Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

Putovní 3p Vismaxy nově ve verzi 2.1 k dispozici k předání v Brně: link

(Stránka 11 z 24)

Stránky: ««« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 24 »»»

RSS

Příspěvky [201 až 220 z 478]

Re: FukAMP

nie. to su dve rozne veci (stabilita, rusenie)

Kdybych si s tím hrál, lákalo by mě vést zpětnou vazbu koaxiálem s impedančním přizpůsobením.
S tou železnou trubičkou je to sranda, nebo tam opravdu je ?

Proti mag. poli Ti koaxiál nepomůže a impedanční přizpůsobení je na těchto frekvencích zcela k hovnu.

Jasně, na 20 kHz je impedanční přizpůsobení k ničemu. Jenomže já to myslel z hlediska jednotek MHz, kde se rozhoduje o stabilitě a tam už by to mohlo hrát roli.
Primitivní úvaha, možná mě vyvedete z omylu, ale říkám si, že když se obdélník na výstupu přenese jako co nejlepší obdélník zpětnou vazbou na vstup, je šance to ukočírovat, přestože tam musí být také kompenzace, které to celé zpomalí. A to impedanční přizpůsobení má jediný cíl, aby obraz výstupu, který se dostane na vstup, byl co nejvěrnější.

Vedení 10cm na 1Mhz ? Kolik to asi může mít zpoždění, 500ps ?
Koaxiál bude připojený přímo na výstup, 4R zátěž a jak ho chceš zatěžovat, když má char. impedanci 50R ?

Z výstupu do koaxiálu 50R - kabel - dělič 10+40 R do zpětné vazby. Kabel buzený i zatížený 50 R. Celkové zeslabení 10/90, takže zesilovač má zisk 20 dB. Jenom teď nevím, jestli by do toho neházela vidle kapacita toho koaxu, ale při impedančním přizpůsobení by snad nemusela ?
Takhle se přece dělají vedení na stovky MHz, výstupní odpor = impedance koaxu = zatěžovací odpor.

Takže by jsi výstup zatížil 100R a cpal do zv 4% výkonu, dopravního zpoždění kabelu se stejně nezbavil a řešil tam nf problém s časovou konstantou 250ps (10pF kapacita kabelu na 1MHz, 50R//50R) ?
Elox, Ty jsi magor smile

laco napsal:

nie. to su dve rozne veci (stabilita, rusenie)

... ale pricina bude zrejme podobna : indukovanie "bordelu" do vedenia SV ...

(upravil laco 29. 6. 2023 8:32)

NEIN NEIN NEIN

(upravil zs_ 29. 6. 2023 8:47)

OK, uz to chapem smile

danhard napsal:

...Elox, Ty jsi magor smile

Nepopírám, že jsem magor, ale v tuto chvíli poučený magor, takže už vím, kudy cesta nevede.
A to mi za trochu té ostudy vždycky stojí.

(upravil laco 1. 7. 2023 15:10)

3. verzia dosky

Bola tu, prisaham

(upravil laco 5. 7. 2023 19:31)

toto riesenie sa neosvedcilo, mal som vysoke neparne harmonicke (dufam, ze nie vinou neodborneho merania lol)

https://i.ibb.co/GkCWyh7/fukamp-v2-fb3.jpg

zesilovač s tučnou dážďovkou smile

teraz je tam vela cervenej, pouzi bielu pasku, bude komplet trikolora big_smile

Pořád ještě platí?

laco napsal:

Dobra kokocina. Na dlzke nezalezi. 1 alebo 10 cm, uplne jedno.

Si uplne mimo.

(upravil jardag69 5. 7. 2023 22:50)

Pouze sleduju diskuzi a obrázky. Tak se ptám. Ale beru to jako, že to pořád platí, že bys stejně řešil i centimetrovou cestu.

A aky je rozdiel medzi obr v pris 186 a 214 ?

(upravil jardag69 6. 7. 2023 13:50)

Je tam rozdílné zakrytí krouceného páru? Akorát pořád nechápu, proč tam není obyčejná cestička na plošnáku.
Já už tomu asi rozumím. Na délce vůbec nezáleží, ale do dlouhé se spíše nachytá bordel, takže na délce záleží.

Existuje nějaký způsob, jak odlehčit zpětné vazbě aby se nesnažila kompenzovat rušení v řádu MHz, pokud nějaké takové v zesilovači vzniká?

Příspěvky [201 až 220 z 478]

Stránky: ««« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 24 »»»

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£

Secure your crypto assets using the powerful MetaMask Extension. Download today!