Re: FukAMP
K čemu je dobré snažit se o zesilovač s THD < 0,000...%, byť je to možné, když to ucho beztak neuslyší. Nebo ano?
Přijde mně to, jako snažit se o case s tolerancí 430 +/-0,01 mm. Také je to jistě možné, ale oko to neuvidí.
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Projekty elektroniky » FukAMP
K čemu je dobré snažit se o zesilovač s THD < 0,000...%, byť je to možné, když to ucho beztak neuslyší. Nebo ano?
Přijde mně to, jako snažit se o case s tolerancí 430 +/-0,01 mm. Také je to jistě možné, ale oko to neuvidí.
Pardon ale píšete sem lacovi blbosti. Laco sa snaží urobiť niečo zaujímavejšie než väčšina a toto je výsledok:
A co se dá udělat blbě na desce kromě superponování úbytku napětí protékajícím proudem na signál...
A vy ty tisícinový zkreslení slyšíte? Nebo tady ani nejde o "honění" nízkého THD ale spíš o experiment...
Porovnať vplyv dosky na THD pri tak nízkych úrovniach je fakt parádny projekt a ja som zvedavý ako to dopadne. Laco nenechaj sa tymi blbostami odradiť
Já Laca, nechci odradit, ptám se bez postranních úmyslů, co to obnáší navrhnout dobře desku, oáč to není moje specializace. Návrh jsem všehovšudy čtyři PCB v životě.
Nějak jste tu zvlčeli, od tý doby co sem nechodím
Nějaká kompenzace není samospásná, musí to být vyvážené i s ostatním.
Ad to Lacovo schema, tam funguje 3P kompenzace jen pro konec, VAS a vstup je kompenzace 1. řádu.
Aby se to neprojevovalo na rychlosti, tak ženou diferákem 6mA, což není proudově šumově zrovna nejlepší.
Neříkám, že je to úplně špatně, ale je to místy vytloukání klínu klínem a jinde zbytečné leštění kliky.
Vůbec nejde o to, že by tak malá zkreslení byla slyšet, ale už to hraví HiFi-sti umí změřit, tak je co "objektivně" porovnávat, dá se závodit a vo to GO
S bezdomovcem jsem chtěl nasadit laťku tam, že se to dá udělat i s archaickým materiálem, žádná supersymetrie, žádný rychlý konce, žádný A-čko, ale taky žádný dual-mono a podobný vychytávky.
Vše žáleží na správném návrhu uspořádání na tišťáku a stereo konec se singl napájením je pak vrchol zdatnosti.
Vstup se singl tranzistorem má ve zkreslení své limity, takže jsem to udělal také s diferákem.
Zkreslení na výstupu žlutá a zkreslení samotného konce v B modrá.
Vylepšení o 100dB zařídila zpětná vazba.
Také to chce při realizaci ošetřit pro komplexní zátěž na výstupu.
Jé, danhard je späť!
idem pre pivo
Konecne je danhard spat!!
Laco ku keramikam… neviem kde tam mas nablizku dostupnu zem takze neviem ci ti to nenarobi neplechu v zemniacich prudoch, najviac zalezi na tom aby to malo logiku, ved to sam vies… ale myslel som priamo keramiku na pin emitoru q37, q38, potom uzol r13/14/5 a priamo kolektor q10,11,8,9,41
.
když už jsme u těch Cimrmanů - https://youtu.be/Xh0DykSAnm8
Také to chce při realizaci ošetřit pro komplexní zátěž na výstupu.
Myslí se tím výstupní LC člen nebo nějaké další kompenzace?
Jinak koukám, že tenhle celibátník mezi zesilovači se bude pravděpodobně chovat jinak,
než ten můj blázinec, takže nevim jestli to bude fachat tak, jak jsem to tam nacmrndil, ale princip jsem nastínil.
Jinak Danhard to má hustě a žádného gyrátoru netřeba
nadhera laco, drzim palce, aj tebe aj generatoru
inak ten vyrez v L profile pre poistky to je masterpiece!
(skoda ze sa tu neda vkladat gif, resp. neprisiel som na to ako )
EDIT: ahaaa som nevedel ze sa to da vlozit do [img, uz to mam dik frantisek
wili, vdaka
nemam uz doma smaltovany drot tak to bude bez vystupnej cifky.
modul sa instaluje "paralelne" s chladicom, L-ko je provizorne riesenie, pre rychlu montaz/demontaz
Wili takto
Laco paráda ako vždy.
Audioweb.cz » Projekty elektroniky » FukAMP