Re: FukAmp - by Laco - DPS - PCB - dosky na predaj :)
Nemoze to byt sposobene BC556A nemal som BC556B tak som tam dal A ? Popripade tym krepym cinskym smps zdrojom. Popripade zataz mam taky zeleny valec, bezindukcne to asi uplne nebude.
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Projekty elektroniky » FukAmp - by Laco - DPS - PCB - dosky na predaj :)
Nemoze to byt sposobene BC556A nemal som BC556B tak som tam dal A ? Popripade tym krepym cinskym smps zdrojom. Popripade zataz mam taky zeleny valec, bezindukcne to asi uplne nebude.
Zaujimave ale je ze sa tam ten prales harmonickych ukaze az pri vyssej zatazi. To bude bud kmitat tak jemne ze to nevidis na skope alebo nejaky zly prud do zeme / kostry...
ma ten smps zdroj nejaku pevnu referenciu na kostru?
asi nie je mozne ukostrit jadro toho spinaneho zdroja ze?
vidim tam len dva kable fazu a nulak. Ako je tam rieseny vstup? je tam nejaka odrusovacia tlmivka?
asi nemas Y kondy medzi kostrou a fazou+nulakom ze?
spinak ma na vystupe nejaku foliu alebo keramiku? - ci to nechyta nejaku frekvencnu interferenciu ale podla mna nie. Toto skor vyzera ako slabo uzemneny zdroj, podla mna treba nieco cez co potece vacsi prud zo zdroja do kostry. Ak tam mas len odpor a kond skus zopar pokusov:
1) spoj to natvrdo
2) skus dve opacne zapojene diody ak chces zachovat RC
skusal si to ci to robi harmonicke aj na komplexnej zatazi? skus dat k odporu paralelne kondenzator, napr. 10-47n
556A v prudovych zdrojoch ? Nie
Vyskusaj este dve veci. Cosmos budit na uroven -8dBFS. Odpojit gnd z krabicky pre delic.
2 dhaman
Nemá tá záťaž náhodou vnútri po dĺžke "jadro", nejakú závitovú tyč v tej keramike??
Vyber tú tyč a len to na okrajoch na niečo "teplovzdorné" provizórne polož. To železo sa v "cievke" pri vyšších výkonoch (prúdoch) presycuje a môže robiť skreslenia. Prípadne skús potom to odporové vinutie permanentným magnetom, či aj to nie je feromagnetické. A signál do A/D berieš z výstupných svoriek konca, alebo až zo svoriek na záťaži?
"Vstup som prerobil podla odporucania BV a laca"
lepsie by boli keramicke kondiky
Signal beriem hned z vystupnych svoriek zosilnovaca. Vybral som tu zavitovu tyc a zmenil som to budenie cosmos na -8dBFS
Zatial to vyzera takto. Idem skusit este odpojit tu gnd z krabicky pre delic ako pisal laco.
BV: Ano to vinutie je magneticke skusil som magnetom.
laco: vyskusal som odpojit tu zem od krabicky a nemalo to vplyv na nic. Asi to bude tou zatazou zelenou.
neparne harmonicke su prilis vysoke
Ja to nemam v krabici. Trandy v diferaku a v CM mam sparovane. Koncaky sanken.
Toto je 25Vrms bez zataze.
Analogovy genarator Viktor1k -> FukAMPv41 (zdroj SMPS) -> Delic -> Cosmos ADC (notebook jede na aku)
Dhaman, aj bez zataze mas vyssie neparne harmonicke ako ja. Mas vsetky suciastky podla predpisu ? NPO keramiky, FKP2 , VAS tranzistory, koncaky
Idem skontrolovat
KSC3503 zrejme mas grade D. Mal som zopar E, takze VAS a predbudice mam osadene s KSC3503E/KSA1381E.
hFE
D: 60-120
E: 100-200
mam to osadene KSC3503D(hfe 82) a KSA1381E(hfe 127) mouser, Koncaky sanken aj budice od Frantiska
Moze vadit ze su rozdielne D a E ?
dhaman
Zaručene nemagnetickú záťaž som pred rokmi robil asi takto
dve také keramické trubičky namotané každá na 8ohm. Skrutky a matky mosadzné, vhodný odporový drát napr. tu, http://www.drapko.sk/spiraly.htm , cenník
Ak skresľuje záťaž, blbo sa meria
Len pre ilustráciu, toto som nameral pred rokmi (2012) so zvukovkou Lynx L22na mojom konci bez záťaže pri 28V RMS
BV krasa klobuk dole
Zo srandy som zapojil viktor gen priamo do cosmos a zmeral.
Viktor 1k (baterka) -> Cosmos a ntb na baterku
Vyzera, ze tie harmonicke lezu z viktora mozno slabe baterky...
Alebo je chyba este inde.
aj tu si mal podobny graf
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 48#p401148
Tvoj viktor ma aky vystupny odpor ? 600R alebo 100R ?
Vecer urobim meranie, porovname. (pouzivam citlivost 1.7V)
Nezkresluje ojiskřene rele?
kontrolujem pomaly dps a zatial C5 470p neni keramika ale wima. rozoberiem a vymenim.
neviem preco C6 som dal keramiku a C5 som drbol wimu.
este C29 a C30 mam keramiky
Audioweb.cz » Projekty elektroniky » FukAmp - by Laco - DPS - PCB - dosky na predaj :)