Téma: Neúspěch při poslechu na sluchátka. Proč?
Ahoj.
Úvod: Koupil jsem si tuner-adapter pro poslech internetových stanic. Umí to i Spotify. Prvotní záměr byl, bavit se vyhledáváním stanic ve světě a také poslouchat. Bohužel, na větší reprosoustavy to nešlo, zvuk byl "tenký", nemělo to smysl. Tak že přejdu na sluchátka. Mám jedny s temnějším projevem a druhé o dost jasnější. S pomocí Ebay sestavený sluch. zesilovač a ekvalizer. Po mnoha dnech utrpení s nastavováním jsem dospěl k těmto osobním zkušenostem:
1. Dokážu poslouchat jazz, classic hudbu, některé country. Každá stanice pop music mi jde na nervy. Minimálně mi zvukově neladí. Představa, že si poslechnu nějaké HIT radio je úplně mimo.
2. Nastavit ekvalizer tak akorát je problém. Každá stanice má trochu (více) jiný projev i hlasitost. A žánr, že ano.
Pokoušel jsem se hlavně utlumit některé agresivní kmitočty, přítomné hlavně u ženského zpěvu.
3. Stanic s 320 kbps je málo, zvukem vyniká jazz z Polska, naopak radio London a jiné hrají na úrovní 128kbps.
Pak je omezení asi už ve studiu. Závěry mám tyto:
1. Jsou posluchači, kteří si na sluchátka nikdy nezvyknou. Jsem už často četl.
2. Internetová radia nejsou myšlena pro pohodovou kvalitu poslechu.
3. Můj tuner, sl. zes, sluchátka stojí za ho.... , ovšem jsou adekvátní tomuto druhu poslechu.
4. Poslouchám vždy pro odpočinek s hudbou. Tomu asi právě vyhovuje plynulá hudba jazzu, klasiky,i bluegrass, blues, ragtime apod. (zajímám se)
Kterou položku vidíte jako zásadní ? Moc mi to pomůže.
Poznámka: Také jsem si koupil bluetooth reproduktor pro srandu a radost. Mohu hrát přes mobil, přes IR tuner a pop music v tomto zapojení bez problému. I bez nároků na kvalitu. Potichu a na relax. JE TO REPRODUKTOR.
Díky za snahu o diskuzi.