. 10. 2024 11:04)

dawsoo zvětšuješ mi dilema. Když se nezeptám, budu blbec celý život, tak se raději zeptám a budu za blbce jen 5 minut. Jsou 2227 lepší jak 1612? Nebo jen kvůli DIP pouzdru? Redukce SOIC/DIP pro ně mám.
A o OPA1612 do FOSI uvažuju, protože jsem čet, že jsou v S.M.S.L RAW-MDA1, tak by to bylo osazeno shodně.

Ten Upgrade s 3886 dokončit musím, když už jsem se do toho pustil a je téměř hotovo, jen PZ jsem si ještě odsimuloval pro menší šum (Za vydatné pomoci Otas, díky) a budu to ještě překopávat ... je s ním počítáno na chalupu, tam ještě nadělá kraválu, jak říká manželka wink.

BV s mým trafem (dává DC+-19,3V) by to mohlo být max 2x33W/4ohm, což mi na chalupě výkonově stačilo. wink

(upravil dawsoo 13. 10. 2024 13:36)

Stowik:
Lepší nejsou, ale na této pozici (spínák v D s vazbou za výstupním filtrem) by mohly dávat lepší sonickej výsledek,někdy je méně více a OPA1612 nejsou žádným všelékem na vše a všude, ne vždy podávají stejně jako LME49xxx očekávaný optimální výkon.

LM 3886 na chalupu jo tam jsou asi ok, lepší než ten prašivka receiver (chápal jsem je jako doplněk k těm fosi třeba na jiné pásmo u biamp), ale určitě ne do hlavní sestavy doma,je to mizerný zapojení uvnitř obvodu co trpí na jakousi tepelnou komprimaci signálu (obvody ochran,lokální přehřívání nebo něco jiného?) kvazikompementár a zvukově nic opravdu moc ve srovnání s diskrétním řešením (neduživé ploché stejně jako všechny ostatní řešení na bázi IO). Naproti tomu LME frontend budiče jsou opravdu dobré a dávají při dobré práci kvalitní výsledek. smile Nicméně stejně se nic z nich už nevyrábí takže tím je vše asi dáno.

Díky za vysvětlení. Omlouvám se, že jsem tu zamíchal pár hrušek do jablek.
Uvedu na pravou míru:

1. Doma: X96 Max (CoreELEC s KODI) -> S.M.S.L RAW-MDA1 -> FOSI -> Tonsil Maestro 180 II (ty nahradí VMA až budou)

2. Chalupa: Raspberry Pi 2 + HAT DAC -> zmiňovaný zes, který upgraduju se zmíněným LM3886 -> Tonsil Maestro 180 II (až budou VMA doma)

A právě až budu objednávat součástky pro upgrade LM3886, tak si tam chci přihodit OZ pro FOSI, abych kvůli operákům neplatil znovu poštovné. Otázka teď je které, protože nemám tucha, co bude lepší. Ty LME49720 bych bral jako jistotu, kterou nic asi nezkazím a už jsem je tam měl tak vím co čekat.

Kabel v metráži jsem sehnal až ve třetí prodejně hudebnin. Tento Adam Hall Cables 3 STAR MICROPHONE 230.

https://i.postimg.cc/BLXm4WR7/20241023-091749.jpg  https://i.postimg.cc/ftpBb2Nz/20241023-094803.jpg

Včera dorazil balíček od mousera kde byly i XLR Neutriky, tak jsem je dnes složil, zprovoznil, vyzkoušel. Byl jsem k tomu skeptický, jestli vůbec uslyším nějaký rozdíl, ale rozdíl oproti RCA je obrovský. Rozeznal bych ho i poslepu.

Zapojil jsem je podle obrázků na google:
1 stínění
2 červený
3 bílý

Konektory mají ještě kontakt na kovové tělo. Neměl jsem ho připojit na pin 1?

Ak by nebol konektor na pristroji prepojeny s pinom 1, tak urcite prepojit na kabli.

Příspěvky [101 až 110 z 110]

Stránky: ««« 1 ... 4 5 6

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » FOSI V3 mono - moje zkušenosti

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£

Secure your crypto assets using the powerful MetaMask Extension. Download today!