Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

jardag69: tušíš jak musí být velkej exp.zvukovod pro (extrémně)25Hz? pokud má být na ústí lambda/4 tak to dělá cca 3,4 metru a délka ještě větší...že by to šlo nahradit těma PVC odpadníma trubkama? ... ha ha ha

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

To co vypada jako odpadni trubky, taky ze odpadni trubky jsou.
ma to ale hacek.
To nejsou PP, nebo PE trubky, ale ani tenkostenne PVC trubky, to je poctivy "americky" odpadni system, pro tlakove odpady, nebo se to klidne pouziva i pro vedeni pitne, nebo uzitkove vody a je to tlakove odolne..
A tyto trubky nejsou v EU bezne.
Vyrabi se sice kupr. v PL, (NIBCO C-PVC, nebo C-PVC-U) pro USA, jak trubky, tak tvarovky, ale nejsou bezne dostupne.
Tedy nejsou bezne dostupne na trhu v EU
Aspon ty vetsi prumery urcite ne.

Ma to sve duvody, prvni je, ze EU bojuje proti halogenovym plastum jiz radu let, jak odpadni trubky, tak chranicky kabelove, se uplne nahrazuji drazssimi bezhalogenovymi.
Dalsi problem je zivotnost, ktera je cca 20-25 let.
Aspon pro rozvody tlakoveho vzduchu a vody,  by se meli menit a to se u nas nedela, nemame konstrukci domu a stupacek "za omitnutym rabicovym, nebo rakosovym obkladem.
V USA na to staci motorova pila z TK zuby na retezu a stare rozvody se vyrezou a vymeni celkem rychle.
Takze zapomente na to, ze by ty trubky vid obrazek spatky, se dali jednoduse a levne sehnat.
Tady v EU.

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

kal to jsme se asi nepochopili. To neni moje video ani moje bedny.

(upravil dawsoo 30. 6. 2023 23:06)

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

topry fečerr nějakí bassi? lol
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/screenshot_2020-11-04-smsg50-simply-the-best-subwoofer-for-lfe-and-infrasonic-subwoofer-jpg.91474/

kvazykolaxyjální deskofky s leprákama ze 100V rozhlasu?
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/fb_img_1605931853437-jpg.94819/

trošku výstřednější tlampače pro skutečné mistry
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/fb_img_1605944303468-jpg.94832/

Není co dodávat...

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

odkud je ta tlampačová "paráda"? to industriální pozadí mi přijde jako ve Vítkovicích, než šly haly k zemi.

(upravil dawsoo 6. 7. 2023 15:08)

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Kurvič jitteru za 5,5k USD od mé "velmi oblíbené značky" má místo jisté v tomhle vlákně
CHORD M-Scaler
https://www.audiosciencereview.com/foru … ler.35498/

Není co dodávat...

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

big_smile

https://i.postimg.cc/ncP6ZFKz/nej-lepro.jpg

Web

(upravil dawsoo 10. 7. 2023 8:19)

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Odkud se vzala hláška hadí olej nazývající nefungující podvodné nesmysly nejen v hifi.
https://medium.com/exploring-history/th … 3d6bd9f71c

toto vystihuje podstatu (překladač)
Nyní je každý, kdo se snaží prodávat pochybné předměty se směsí šoumenství a grandiózních tvrzení, označen za obchodníky s hadím olejem, ale žádný z nich se nedostal do celostátního významu, jako to dokázal původní prodejce hadího oleje, král chřestýšů, Clark Stanley.

Není co dodávat...

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Taky přispěju k těm šílenostem smile  https://elektro.bazos.cz/inzerat/171332 … dition.php

(upravil dawsoo 10. 7. 2023 18:48)

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Jojo i my tu máme svý slavný kabeláře ... zlatej Fanda Kraut,kterej se aspoň nestydí pod to podepsat.Jinak koukám že když to smrdí i těm na HEF tak to už je asi fakt co říct lol
https://www.hifiroom.cz/kabely/cable4yo … t9510.html

Není co dodávat...

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Ve srovnání s výše uvedenými, není tohle ještě tak špatná nabídka
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro … belu-csss/
a to přesto, že jsem si stejné kabely v devadesátých letech vyrobil za cca desetinu požadované ceny. Samozřejmě také na základě citovaného článku Bohouše Sýkory. Budiž mu za to dík a země lehká.

(upravil AlexAlex 11. 7. 2023 4:42)

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

https://www.avcenter.cz/audioquest-fire … 0gQAvD_BwE

Elektrony jsou tříděny na sudé a liché, a posílány na protichůdné dráhy. Tím se eliminuje nesoulad mezi čakrou elektronu a aurou pozitronu.

NECELÝ MILION CZK...NO A TY FYZIKÁLNÍ FIČURY...NO KDO TO NEVIDÍ, JE NEVERÍČÍ TOMÁŠ A OSTROUHÁ
NEZAŽIJE AUDIO RÁJ CHUDÁČEK...
Kompletní specifikace
Audioquest FireBird ZERO + FireBird BASS - Bi-wire
Reproduktorové kabely FIREBIRD jsou vyráběny výhradně na zakázku po přesně definovaném zadání konfigurace kabelu s možností výběru typu konektoru, varianty zapojení a délky kabelu. Před vlastní objednávkou nás proto vždy kontaktujte!

Reproduktorový kabel FIREBIRD je první model se stříbrnými vodiči z řady MYTHICAL CREATURE, která staví na revolučních i prověřených a osvědčených technologiích AudioQuest od návrhářského týmu Garth Powell a Bill Low. Na základě dosud využívaných technologií AudioQuest se Garth a Bill zaměřili především na řešení jedné z nejvíce problematických oblastí, která ovlivňuje vývoj reproduktorových kabelů: nesoulad mezi zdrojovou impedancí zesilovače a impedanční zátěží reproduktorů. Tím, že byla impedanční charakteristika snížena na nulovou hodnotu, byl zároveň výrazně snížen útlum proudu a eliminováno aktuální přechodové zkreslení signálu. Výsledkem je dynamický kontrast, a přesný úderný bas, vykreslený zdánlivě bez námahy.

ZERO Technology = Nulová impedanční charakteristika

Nová technologie ZERO, úspěšné řeší již dlouho známý problém nesouladu impedanční charakteristiky audio přehrávače a reproduktoru. Impedance reproduktoru totiž mění hodnotu v závislosti na frekvenci hudebního signálu, generovaného do reproduktorů zesilovačem. Impedanční nesoulad mezi zesilovačem a reproduktory způsobuje dynamickou kompresi zvuku. U série reproduktorových kabelů MYTHICAL CREATURE je technologie ZERO klíčovou technologií. Toto unikátní konstrukční řešení “ZERO“ kabelů tak dokonale eliminuje impedanční charakteristiku vodiče a úspěšně řeší problém spojení s reproduktorem. Ve výsledku umožňuje zesilovači i reproduktorům plně rozvinout své kvality a zvuk je věrnější, přesnější i živější.

PS - Solid Perfect-Surface

Technologie dokonale hladkého povrchu vodiče. Kvalita materiálu vodiče má velmi významný vliv na celkovou kvalitu kabelu. To, jak je povrch vodiče vyhlazený je rozhodující, protože povrchová vrstva vodiče má klíčový vliv na výslednou kvalitu přenášeného signálu. AudioQuest proto používá u kabelu FIREBIRD nejlepší měděné vodiče s extrémně hladkým povrchem (PSC+) v kombinaci se stříbrnými vodiči PSS s "dlouhým zrnem", a významně nižším počtem přechodů mezi jednotlivými zrny materiálu. Protože právě v přechodech mezi zrny materiálu většinou vznikají nežádoucí změny v signálu. Samozřejmě, že použitý materiál je vysoce čistý a obsahuje pouze zanedbatelné, minimální množství kyslíku. Použity jsou směrové vodiče s tuhým jádrem, které zabraňují interakci mezi jednotlivými vlákny, která bývá hlavním zdrojem zkreslení.

NDS Linear Noise-Dissipation System = Technologie odvodu lineárního šumu

Drtivá většina kabelů absorbuje šum - energii vysokofrekvenčního rušení, modulaci a zkreslení do zemnícího vodiče. Ironií tedy je, že při ochraně vlastního signálového vodiče tím nasbírá mnohem více RFI (parazitní složky signálu) do stínění, protože stínění má obvykle větší průřez než vlastní vodič. AudioQuest proto vyvinul stínící štít, který neodvádí energii do stínícího (zemnícího) vodiče, ale odvádí ji, pokud možno, vně kabelu. Tento systém nazvaný NDS, využívá střídání vrstev kovu a syntetického uhlíku (carbonu). Výsledkem je čistší zvuk na "černém pozadí", mnohem srozumitelnější, detailnější a přesnější.

DBS 72 V Dielectric-Bias System Carbon

Inovovaný systém polarizace dielektrika. Tato AudioQuest technologie dramatickým způsobem snižuje nelineární zkreslení a eliminuje vliv radiových frekvencí. Veškerá izolace je zároveň dielektrikum, jehož elektrické vlastnosti také významně ovlivňují celkovou integritu signálu. Patentovaný systém DBS společnosti AudioQuest vytváří silné a stabilní elektrostatické pole, které nasycuje a polarizuje (organizuje) molekuly dielektrika. Tím je minimalizováno nelineární časové zpoždění, a výsledkem je jasnější zvuk, přicházející z "černějšího" pozadí.

Kabely FIREBIRD mohou být aplikovány do systému jedním ze dvou způsobů: buď jako ideální kabely s plným rozsahem (ZERO), nebo v kombinaci se speciálním basovým kabelem v Bi-Wire zapojení, pro bezkonkurenční zvukový výsledek. Basové kabely, označené jako BASS, disponují patentovanou technologii GND pro rozptyl šumu a RF rušení, což přináší velmi dramatický posun zvukových kvalit a předurčuje jejich použití u všech aplikací, které zapojení Bi-Wire umožňují.

GND Ground Noise-Dissipation System

Systém rozptylu zemního šumu v BASS kabelech je patentovaná technologie společnosti AudioQuest, kterou využívá kromě basových reproduktorových kabelů také většina AudioQuest AC napájecích kabelů. GND systém významně omezuje rušení a rozptyluje ho v pásmech nad 10 kHz. Díky tomu jsou reproduktorové kabely s tímto systémem určeny speciálně pro přenos nižších frekvencí a nejsou vhodné pro přenos signálu v plném rozsahu.



Konektory

Vodiče jsou ke konektorům (banánky nebo vidličky) připojeny tzv. studeným svařováním na silně přímo postříbřenou extrémně čistou červenou měď. Těla konektorů nebo spojek nejsou vyrobena z kovu, aby nedocházelo k narušení magnetického pole signálu a k vyvolání vysoko-frekvenčního šumu.

Výměnou reproduktorového kabelu můžete významným způsobem ovlivnit výslednou kvalitu celého zvukového systému. Nejlepších zvukových výsledků dosáhnete zapojením Bi-Wire. Z tohoto důvodu AudioQuest nabízí nezávislé kabely typu ZERO a typu BASS. ZERO kabely jsou konstruovány pro přenos plného pásma a kabely BASS jsou určeny speciálně pro přenos basové části signálu. Disponují-li reprosoustavy pouze jedním párem terminálů, zvolte pro Full-Range zapojení kabel ZERO. Umožňují-li reprosoustavy zapojení Bi-Wire, doporučujeme preferovat kombinaci kabelů ZERO a BASS. Z bezkonkurenčního zvuku budete určitě překvapeni a nadšeni. Ať už ale zvolíte kteroukoliv z nabízených možností, vždy váš stávající sytém bude znít nově, lépe a živěji.


lepší je už jen.... http://gurujara.cz/   ale on už snad sedí.

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Tak jsem se nanařehtal (nezasmál) už velmi, velmi dlouho.

(upravil dawsoo 11. 7. 2023 12:24)

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Ono ani u nás není nouze
Všimněte si původní ceny a prodeje v zastoupení,to je taky novej fenomén poslední dobou big_smile Asi vymyslim lepší variantu: nakopat někomu v zastoupení řádně prdele!
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro … utralizer/

Jo chlapci z RD Audio jsou to opravdu šikovní,všiml jsem si jich již dříve a vůbec mají celé moc pěkně vypečené potrfolio
a přitom co matně pamatuju, začínali velmi nenápadně,vcelku neškodným soustružením násad od koštěte jako přídavný phaseplugy a difuzory pro různý exotický šíra typu fostex lowther apod od sedmi stovek do pěti táců za kus.
https://rdacoustic.cz/cs/o-nas/
na jejich velmi sofistikovaný audioblog by mne zajímal určitě velice názor takového Mručíka
https://rdacoustic.cz/cs/high-end-audio … udio-blog/

Jak je vidět tak Kroměříž (Horn Studio) a Rožnov (RD a další jiní "odborníci")  jsou u nás opravdu místa hifi více než zaslíbená big_smile

Tihle kábl-kluci taky dost koukám ujeli big_smile kopírovat snejkoilářskou legendu acoustic revive RR-77 že se nestyděj!!! lol
http://www.kabelguru.cz/product/elektro … y-vlny-/30

Není co dodávat...

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Schumanova frequence tvl....... rofl  rofl  rofl

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Asi to sem nepatří, ale je to taky takovej "malej" úlet..... smile
https://www.lecive-nastroje.cz/high-spi … kra-h-moll

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

hordek:
Za bůra to má aspoň pěkný středy big_smile Třeba tohle mi nevadí, neb si to nehraje na nic co to není,každej jasně ví že kupuje dřevěnou flétnu s příběhem.

Není co dodávat...

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Moc audiofilské to není, ale myslím, že k definici šílenosti to daleko nemá. Jak popisem, tak provedením. Aneb, další perla z Bazoše smile
https://elektro.bazos.cz/inzerat/171397 … elovac.php

(upravil dawsoo 11. 7. 2023 21:28)

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

Tady je jedno z nejhorších hnízd neřesti big_smile Naprostá přehlídka toho nejhoršího co v tzv hajentu existuje.
https://6moons.com/audioreview/

https://www.akikoaudio.com/en/akiko-aud … sc-english
https://6moons.com/audioreview_articles … gel-nx-gx/
https://avantgarde-acoustic.de/en/products/colibri-c2/

Není co dodávat...

Re: Totální audiofilský úlety a šílenosti

To je možná pravda, ale jeden borec tam má poslechovku s výhledem na jezero a to je opravdový HiFi ded