(upravil dj-bobr 18. 1. 2024 11:36)

Re: Pankáč staví boombox

Není to chyták s pasivním radiátorem? big_smile

edit: ok, ta bedna má BR vzadu. Jinak EPDR jsem viděl poprvé v životě a vypadá to na zajímavý parametr - takže bych tipl BR 42 Hz?

U toho dolaďování samozřejmě vycházím z toho, že u mého boxu budu zhruba vědět, kde ten peak má orientačně být..

Tak jsem se s tím VituixCADem už trochu zkamarádil a uznávám, že oproti LSPCadu to je podstatně komfortnější.

http://dj-bobr.net/store/vituix-dayton.png

Akorát ta impedančka mi vypadá trochu jinak, než jsem čekal - ten spodní peak je hodně dole.. (jinak z podstaty principu "fyzického" náhradního schématu, nemělo by být ladění BR vidět jako průchod nulou na fázové charakteristice?)

Web

(upravil BlackRider 18. 1. 2024 13:43)

Ano, průchod nulou na fázové charakteristice, čili těch 42Hz. "Sedlo" mezi imp. maximy. smile

Vituix už používám snad 3 roky? Je to supr soft, líbí se mi, jak je komplexní. A autor reaguje na feedback lidi z fóra.

Mimochodem, proč vlastně rovnou nepoužít pasivní radiátor místo BR?

Web

Jak dopadl vlastně pankáč s boomboxem?

Web

Ladění máš vyšší než fs reproduktoru,proto  druhý vrchol je nižší.

Neslavně. Nějaký mírný progress jsem tam zaznamenal, ale pankáč pak odletěl na druhý konec planety na sabbatical a aktivity ustaly. Až se vrátí, tak to téma naťuknu znova, poněvadž tohle mě osobně docela samotného zajímalo.

Každopádně já mám v plánu na letošek stavět něco trochu podobného (20l BR vexle se dvěma 5MP60 a minikalotkama v rohách, BT A2DP receiver, ADAU1701 DSP, TPA3116D2 zesilovač a sokl na X20V Team Parkside baterii zezadu), to se ještě podělím časem.

Web

Tak sabatikl jsem si vygooglil a už vím o co jde. smile Já že jel na nějakou BlackSabbath tribute kapelu. big_smile

Mám rozdělanej jeden projekt a vypadá, že už se to začne formovat nějakým směrem. Zase bude aktuální SigmaStudio (zatím mě k tomu nic nedokopalo), ve spolupráci s VituixCADem.
Ty vlastně simuluješ v čem?

Web

SigmaStudio a ADAU DSP je fakt jednoduchý. Dám pár rad ze zkušeností, co jsem s tím kdy měl zásek:

- WP pin na modulu musí být někam připojený (uzemnit = zápis povolený, ale modul pak nebootuje z EEPROM; při+5Vnit = zápis zakázaný, modul bootuje z EEPROM)
- Některé ADAU1401/ADAU1701 moduly nemají vyvedené všechny piny pro I2S output, myslím že chybí MP11 (ony jsou jinak konfigurovatelné i jako GPIO) a musí se pájet přímo na nohu hlavního DSP švába
- Na I2S vstupu musí být ADAU jako master, což znamená, že třeba propojit ESP32 I2S výstup s ADAU I2S vstupem je .. no nepovedlo se mi to. BT modul Beken jsem s tím nakonec propojil, ale funguje to pak jen pro konkrétní nastavený samplerate.
- USBi je drahý interfejs, ale jde nahradit boardem FX2LP CY7C68013A za stovku a jen se v něm přes Cypress Console přehraje EEPROM (viz tu).

Simuluju už ve VituixCADu, dřív jsem byl zvyklý na LSPCad. Ale holt doba pokročila a ten Vituix je o hodně bohatší a příjemnější.
Na měření akusticky REW + Donner LiveJack + Superlux ECM-999 a impedančně Limp a jsem línej to nějak měnit..

Web

(upravil BlackRider 25. 3. 2025 13:21)

Super, díky za poznatky. Budou se hodit.

Vituix je skvělý nástroj.
Taky zůstávám u Limpu, asi síla zvyku. smile

Web

Jen pro pobavení, jak vypadala moje hrubě bastl-testovací DSP platforma včetně I2S DAC a TPA3116D2 big_smile

https://i.postimg.cc/Fk7SPsbV/img1.jpg

Web

(upravil 25. 3. 2025 19:18)

To je normální,než to bude v krabici.

https://i.postimg.cc/zyB9Hjj7/P2134684.jpg
Hodně se mi líbí.