Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Není to nic nového, repro kabel Dynaudio OCOS.

https://usermanual.wiki/m/696bcc85cfd30 … 3620c6.pdf

(upravil dawsoo 3. 9. 2024 18:24)

Tady na smetišti se to napsat asi dá a AW je na tom ještě velmi dobře:

1. Nikdo s nikým nechce věcně o ničem dnes diskutovat,protože cílem není již dlouho žádné poznání, ale jen dokazování si,propagace kompetence před potenciálními zákazníky, potlačení vlastní nejistoty,samota, nebo jen obhajoba vlastních pozic bývalé slávy. Protože vítězí ego,závist nebo jen hloupost či omezenost nad touhou poznání či vzájemné spolupráce na něčem co třeba stojí za to.

2. Min 15-20 let se až na vyjímky místo podstaty řeší dokola jen píčoviny (nemyslím jen fora a komunitu) ,tak se nelze moc divit jak to vypadá a že to jde celé doprdele (což je fakt jen si to někdo ještě nechce přiznat).

3. Lidi co něco dělaj a maj výsledky a sebeúctu opravdu nechodí mlátit prázdnou slámu na nesmyslný témata v diskusních fórech. Protože pochvala příjde jen když jsou v tom správném "klubu" big_smile

Takže co tu vlastně zbejvá?
Jen udělat partičky spřízněných a těch stejných a dokola se buď plácat se vzájemně po zádech s tím že ostatní a "oni" jsou ti blbci a nebo v lepším případě se jen královsky pobavit nad lidskou naivitou a omezeností,protože síla na nic jiného už po čase na bojišti není,což je u řady lidí celkem i škoda.

Plkáním se nikdy nic nevyřešilo a nikdo nikam neposunul.

A nejhorší je tzv okřikování lidí co sice nejsou žádní hifibozi nebo toptechnici ,ale jsou ochotní se aspoň podělit o své poznatky (co je stojí čas,energii i finance) s ostatními,minimálně aspoň s těmi co je třeba jejich názor na nějakou věc třeba zajímá.

Profit z takových "internetových mel" maj vždy maximálně jen typičtí luxovači-nýmandi co takto vytahují typickým vlezdoprdelstvím či provokacemi informace z lidí co něco málo (nebo i více ví a umí) a pak je komerčně jako své know how rádi využívají a jdou se po extrakci vědomostí a zkušeností kámošit o dům dál. big_smile

PC-DAC-ZESIK-Bedny=zvuk doma

Začínám si myslet, že tě to vážně ničí --- ale třeba právě ta Čína to zachrání --- musíš věřit --- musíš jí věřit..... cool

Nemel OCOS jen mírně vodivou izolaci? Nechce se mi to číst.

2 dawsoo: Vidím to velmi podobně.

jardag69 napsal:

Nemel OCOS jen mírně vodivou izolaci? Nechce se mi to číst.

Zda sa ze ano.

"Dynaudio Ocos‘s goal was to design a cable with a characteristic impedance of about 8 ohms, independent of the frequency."

"In considering the manufacturing process of a cable, the efforts become clear: The copper wire must be drawn and stranded; the mixture of the conducting insulation must be produced; the extruder must be adjusted; the insulation must be injected; after cooling off, the shielding must be braided; and finally, the jacket must be injected."

Otazka je, preco sa to neujalo ak to bolo take skvele?

miero: dalo se to použít jen s bednou s vyrovnanou impedancí blízkou odporové. V podstatě marketingový tah firmy Dynaudio, nic jiného v tom nehledej. Odlehčilo to zesilovači.

(upravil BV 3. 9. 2024 22:00)

Lebo to ( impedančné prispôsobenie) v audiopásme (kmitočty vs. dĺžky káblov) nemá žiadny význam, len to zbytočne zoslabí signál? Pri reprokábli je to vyložene škodlivé-degradácia DF so všetkými dôsledkami. Ale určite to bude hrat " inak".

(upravil PMA 3. 9. 2024 22:15)

No jistě. Ale s nějakou bednou to přidá na basech, a podle impedance třeba i na výškách, a dá se vyprávět, jak to hraje jinak.

P.S.: zkuste navrhnout vedle, že je to cesta, jak získat “velký zvuk”. To už Ivoše asi raní mrtvice.

(upravil jardag69 4. 9. 2024 10:20)

To už se mi víc líbil ten jejich RC člen na svorky reprobedny. Dost podobné hodnoty jako ten člen hned za koncovými tranzistory.
6R8 a 47n?

2 PMA
" Vedle" u Cougha som 3x požiadal o zrušenie registrácie a snažím sa "abstinovať". Však niekedy je to tam už ako druhé HEF..

(upravil miero 4. 9. 2024 10:58)

Posledny, komu sa podarilo uspesne poziadat o zruseniu uctu na hififore, bol asi PMA v roku 2021:
- http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=191

BV: asi si to budes musit vytrpiet, ak sa z uctu (zmenou hesla) nevymknes sam... smile

(upravil dawsoo 4. 9. 2024 12:13)

BV: Tak to vidíš Ladislave,jak ten svět je nespravedlivej co? Tebe nechtějí odtamtud pustit a mě tam cca před před rokem a půl zas Ivo patrně nechtěl zřejmě jako "lišku do kurníku" pustit dovnitř lol .

Šel jsem tam v míru fakt jen za kocourem,rixem,godzem a pár dalšími, pro mě zajímavými lidmi a hlavně do vlákna za digitálem, kde to celkem díky pár klukům co psali celkem frčelo a viděl jsem že bych si měl s kým v klidu pokecat 100% líp než až na pár vzácných vyjímek tehdy tady). Protože jen to bylo a je mým cílem po částečném návratu, si hlavně jen pokecat,ale bez vyrušování.

To bylo vždy co mi na otevřených forech vždy asi nejvíc vadilo,že nebylo možné s lidmi jejichž názory a poznatky mě opravdu zajímají o věcech podebatovat, bez "typických narušitelů všech zasvěcenějších debat ve stylu: když nemám co říci,protože o tom vím hovno  tak ji aspoň rozmrdám". Ale asi jsem se jevil moc nebezpečný a nepohodlný,čemuž plně rozumím neb sám vím nejlíp jakej jsem "hroznej parchant" big_smile , takže jsem s tím byl v uplně v pohodě a lidi s kterými si rád pokecám soukromně jinými komunikačními kanály nakonec i občas příjdou a zavítaj sem na AW, kde jsem asi vždy byl v minulosti pocitově asi nejvíce doma.

Musím v tomhle dát trochu za pravdu tomu co dříve razil PMA, že není vůbec blbej nápad opravdu oddělit tzv "mistránky od plebsu" protože pak lidé co mají co říci nejsou "diskusemi a bojem s pablbly" tolik unavení a znechucení. Viz lopuch, kde bylo možné se v některých sekcích účastnit jen na pozvání a existovala i špičková funkce která je třeba na i ASR také "ignorovat" což řeší z 93,74% problematiku různých flamewarů a offtopic ukradení vláken,protože se vždy se najde i přes perfektní moderaci všude pár lidí, který mě opravdu číst, ať opakovaně napíší skoro cokoli, opravdu nebaví. (nemyslím tím vůbec názorové oponenty,které respektuji s jejich názory a pozicemi ale výhradně jen různé trolly a jiné nesoudné pablby) na AW jich (mimo soplů kteří na to měli právo nic moc nevědět ale chtěli se aspoň něco dovědět a naučit) bývalo asi nejméně, proto jsem to tu měl asi vždy nejraději.

Masovost je dvojsečná, sice umožní velkému množství lidí se vyjádřit, ale úroveň diskuse jde nenávratně do háje a vždycky, bez výjimky, jde jakékoliv fórum do kytek. Banality, opakování témat do nekonečna, osobní útoky. Zlatá doba odborných časopisů s recenzovanými příspěvky a nutností korektur před vydáním. Ale to už alespoň jedna celá generace nezažila.

Byla tu zmíněna časová hranice asi 15 až 20 roků. A podle mého názoru to není náhoda. Přibližně v té době větší část audio řetězce dosáhla v naprosto standardním a každému dostupném provedení hranice, kterou nemá praktický smysl dál posouvat, protože 99 % posluchačů to neocení. Jediné, co má  smysl zlepšovat, jsou reprobedny a poslechový prostor, jenomže to je obtížné, nákladné a nikomu se do toho moc nechce. Z toho pak plyne frustrace bastlířů, kteří sice mohou dál posouvat počet nul za desetinou čárkou, ale tuší, ze jim to pro poslech nic nepřinese. Frustrace výrobců a obchodníků, kteří vědí, že 20 roků starý bazarový zesilovač hraje často lépe, než předražené nesmysly, které mají vyrábět a prodávat. Do toho všeobecný rozmach asociálních sítí, na které lze z mobilu psát kdykoliv a cokoliv a neštěstí je hotové.

(upravil miero 4. 9. 2024 13:00)

Inak k audiofilskemu uletu, ale v dobrom zmysle, sa pomaly priblizuje so svojimi zvukovodmi aj MaBat. Tuto napriklad (zatial simulovane) zlepsenie jeho generickej horny Gen2 optimalizovanej pre konkretny (uz skoro nedostupny) driver Peerless DFM-2535 (na ktory aktualne dobieha groupbuy na diyaudio).
https://i.postimg.cc/L4qWqRrL/A460-G2-25-STD-2-vs-A460-DFM2535-STD-small.jpg
Zdroj: https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p … 200#361200

Kto toto bude schopny sluchom rozilisit? smile

(upravil dawsoo 4. 9. 2024 14:00)

Jojo, je to přímo pozitivní úlet,takže nenastal čas na změnu doma co Miero? Rick a filmová hudba by ti zněly určitě zas o nemalej kus líp.

Rozhodně to ale není úlet audiofilskej,(ach ty grafy,ty grafy!) , nýbrž asi přesně ten druhej, kde přece na nějakým zvuku a preferencích vlastně nezáleží,páč stejně nikdo mimo "skupinu co tomu opravdu rozumí", nemůže takové věci posuzovat a tudíž nesmí nic ani hodnotit. big_smile

Slovanet a diyaudio,ano to jsou myslím ta správná místa,bez hifidezolátů, kde to má svá vlákna a nemusí se to krčit mezi jinou kontroverzí a sračkami v úletech.

dawsoo, však si choď "niekam" smile  takú koncepciu vypočuť.. Ja som bol tiež skeptický, ale kúpil som Sandhorny, urobil boxy , vyskúšal a už to bude pár rokov, čo ich denne spokojne počúvam. A ver , že na zvuku mi záleží..

(upravil miero 4. 9. 2024 15:25)

Mozno uz to niekde pocul a nepacilo sa mu, kto vie... smile

A niektori ini ludia su tak jesitni, ze verejne nepodporia nic, co by pomohlo inemu, ktory ich v minulosti urazil.

(upravil godz 4. 9. 2024 16:39)

Pokiaľ považujeme smerovosť za cieľ, tak je to takmer dokonalé.  Ako to znie, sa však z prezentovanej perfektnej smerovosti stále nedozvieme.  A čo sa týka sandhornu, počul som dve varianty. Dvojpásmový variant dával chudokrvný obraz a príliš ma nepresvedčil.  Trojpásmovka od iného autora bola zvukovo úplne niekde inde, ale na moje uši mi chýbala detailnejšia reprodukcia najvyšších tónov (čo zas niekto môže oceniť).  Pôvodný cieľ autorov konštantne smerujúcich horn mala byť eliminícia nedostatkov posluchového priestoru. Preto odrazy spôsobujúce nežiadúce zafarbenie pásma s prebytkom energie budú eliminované. Realita je však taká, že ani tieto reprosústavy neposkytnú dokonalú reprodukciu bez akustických úprav posluchového priestoru. To čo zmieňujem je môj subjektívny názor, niekomu táto reprodukcia môže úplne vyhovovať. A zrejme pri použití napr. berýliového tweetra Bliesma T34 B4 namiesto CD, by sa zrejme zmenila aj reprodukcia najvyšších tónov.