Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

Putovní 3p Vismaxy nově ve verzi 2.1 k dispozici k předání v Brně: link

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » phno preamp měření

Stránky: 1

RSS

Příspěvky [9]

(upravil dejl 29. 8. 2024 19:24)

Téma: phno preamp měření

níže obrázek měření Actidamp V4 Mk4 na deskách od reeba. Poprosil bych o radu, návrhy. Padesátka docela jde, ale proč jsou mizerný ty její násobky . Děkuji za postřehy, rady
https://i.imgur.com/f8uw3pF.png

trafo se zdrojem je cca 60cm od preampu. Schéma zdroje níže
https://i.imgur.com/9YBxkbe.jpg

(upravil kaed 29. 8. 2024 20:14)

Re: phno preamp měření

je to správně, po dvoucestným usměrnění je hlavní složka 100Hz a výš.
zkus polaborovat s odpory R2/R3, nějakej ohm navíc tomu jistě neublíží, a možná by mohlo pomoct nahrazení kondenzátorů 10n sériovou RC kombinací. Ale to by chtělo omrknout na osciloskopu.

(upravil BV 29. 8. 2024 19:59)

Je to úplne bez stabilizácie napájania, takže prienik 100 Hz je logický, hlavne pri RIAA korekcii ....Určite by to zlepšily zenerky na cca 20V paralelne k C6, C9. Odpory R4, R5 zväčšiť na 22- 33R. Ale počuť to nebude wink

Někde tu byl ten zdroj se shuntem, pro sluchátka. To by asi slo taky pouzit ne?

(upravil dejl 29. 8. 2024 20:31)

to BV:
stabilizace je na desce Actidampu. Pravda je že to není slyšet, jen mě zajímá jestli s tím jde něco udělat
to kead díky zkusím

Silnejsie RC, lepsie stabilizatory, a potom spravne viest zeme. Actidamp ich nema idealne, asi zalezi od  verzie dosky, (neviem ako je robena ta reebova) ale ak sa nemylim prvy operak ma blokovanie do zeme vstupu… to inym zdrojom neopravis

Skrútiť vodiče od zdroja po preamp aby to menej vyžarovalo..

Tam byla tusim spatne nejaka cesta zem k elytum zdroje navratove proudy se michaly se signalovou cestou...

Web

Jelikož jsem měl období phono preampů a něco mě zbylo doma a pokud to někoho zajímá:
Actidamp 3 poslední verze desky od reeba má výsledky  prakticky stejný jako V4 Mk4 zkusil jsem i zdroj kde má každá větev svůj můstek a to zlepšení nepřineslo. Paradox je, že ACTD 3 na deskách od p.Kohouta osazeno retro součástkama na ty násobky padesátky netrpí. Stejně tak na to netrpí Openamp od PMA. Na hraní používám poslední V3 před nim trafa od pana Berana a plná spokojenost. Slyšet  z toho co jsem naměřil není nic. Ale budu zkoušet dál.

Příspěvky [9]

Stránky: 1

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » phno preamp měření

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£