Re: FukAMP
TO220
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Projekty elektroniky » FukAMP
TO220
Těch cca 53kHz, to je nějaká chyba měření?
Buď je to chyba při D/A převodu, nebo A/D převodu, nebo je to rušení. V každém případě je to nezajímavé, protože víme, že to není celočíselný násobek první harmonické (10 kHz), tedy nejde o harmonické zkreslení (THD).
Pro mně by bylo zajímavé vidět, jak vypadá graf s normálním průměrováním 32 (tedy bez coherent).
A možná také mez metody, tedy přímo z generátoru do notch filtru.
Je to chyba na strane ADC
To měření 10k 20Vrms do 4R je naprosto parádní bez jakékoliv diskuse. A ten pík na 53k je podle mě nějakej spínák v okolí nebo něco v konkrétním kosmikovi,pozadí je naopak oproti jiným zesům velmi čistý.
Jinak souhlas s eloxem, taky by mne zajímalo jak by to vypadalo s obvyklejší klasikou průměrováním.
Jakej máš Laco nastavenej kliďák v konci (pokud to tedy samože není součást know how) ?
To přidané zkreslení --80 dB je super pro kontrolu správného nastavení. To, na co se ptám, je jak bude obrázek vypadat, když se to záměrné zkreslení vypne. Tedy jaká je chyba metody, když DUT bude kus drátu, který nezkresluje.
Laco díky za odpověď,právěže vím že to změřené nemají,spíš bych věřil B200,ale budou mít určitě jiná spektra. 70mA je akorát, netřeba kvůli mě přesněji,zajímalo mě to řádově, kde se pohybuješ v linearitě a ft u konců (sankeny?). V mých pokusech s JVC a Denonem jsem se pohyboval mezi 20-100mA,optima byly při dobrém návrhu poměrně ploché,ale pod 15-20mA už to bylo špatné a nad 100mA to jen víc topilo. Rozdíly byly i s různými budiči-konci.
To přidané zkreslení --80 dB je super pro kontrolu správného nastavení. To, na co se ptám, je jak bude obrázek vypadat, když se to záměrné zkreslení vypne. Tedy jaká je chyba metody, když DUT bude kus drátu, který nezkresluje.
bude na urovni -140dB s osc viktor 10k, vecer dam graf
inak, tento setup nie je idealny, notch ma hlbku -55dB, amplifikacia +40dB, to dava -15dB. cosmik ma nizku vstupnu uroven. imho, idealne mat -30dB a +30dB.
EDIT:
viktors10k out 100R 2.7Vrms -> notck10k -> +40dB s OPA827 -> cosmos unbal
pri 1Vmrs THD je okolo 144dB (generator pracuje do cca 5K)
medzi vysledkami normal avg a coherent avg prakticky nie je ziadny rozdiel. neviem preco sa bojite coherentu
Díky ,to není Laco o strachu, ale spíš jen o zvyku, jak jsme grafy zvyklí obvykle snáze číst.
Dík za měření. Já měl pocit, že mi ten coherent během měření víc kolísal. A při tisku by to žralo víc toneru
Jinak s generátorem Viktor očekávané výborné výsledky.
Ta první harmonická je pro vyhodnocení "zesílená o 40 dB digitálně" pomocí korekčního (kalibračního) souboru ?
medzi vysledkami normal avg a coherent avg prakticky nie je ziadny rozdiel. neviem preco sa bojite coherentu
Pokud se omezíš na to, co je slyšet, tak coherent averaging ti vymaže všechno neharmonické smetí, konkrétně bordel od síťových složek. Je to velmi dobře vidět na začátku tvých měření a bylo by to ještě líp vidět, kdybys použil logaritmickou osu x místo lineární. Takhle to zavání snahou vytvořit pěkný obrázek. Takže se coherent averaging nebojíme, ale přijde mi falešně vylepšující.
pma, nic nove si nenapisal, viem o tom. coherent je dobry na meranie harmonickych, ked sumove dno je vysoko, pomoze par decibelov.
a toto nebolo meranie o sietovych zloziek. navyse v ceste signalu je meraci amp so ziskom 100x
si niecim brzdeny ?
ahojte, robím súpis materiálu a neviem odkiaľ zohnať KSA1381 a BC560C. (onsemi) Odkiaľ to objednávate?
BC550C/560C -> BC549C/559C, BC546C/556C
KSC3503/KSA1381 ma napr Frantisek
tie má František možno len pre seba, tie mi nedodal.Našiel som 2SA, 2SC ,KTC,KTA a tie BC sú od CDIL. Ide o to ,či to moc nezhorši vlastnosti zosilovača.
CIDL urcite nie, kup si tieto ( mozes ich pouzit vsade )
https://www.tme.eu/sk/details/bc546c-di … or/bc546c/
https://www.tme.eu/sk/details/bc556c-di … or/bc556c/
Zdravím,
aký mostík by ste odporučili použiť pri Ka1?
napr, KBU1004,1006,1008 (KBU804,806,808)
Audioweb.cz » Projekty elektroniky » FukAMP