Re: Úprava výhybky pro Dayton C-Note Center
To nevím jak už víc rozvést. Paralelním spojením dostaneš jistý průběh SPL, budou to hory doly a s přepéolováním výšky jiné hory doly a takto je musíš - správným nastavením delay - vidět i v simulaci, pak budeš mít jistotu, že neděláš všechno zbytečně; jako doposud.
jo, tak teď už mi to je jasný. Ještě jen dotaz, dostanu ty křivky do vituixu nějak abych si je mohl jakoby překrýt s tím co budu ladit přes delay nebo si je mám otevřít v druhém okně vituixu a od oka porovnávat.
Nejak som to nepochopil s tým paralelným meraním meničov. Čo sa z takého merania dá odvodiť. Delay? Pokiaľ meria z jedného bodu (pri tej konštrukcii to bude vhodné) tak potrebuje dvojkanálovo zmerať osové a mimoosové FR. Pri správnom nastavení vhodného oneskorenia medzi začiatkom okna a vrcholom impulzu tweetra, dostane správnu fázovú informáciu. Toto isté okno a to isté oneskorenie použije pre stredobas a má vymalované ! Apropo, keď bude merať v ARTA a súbory natransportuje do Vituixu ( má tam krásnu fičúru pre FR) tak mu to vypočíta pre všetky smerovky naraz a potom si ich prenesie do Vituixu. V nástroji pre transformáciu impulzky sa dá vložiť aj korekcia mikrofónu a ešte to dokáže opraviť aj fázu. To čo mu doporučuješ je vhodné robiť vtedy keď by pracoval s minimálnou fázou pre všetky meniče a dodatočne by musel zaradiť posun oproti tweetru na základe skutočnej geometrie meničov. Tak to kedysi doporučoval LSPlab. "Paralelná" FR sa porovnával so simuláciou FR s minimálnou fázou a prekrytie sa dosahovalo posunom na osiach X,Y,Z tak aby sa vzájomne prekrývali. Trafiť to bol celkom opruz. Geometria totiž vychádza zo skutočných geometrických stredov meničov a odlišuje sa od tej, o ktorej si myslíme že je správne. Nejdem to ďalej rozvíjať, chlapcovi s tým len zamotáme hlavu.
V tobě se taky trochu ztrácím ,
dokážeš mi prosím dovysvětlit toto "Pri správnom nastavení vhodného oneskorenia medzi začiatkom okna a vrcholom impulzu tweetra, dostane správnu fázovú informáciu. Toto isté okno a to isté oneskorenie použije pre stredobas"
nic méně s ARTAou jsem se nějak neskamarádil. více mi vyhovuje REW.