(upravil siss 9. 12. 2007 3:30)

Re: Ukázka reprosoustav

tie bedne su nadherne.
mozes, prosim ta, aj uviest typ laku a vyrobcu toho laku, co pouzivate alebo je to vyrobne tajomstvo? smile dik
<clanok je velmi dobry, nedas to do sekcie dielna - klavirny lak?>

Re: Ukázka reprosoustav

Luděk
Ďakujem. Škoda len, že aj to, čo si popísal je len "skoroklavírak". Dosiahnuť vyoký lesk sa dá dosiahnuť rôznymi technologickými postupmi, ale ten pravý klavírak, alebo taká šelaková politúra, to je umenie.

Re: Ukázka reprosoustav

Chápu co myslíš. Problém je, že nikdo kdo klavírní lak dělá, ti to svoje složení toho pravého neprozradí. Když sem pátral po originál složení, tak sem zjistil, že vůbec původní laky byly na bázi přírodních pryskyřic. Takové laky se dají sehnat i dnes, ale je to pálka. Pokud bys tedy chtěl ten jediný pravý klavírní lak, tak tak tě bude stát víc, než celá bedna dohromady.
Pro siss: podívám se na dílně a odpovím.

Re: Ukázka reprosoustav

...to je sice zajímavý povídání od pana "profesonála",ale na spouste webu vyrobcu beden jsou fotky jak se bedny strikaj v bezprasnejch komorach,nikde valecek nevidet....by se asi uvaleckovali...nevim jak tohle muze nekdo bastit.

Re: Ukázka reprosoustav

Jestli to vypada takto, http://www.prodvd.cz/nht.htm  tak je jedno jak to dělá smile

Re: Ukázka reprosoustav

Pro dokken: můj návod nezpracovával postupy velkovýrobců, vyrábějící tisíce kusů ročně. Velmi pochybuju, že někdo kvůli jednomu páru beden bude vybavovat bezprašnou komoru. Pouze sem chtěl poradit jak na to za minimální náklady, prakticky na koleně a čeho se vyvarovat. Na druhou stranu uznávám, pokud děláme takovýto lak na vytmelené, rovné plochy, pak tu pistoli doporučuji. Pokud si ale někdo myslí, že pak nemusí nic brousi a leštit, tak je na velkém omylu.

Re: Ukázka reprosoustav

nějak jsem nepochopil ten odkaz na NHT

Re: Ukázka reprosoustav

Bylo to myšleno tak že pokud ten lak od luďka ve finální podobě vypadá takto http://www.audiovideoexperience.com/Spe … SW10ii.jpg Tak je úplně jedno jestli to stříká nebo si hraje s válečkem ne?

(upravil dokken 10. 12. 2007 0:48)

Re: Ukázka reprosoustav

tak ted jsem zmatenej uplne...proc teda pan Ludek neda odkaz na finiš svých beden,nebo se NHT valeckuji?...vybavovat bezprasnou komoru...cim se vybavuje?ta bud je nebo neni.....neni problem udelat bezprasnou komoru slepenim z igelitu.

Re: Ukázka reprosoustav

Pokud by Ludkuv lak vypadal jak od NHT,je to jedno.  Ale nevypada: pokud se nepletu tak drevo nema zalite pory a na te cerne je krupice.

Re: Ukázka reprosoustav

Podívej se o pár příspěvků výš. Tam najdeš mojí reakci na podobnou poznámku. Takže ještě jednou: Tohle není úprava v '' klavírním laku''.

Re: Ukázka reprosoustav

ok tak jsme si vše vysvětlli,a ted hupky dupky do sekce Dílna,kde jsem vam k tomu něco napsal.