Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

Putovní 3p Vismaxy nově ve verzi 2.1 k dispozici k předání v Brně: link

(Stránka 2 z 14)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Starý krásný stroje a zábava okolo toho

Stránky: ««« 1 2 3 4 ... 14 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 271]

(upravil mechanik 22. 4. 2023 17:19)

Re: Starý krásný stroje a zábava okolo toho

Myslím si že poriadny konštruktér musí vedieť či chce A, AB, D, lampy a nebude stavať nejaky kočkopes big_smile Inak som to nepočul. Vlastne ani neviem v akom zmysle je hybridný big_smile Zaujímalo by ma soulution audio. Vyzerá to na peknú čistú prácu a minimalistický dizajn krabíc. To sa mi páči. Vymakané zdroje ale tiež prekvapivo vela OZ. Čo je taký protiklad k audionetu kde robia diskretne často aj zdroje. Ale nikde som to ešte nepočul. Mcintoshe som opakovane počul vždy na tých istých bedniach ktoré dobre poznám a často na nahrávkach ktoré dobre poznám z domu. Ohladom ich zvukového hodnotenia som si 100% istý.

Pochopil jsem to tak, že vstupní obvody jsou z lamp a konec je z tranzistorů.

(upravil dawsoo 22. 4. 2023 18:16)

Halcro a Boulder určitě ano,to uznávám i já jako referenci naprosto bez výhrad,ale nejedná se 100% o žádné staré krásné stroje,ale o moderní stroje současnosti, měřením i zvukem to není nijak významně lepší při běžném domácím poslechu o kolik je to dražší a určitě to nepozná nikdo na žádným běžným aparátu v obýváku, proti např dvěma udělaným  M-70 jako dual mono. Halcro DM-38 i DM-68 je dokonce výkonem slabší a nefunguje moc s jiným předkem než s firemním. Boulder je randál, špičkově udělaná klasika,nicméně je třeba dodat podstatnou věc že stojí podobně jako o fous lacinější halcro cca 50-100x víc než třeba ty strarý yamahy co šly před x lety sehnat ještě za půl ceny dépéáčka z druhý ruky když už jsme teda u toho big_smile

ML,Krell,Mc Intosh a rozhodně ani PS Audio taky dle zkušeností nemyslím že jsou nějak zvláště dobré,spíš je to takzvané "status těžké hifi" pro jiné cílovky ,na mě tyhle nabubřelosti za dost nesmyslný částky dojem nikdy moc neudělaly a stejně tak onanie typu audionet ayre a spol s pouze průměrnými výsledky... nicméně určitě nebudu tak kritickej jako náš mechanik, ale jen chci říci že sem to do týhle sekce ale rozhodně nepatří.

Pro pochopení proč:
Hifi je masakrovaný z více stran od počátku devadesátek, jedna je ojebávání a maximalizace poměru náklady-zisk bez ohledu na pokles kvality která byla nahrazena agresivnějším marketingem a hlavně pak domácí kino, kde to upadlo reálně někam do obvodářský a zvukový kvality tzv "midi částečně dělených hifi-věží" jen s víc než dvouma stereo reprákama a nahňácaný do +-43cm hifi rozměru . Pamatuju se velice dobře jak po poslechu drahýho systému z DPL i DD 5.1 při přehrávání hudby ve stereo režimu se mi chtělo tenkrát vcelku regulérně blít a víc pruhů víc adidas fakt to spíš jen zhoršovalo....  a naproti týhle degradaci druhá strana rozevírající těžce ty nůžky = snobárna a tvrdej highend, kde racionalita a přiměřenost byly sprostý slova,amíci aspoň dělali věci matrošově poctivě a trvanlivě,němci se taky snažili,ale angláni a různý mini paznačky co se vyrojily, byli pro mě jen podvodníci co hledali díry na trhu vždycky s jejich naimama regama audionotama a podobnejma šílenejma sračkama = pravej význam slovního spojení highend vůbec totiž neoznačoval žádnou "zaručenou kvalitu" ale jen horní konec cenovýho pásma tak jako ve všech jiných oblastech v anglosaským světě. Vážím si značek které si na nic nehrajou a přesto jsou velmi slušný např Hafler,Parasound,Adcom apod...

Tak jsem jen chtěl vlákno o hifi z dob kdy tyhle "nešvary" ještě neexistovaly,nebo ne v tak extrémní míře. Takže sorry hoši,ale běžte o tomhle kecat fakt jinam třeba do svýho vlastního vlákna. Tady je to OT.

(upravil reeb 22. 4. 2023 21:27)

Halcro ani Boulder urco nikdo z aw nema smile Stejne jako Chello nebo Spectral.

Web

Asi tak nějak a myslím že mít ani nechce,neb vyházet x mega za hifi je už opravdu nemoc s potřebou odborné pomoci big_smile

(upravil mechanik 22. 4. 2023 23:00)

Ak by to niekedy nejaky kamarát mal tak dám vedieť smile Tie Levinsony tiež každý nemá a mal som ich doma big_smile Inak ten jeden model Halcro vyzerá ako nejaka futuristická stolička. Neviem ako vy ale ja by som to doma nechcel big_smile Ešte by si na to nechtiac sadla návšteva big_smile To druhé má zase malú plochu chladičov. Celé je to robené na CNC a čisto o estetike, myslím tá krabica.

Mám rád pekné a masívne krabice ale malo by to v prvej rade stále vyzerať ako racionálne HiFi. Toto sú na môj vkus nechutné gýče ale ono dizajn predáva a niekomu sa to asi páči. Tak ako tie gýčové Mcintoshe big_smile Nové modely majú hore na kryte prilepený masívny hliníkový krúžok big_smile 

dawsoo, veď si na HiFi fore. Ak to považuješ za chorobu radšej to otvorene nepíš big_smile Mne by sa páčili také tie Line array bedne vysoké 2m s páskami od podlahy po strop smile Raz si to možno postavím a bude to drahé takmer ako auto big_smile

Aby som nebol OT z tých strojov čo ste sem dávali je nádherná tá YAMAHA MX-10000 smile Velmi nadčasový dizajn.

(upravil jardag69 6. 7. 2024 15:28)

.

(upravil bastl 23. 4. 2023 10:27)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid … amp;type=3
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10 … 207520000.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid … amp;type=3

jardaG: Přesně jsme hlavně bastlířskej web až pak teprve hifisti.... super video a pán je správnej blázen kterej tím žije.

bastl: díky za odkazy koukám že Vávra je můj člověk a má vkus.

Moc sem nechodím, spíše jenom pročítám aktivní vlákna, a tak jako člověk co má rád staré stroje a repro, si sem dovolím dát odkaz na stránky s japonským vintage hifi. Myslím, že to stojí za shlédnutí.

S rozsypaným čajem pomůže google translator a obrázky jsou to úžasné.

https://www.niji.or.jp/home/k-nisi/index.html

(upravil dawsoo 24. 4. 2023 9:26)

Bearfan: díky moc za vyjimečný odkaz,koukám tam na ty všechny naprosto vynikající mašiny a hlavně i od Japonce kterej to měl dostupný defakto všechno doma,už to prohlížím, pročítám a kochám se smile

Ať si říká a myslí kdo chce co chce, pro mě byli Japonci se svejma promakanejma a revolučníma strojema opravdu tehdy králové co posouvali hranice možného a vždy jsem už od klukovských let hltal různý dovezený katalogy s obrázky spolu s pro nás tady naprosto neskutečnými parametry. Americký,německý taky super,ale z toho co bylo k vidění to bylo pro mne v té době vždy až v závěsu za Japoncema. Hezky to tam i popisuje ... ano vzestup a pád... je to fakt škoda.

Dojal mne tenhle přeložený text protože pojmenoval plně podstatu toho co cítím i dnes já:
"Výkon dnešních nejmodernějších audio zařízení je úžasný. Existuje však méně strojů, které jsou jedinečné v určitém smyslu jako ty dny, kdy byl audio svět plný energie . ."

dawsoo: jj, přesně tak to vnímám taky. Cokoliv co jsem zahlédl ať už u nás, nebo někde v Evropě je jenom promile toho, co se v Japonsku vyrábělo a co byl ten jejich vrchol. Mám rád 70. a 80.léta právě z toho důvodu, že bylo v audiu opravdu hodně energie a každý větší výrobce se snažil přijít na trh s něčím novým. Teda až na Sony, které jelo pořád jedno schéma v různých modifikacích smile Ale i oni měli pár přístrojů, které se odlišovaly. Třeba repro nebo sluchátka.
Možná si do toho ale projektuji vzpomínky na dobu kdy jsem byl mladý a tato doba se mi už tolik nelíbí. Ale každá doba má své pro a proti a co bylo,
to bylo.

(upravil jardag69 24. 4. 2023 10:45)

Jo jo, o tom zpívají i Floydi, že dřív byla tráva zelenější. Ale je fakt, že některé ty staré stroje jsou i krásné.
Mně by uplně stačila ta řady od Sony s dřevěnými boky.

(upravil dawsoo 24. 4. 2023 11:28)

Floydi o tom zpívaj ale realita je prostě taková,dneska se vyjimečné stroje nedělají,hifi nikoho nezajímá resp jen v měřítku že je to okrajová věc pouze pro skalní a pár snobů,na kterých bezostyšně parazitují různí pokoutníci,neb není žádná alternativa a člověk může mít buď uplnou sračku a nebo průměrnou leštěnku s dobrým logem za velký love... dřív ve zlaté éře by si tohle nikdo nedovolil,protože by se mu všichni vysmáli,když byly kšefty plný špičkovýho hifi od mraků výrobců co se předháněli, kdo skutečně bude nejlepší a mohl si to dovolit přitom koupit víceméně každej kdo makal a normálně vydělával. Už je proto fandím dneska těm číňanům,neb začínaj mít našlápnuto k tomu co dělali v tý době japonci, kterejm se taky na začátku všichni spíš smáli až je totálně převálcovali.

To je možná i odpověď proč je taková renesance starých mašin obecně a to nejen tady ale na celým světě. Protože nový nejsou lepšími a nebo v něčem třeba jsou za cenu auta střední třídy smile Neplatí to jedině pro digitál a ve velké míře i na bedny. Tady pokrok je obrovskej.

Já nejsem cílovka. Mně stačí mluvené slovo v mp3 96kbps. A i tam jsem poznal výměnu kabelu na středech-výškách, Asi je něco jinak.

(upravil dawsoo 24. 4. 2023 11:46)

Já už taky ne,mam uložený svý poslední kousky yamažek  (dva předky C-50 a C-70 a dva koncáky M-50 a M-70) který jsem si ač jsem vše prodal nechal a až bude doma na hifi zas prostor tak je zapojim a s nima i umřu. Jen budu měnit max čínský dacy.

S hifi jako takovým jsem sekl právě z důvodu že mi přišlo ztráta času v tom jet dál fulltime na profesní úrovni dál neb jsem dosáhl čeho sjem asi chtěl a už nebyla motivace proč,svý ,poslání dnes vidim spíše už jen v udržování servisu a vyjimečně i v max drobném vylepšování. Neb to že to umírá vidím minimálně už 20 let. S touhle poslední generací generací hifistů a bastlířů až jednou nebude,nastane i konec klasickýho hifi tak jak ho známe a přežijou možná tak max nějaký sluchátka...s digitálem i když i tam je to smutný (směr bt špunty za desetitisíce s masivní datovou kompresí a low power technologiema na baterky mi nepříjde z hlediska zvuk zážitku rozhodně žádný pokrokový řešení) big_smile Jak je vidět ten smutnej trend nevidím negativně jen já ale mnohem více lidí.

Možná jsem trochu OT protože tohle jsou už 90 léta. Vždycky se mi líbil Accuphase E-210, víc než jejich vyšší řady. Recenze má výborné, ale nikdy jsem ho neslyšel. Nemáte s ním někdo vlastní zkušenost?

Na E210 hraju, ale nevím co bych Ti k němu mohl říct....
Máš-li nějaký dotazy tak se pokusím přes SZ odpovědět smile

(upravil dawsoo 15. 5. 2023 22:04)

Fejz je klasika ne že ne, E-210 co pamatuju kdy jsem ho kdekoliv slyšel, hraje velmi čistě a lehce,není to sice žádnej basovej trhač,ale za mě super integráč, lepší než cokoliv jinýho v týhle váhový kategorii.

Jestli se vám líbí starší stroje, tak maník je servisuje a občas upgraduje konektory a tak. Videa jsou trochu divně sestříhaná, ale staré stroje to jsou.

https://www.youtube.com/@ConnorG/videos

Příspěvky [21 až 40 z 271]

Stránky: ««« 1 2 3 4 ... 14 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Starý krásný stroje a zábava okolo toho

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£

Secure your crypto assets using the powerful MetaMask Extension. Download today!