Re: Topping D10s - operákový masakr po 20-ti letech
willi to je snad dlouho známá věc a psal jsem to jasně už před dvaceti lety ve voiperák testu ve zvukovkách a CDP, co jsme jako jedni vůbec z prvních spáchali s glassmanem na PC Overclock foru blahé paměti... že je to platné jen pro tenhle konkrétní případ,nepředpokládal jsem že je to nutný sem znovu polopatě psát, když to je jasně napsaný v prvním postu. Jasně že v jiným stroji a na jiný pozici by vše mohlo vypadat uplně jinak ,s operákama a nejen s nima si hraju už opravdu dlouho a zrovna tyhle kusy co tady excelují když se zapojují třeba s bufferem tak se už moc nezlepší a naopak je přejedou s přehledem ty lepší kusy ze skupiny č.2. (nemyslím tí proboha šlupky typu NE553x a NJM cokoliv to opravdu ne ) (V czapovi jsem hodně laboroval a ve výsledku byly rozdíly v spešl přípravku na to často překvapivě zcela jiné než by kdo čekal, ale o tom tenhle thread není.
danhard:
je to soic 2xAD797AR v oboustraný redukci,podle mě to kmitá jako skoro všude s malým gainem,muselo by se tam upravit zapojení 100pF+100R přidat k nfb a 47p zakompenzovat,jiný kousky ve stejných redukcích nezloběj a choděj dobře
Jo a ty dva dacy D10B a D10S jsou zapojené na analog a napájecí části dost jinak, liší se ve více věcech než jen přidaným duálem za to ( v té sym verzi je navíc lepší low noise zdroj vref, ale v signálovce jsou dva duály a nic za nimi = které dělají zároveň I/V a LPF a rovnou ven do TRS přes 100R na výstup,tento dělá odečet sudých uplně stejně jen možná s nepatrně horším CMRR oproti OPA1612 co je v Cosmosovi,u D10s se to děje právě tou výstupní pozicí navíc toho LME (v patici) kterej převádí jako klasickej diferák sym signál na SE.
Zkreslení má lepší tenhle kousek,zřejmě díky jiné ZV síti a oddělenýmu IV a LPF. Proto jsem šel možná pro někoho nelogicky právě do něj a ne do tý sym verze, který sice méně šumí (dáno opéerákem navíc generující vref) ale je jinak na tyhle věci je horší už jen kuli osazení LM4562 na IV což není dle mě rozhodně ideál ale kompromis .