Re: Reproduktory SB Acoustics
Vymontovávat tweetery z hotových beden se mi nechce, ale tlumící materiál tam určitě byl a určitě nebyly uvnitř zbytky lepidla. Toto spíš vypadá, na vyřazený kus, co někdo přeprodal. Na Ali apod. je to častá praxe.
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Reproduktory » Reproduktory SB Acoustics
Vymontovávat tweetery z hotových beden se mi nechce, ale tlumící materiál tam určitě byl a určitě nebyly uvnitř zbytky lepidla. Toto spíš vypadá, na vyřazený kus, co někdo přeprodal. Na Ali apod. je to častá praxe.
Nemyslím si,spíš je to absence kvalitní QC ve výrobě u týhle "značky" ,není to poprvé a určitě ani ne naposledy (viděl jsem a nejen u výškáče + viz Kocour).
Znamená to, že pouhým přetočením jsi se zbavil rezonance? Nevložil jsi do trnu žádné tlumení? Nějakou nerovnost způsobuje právě absence tlumení, tak mi nejde do hlavy, že to zmizelo. Je klidně ale možné, že správným sestavením je všechno v pořádku a tlumení v trnu nepoužívají a je až v komoře. Molitan má i tu vlastnost, že přidává zkreslení 3. harmonickou, což může být ten důvod, že tu není.
Antonio: ano. Pretoze ked som to pootocil,tak ta kvapka lepdila ktora uz zasahovala do medzery, po pootoceni uz cievke neprekazala. Trn nieje velmi presne vycentrovany, medzera nieje rovnaka po celom obvode. Takto pootocene to vask nemoholo ostat, pretoze su potom tym medzikusom zaclonene diery v polovom nadstavci pre uchytenie faceplatu. Cize ten medzikus s cievkou moze byt len v jednej polohe tak, aby sa to cele dalo zlozit. Takze lepidlo som odstranil a zlozil som to cele v povodnej polohe a je to ok. To sa tyka jedneho, "prveho" kusu. Ten druhy ma iny problem.
Kocour: budem ti vdacny ak to mrknes ako su natom tvoje kusy co sa tyka tienenia.
Prog: kusy su kupovane zo soundimports. Lepidlo bolo len na jednom. Druhy ma iny problem. Teda mal. Uz tiez asi viac menej vyriesene.
Mrknu. Jen mi dej tak tyden nez se k tomu dostanu.
Tak v mem paru ani stopa tlumeni. Je to par pomerne novy.
Byly merene poslouchane a vse ok. O to vic me ted zajima, jak by to hralo s trochou tlumeni.
Dawsoo, tyhle sb26adc jsou v podstate 9800, mel jsi 9800 rozdelane? Je tam tlumeni?
S tim uz asi nejde nic udelat.
Zkusim zitra pipnout impedance obema kusum, dam to sem pro porovnani.
Zatim jsem je odlozil, jeste nemam rozmysleno, co s nima dal.
Kocour:
Ne ty Petře,ty byly zcela nedotčené NOS tak jak mi přišly ze SS,ale předpokládám že ano,když všechny ostatní ss co jsem kdy reálně vícekrát používal a i při servisu rozdělané měl (9300,9500,9700 a 9900 ale i jiných řad ) tlumení samozřejmě vždy měly v "komoře" i ve "vrtaném póláku",nebo jen komoru + čočku z jemného filcu velmi těsně pod kalotou tak aby proudil vzduch mezírkou pod tím a nedocházelo ke stojákům a odrazům...
PS: A s 9800 bych opravdu tyhle laciný ne moc dobře udělaný repráky asi v ničem nesrovnával je to o dost jiná liga (stačí se podívat na to kde je kvalita a přesnost výroby a vlastní provedení,zpracování celého systému a u kaloty breakup a thd) = za mě teda vcelku nečistej hnus horší současný levný číny.... jedinný pozitivum je ta mě´d v motoru,jinak za mě tedy už jen z fotek tady ee je mi líto. A nemyslím si že by Jozymu prodali nějakou II jakost,ale je to u nich asi běžné a loterie. Viděl bych to max jako něco mezi obyč základníma zvonícíma plecháčema kovovýma i ke kalotama (seas,visaton,eton) a těmi lepšími SS,Bliesma apod ale blíž spíše k těm horším,i discovery bych řadil bezpečně kvalitou výroby konzistencí a sestavením nad tyto SB. Určitě když se to dodělá ,vyčistí, zatlumí a vystředí to použitelný bude,na koš (ani na prodej po tomhle tady) to asi už moc není.
Jozy: Dobrá práce, víc z toho asi nedostaneš a toto dělá kmitka a lepený spoj former kalota závěs,je to běžné u hodně značek. Můžeš je zkusit prohodit mezi sebou kmitku L na magnet R a opačně. Někdy to pomůže je víc k sobě srovnat o kousek.
Dawsoo, jasny, diky. Ja je vzal na zkousku, obzvlast po zkusenosti s 9800. Jsou furt vsude chvaleny v zahranici, vsichni diyckari vidi jen nizky zkresleni, stejne jako u sb15 a sb17, ale nemaji zkusenosti, porovnani, a kdyz jeste napisou ze scan speak seas atd nemaji smysl, ze jsou predrazeny, a ze sb17 je top, tak to uz nedavam. SB je pro me velmi rozporuplna znacka, na prvni pohled vse ok, ale grafy a meri suprr, ale nehraje jim to. A to bych od particky co delala u skenspiku necekal.
SB26adc jsou zvukove na tu cenu ok, kdyz teda trefis na dobre kusy, ale 9800 je vypiplanejsi.
A jen tak pro info dnes jsem mel bliesma t25s, v pokusnem zvukovodu, no nic moc, budu zkuset dal ale jak ten reprak zni uz pri sweepu, je z toho citit ze to bude dobry.
dawsoo:
Škoda ze to prehodenie kmitka / magnet ma nenapadlo. Už sú zložene, zatiaľ to nechám tak.
Chcem to v kombo s Dayton SIG-180, ale to ešte potrvá. Až to bude aktuálne, skúsim + nejaké tlmenie, s meraním skreslenia atď.
Len pre zaujímavosť zhoda SIG180. Kusy nove, nerozohráte, Fs o 11 Hz viac ako v datasheete, ale ta zhoda ma zaskočila.
Jozy: JJ ty daytony vypadaj do páru výborně,tahle značka je poměrně kvalitní na nic si nehrají a dělaj v klidu a potichu solidní repráky.... s precizní výrobou+dílenským zpracováním=perfektní konzistence a navíc za dobré peníze. Narozdíl od SB který mi smrděly celkem od začátku když s tím vylezli (takový trochu hype kde papír snese leccos a realita pak často byla dost jinde) bych se Dayton nebál určitě použít i dnes kdy doplnili i referenční řadu i "neplechovými" modely.
Kocour: Já vím,já už ty debaty po poslední akci uplně odpískal, neb přijít na vše musí stejně každej sám a samozřejmě kde nic není, ani čert nebere, což bohužel diplomaticky řečeno je někdy třeba "jen blbej výběr koníčka nebo profese" ke komplexnějšímu porozumění dojde z toho co pozoruju okolo, tak max 10% bednostavěčů,z nichž většina neztrácí čas planým plkáním na forech a 70-90% se na to stejně pak když příjde na tvrdý "buď vše nebo nic" a zažijí si svou chvilku slávy vyprdne,protože už nebudou mít motivaci jít dál,prachy tímhle vydělat nejde a rodina je víc než hifi + život je krátkej a nejde jet fulltime při práci tohle na vysoký úrovni dlouhodobě...
červenej vypadá dobře a zelenej má s kmitkou asi přesně to co má jozy jen v o něco menší míře. To by stálo za výměnu jen by asi nebyla uplná shoda na tom kdo bude mět ty dva trochu horší
kocour i jozy:
...ale ve výsledku by jste si asi pomohli fakt oba,stejnost výškáčů je velmi důležitý parametr (stereoobraz a transienty) ,mohem víc než nějaké drobné nepravosti v pásmu kde už reprák nehraje odfiltrovanej vyhýbkou. Nejhorší je když jeden je ok a druhej ne,tady to ale ale po přestředění není rozhodně žádná tragedie,takže v pohodě.
Ja bych to klidne naparoval. Dva papirove mirne horsi kusy by mi nevadily, s vyhybkou si myslim ze bude prd poznat a jde prave vic o sladeni. Zatim ale nemam moc chut s nima neco vytvaret. Prace jine hodne, a tak nekdy pozdeji si treba zkusim pridat tlumeni, ale ani do toho se mi moc nechce.
Já tomu plně rozumim. škoda že nejste oba z CZ/SK bylo by to levnější/ snadnější prohodit už jen pro klid. To je třeba i jeden z důvodů proč ss prodává reproně v párech. K takovým věcem i při velkým množství (vše jsme testovali a blbý kusy reklamovali) docházelo opravdu velmi vyjimečně.
Dawsoo, normalne si radsi priplatim 400e za dva 9800 nez 100e za dva sb26adc. A nejde o mirne rozjede Fs imp peaky. A toto se tyka kdejakych reprakukdyz si vezmu co to je casu neco solidne odladit, plus ocekavani a vysledek,.....myslim ze me chapes velmi dobre.
Možná jsem hluchý nebo tomu nerozumím, ale opravdu si troufnete ve slepém testu poznat tweeter s mírně nižší poddajností na Fs, když už na této frekvenci bude z velké části pokrytý vyhybkou? Nebo tam ještě vidíte jinou rezonanci, které jsem si při malém rozlišení nevšiml?
Audioweb.cz » Reproduktory » Reproduktory SB Acoustics