Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Kali LP-UNF malé,levné ale dobré

Stránky: 1

RSS

Příspěvky [9]

(upravil dawsoo 3. 7. 2024 6:46)

Téma: Kali LP-UNF malé,levné ale dobré

V práci se postupně budou nahrazovat monitory na malých pracovištích,pánové co to u nás provozují a starají se o to jsou kompetentní a vybrali z více adeptů tyhle prcky (pro danou kategorii = náhrada různých menších 2p alesisů,M-Audio,Yamaha JBL na které už nejsou ND). Měl jsem tu čest je mít na libovolnou dobu zapůjčené na pohrání si. Stačily mi na to víceméně jen dva dny.

https://www.kaliaudio.com/lp-unf
https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5a6a2d73bff200e7e9dde1f9/3e29656b-2221-494a-bc15-4b2e53a412e6/LP-UNF-Front-Left.jpg?format=1500w

Dostal jsem se k tomu celkem tradičně, byl jsem za techniku a servis přizván k otestování posouzení a změření a musím říci že ač většinou mé resumé poslední dobou znělo "jejžíš to je zas sračka a nebo předražená sračka",tohle fakt nekupujte (např presonus ale i dražší věci) tak tohle na mě udělalo dobrej dojem. Za 7,5k za set je opravdu perfektní jednoduchá a rozumně zpracovaná věcička.
Vstupy jsou datové BT,USB-C a analog symetricky TRS,a klasika RCA, vše se interně převádí na digi a dále DSP zpracovává,nic ani v uplném tichu nešumí, zdroj je externí klasika cihlička externí spínák 24V/3A což já jako servisák považuju za naprostej luxus,protože díky tomu ty bedny předpokládám že i něco vydrží a max se vymění, dá nový a jede se dál koncovky žádný atyp, ale normální napájecí souosý konektor.

Dovedl bych si to představit mít klidně doma na stole k počítači nebo i k TV. Na blízkej poslech do cca 1,5m není co řešit. Parametrově (samože ve své kubatuře a výkonostní kategorii ),měření na stole je z 1,5m rovné 50Hz-20k +-2dB ale i zvukově je na první dobrou vše perfektně čisté,na flat byly mírně přidané okraje pásma,tak jsem změnil nastavení dip 4 a 6 a pak voilá zcela neutrální a jednopásmové, výborné střední pásmo a přirozené a dobré podání prostoru.Ale i dole a vyvážeností to zní jako větší bedna. Co ocení rovněž každý je že i na ucho je dobré chování mimo osu a to jak vertikálně tak horizontálně.

Konečně vidím naživo aktivy s kompetentně navrženými filtry za velmi dobrou cenu, co by neurazily ani na blízký domácí poslech. Provedení (ozvučnice a zpracování) je samozřejmě dané kategorií,ale ve své třídě je nad průměrem.
Pár různých věcí tu v diskusích proběhlo ,ale tohle jako jednu z velmi mála věcí za ty prachy klidně doporučím a dám razítko Dawsoovi se to líbí.

PC-DAC-ZESIK-Bedny=zvuk doma

Re: Kali LP-UNF malé,levné ale dobré

Erin je měl pod drobnohledem.

Web

(upravil dawsoo 3. 7. 2024 7:26)

jj koukal jsem na to taky pak,na netu je toho plno já tuhle kategorii moc nesleduju,tak mě to jen mile překvapilo.

Moje včerejší měřo vypadá zhruba nějak takhle (na stole 1,5m osa mezi repro) ,fajn je vidět že i 7let nepoužívanej mikrák ani za 19 let neztratil kalibraci kterou jsem dělal kdysi 2004-5? na FELu.

první je s mým nastavením -2db na okrajích pásma a druhý je default vše flat.

https://iili.io/dKIyHdB.md.png
https://iili.io/dKIyJ5P.md.png

Mě se malý prckové líbějí. Mám tady na stole VMA ZERO po letech komplet předisignované a docela jsem si z toho zvuku sednul na zadek. Nečekal jsem to takhle vůbec. Myslíš, že je na malý prcky prostor na trhu, ať už pasivní nebo aktivní?

Docela rozumím téhle radosti, dát si na stůl něco malého s dobrým zvukem. Malého se špatným zvukem je všude plná prdel. Ale velký zvuk v malém balení je tak trochu moje specialitka.

Web

(upravil dawsoo 3. 7. 2024 11:02)

Já bych řekl že jo,2p prcky s 5,25 ale i 4 jsem měl taky rád vždycky. Mají "něco" co velké v menší místnosti nedovedou a to UNF a NF s perfektním podáním prostoru nahrávky,kdy odrazy v cimře ještě nejsou problém. Jen se obávám že asi zrovna tenhle segment bude asi našlapanej a konkurence roste jak jsem se přesvědčil teď sám zde v tomhle segmentu asi nejvíce a ceny fest tlačí dolů díky sériovce.

Plánuju si už dlouho něco po letech spíchnout do práce v podobným rozměru... repráky na to ve skříni nějaký asi ještě najdu,ale jsem ostuda a starej lenoch.

Já třeba nemam rád sluchátka,jednak nevydržím s tím na hlavě a bolí mě z poslechu vždy uši a je to pro mne i nepřirozené perspektivou, takže toto je aspoň pro mne takový kompromis a něco mezi klasickýma bednama v poslechovce a a intimním malým poslechem na hlavě.

Já taky nesnáším sluchátka, používám jenom v případě nutnosti na spaní - na maskování hluku nebo při nahrávání hudby.

Udělal jsem si v bytě 5 různých sestav v 5 místnostech včetně koupelny. Akustiku mám udělanou i včetně koupelny, je to zajímavé sledovat jak které repráky hrajou v jaké místnosti při jaké vzdálenosti. Všechno má svoje pro a proti.

Teď mě fakt ty prckové, co jsem udělal nově, překvapily a baví mě to poslouchat. Hlavní kriterium, jestli mě to baví poslouchat, je tím splněno. Já jentak něco nevydržím poslouchat, to to radši vypnu a poslouchám ticho, když to je hnusný zvuk.

Web

Co dělat, když je malý stůl, dva monitory a tiskárna a na bedýnky už nezbývá místo ? Dá se to vyřešit pověšením na zeď do výšky nad monitory ?

Přímo na zeď tyto konkrétně asi určitě ne (konektivita), ale na kloubové držáky ala TV či vhodnou poličku v menším určitě jo,u nás to takhle řešíme v malých režijích a PV.

Chystám bedýnku, která řeší i to místo, zabere asi tak 10 cm na stole. Název VMA ZERO dosahuje svého vlastního slova smyslu. Tenhle týden snad udělám foto a video o zvuku.

Web

Příspěvky [9]

Stránky: 1

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Kali LP-UNF malé,levné ale dobré

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£