Téma: TPA3255 v SE modu

Nemate nekdo zkusenosti nebo nejake postrehy ze stavby toho zesilovace? Vim ze to je neobvykle jej takto provozovat, ale potrebuju 9 kanalu na stredaky s vyskama + 2 kanaly v btl pro basaky, velmi mne u toho trapi nedostatek mista a pozaduju alespon vstrebatelny projev. Vsech 11 kanalu ma svuj vlastni DA prevod a pred nim DSP ktere s tim dela zverstva a orezava to pozadovanym smerem takze vystup jde primo do repraku. Firemni reseni mne dlouhodobe neuspokojuje, je to proste poplatne dobe vzniku. Vim ze by se tomu dalo dramaticky pomoct, ale drivejsi decka mne straslive smrdely a zpusobovaly mne nevolnost. TPA32xx jsem sice nikdy neslysel, ale doufam ze to nebude naprosta zrudnost.

Pokud s tim nekdo neco provadel, byl bych rad za jakekoliv poznatky.
Dekuju predem -)

Planuju nakoupit vzorky v cine, je to blby napad? Operaky jdou zfalsovat lehce, tady toto si myslim ze bych mohl koupit i origo.
Pripadne namte nejaky overeny obchod kde prodaji origo cipy?

Re: TPA3255 v SE modu

Na youtube jsou nějaka videa a porovnani..

Web

(upravil dhaman 6. 4. 2024 6:46)

Ja som bral synovi Topping pa5 (sa mi zdá že tam je tpa3255). Regalovky Kef q350 to potiahne v pohode. Žiadny šum brum alebo piesok z Repro. Hra to perfektne.

Akurát to není na diskotéku chcelo by to väčší chladič pri hlasitom posluchu sa to hreje.

OB 4 pasmo aktiv 2x15" W frame ala Linkwitz | rpi4 moode + CamillaDSP | Focusrite 18i20 | 4x HYPA10 (pasiv KEF LS50 meta | CW DAC1 | HYPA17)

(upravil dawsoo 5. 4. 2024 20:11)

Tomáši,ono je to ošidný,víc záleží na implementaci = jaký a jak řešený celkovou NFB zavazbený obvody předtím ,na kvalitě výst filtrů než jen na samotným čipu u spínáků. Mam podobnej modul s TPA3255 v šuplíku + 36V/7A spínákem zdrojem, s tím že to někdy zkusím,ale mam taky stále předsudky a nelíbí se mi to principiálně (furt ještě malá šířka pásma a nízká spínací fr) ale z toho co sjem slyšel si troufám s klidem v duši říci, že je to dneska už lepší, než sračkoidně udělaná baslířská klasika AB nebo B nebo chipampy s datašitovou implementací.

PC-DAC-ZESIK-Bedny=zvuk doma

Topping PA5

(upravil reeb 7. 4. 2024 8:02)

Zesik Aiyima A07 Max s TPA3255 ( 1600,-)

https://www.audiosciencereview.com/foru … iew.49920/

Fosi Audio V3

https://www.audiosciencereview.com/foru … iew.45757/

Web

Prosím máte tipy z Ali a pod. na combo Class D + spínaný zdroj?

Ak sa nemýlim tuším najlepšie sú čipové sady od TI s TPA a konkrétnejšie TPA3255, ale tá je možno zbytočne výkonná alebo možno aj drahá. Desiatky € nehrajú rolu a potom cena je za jedno, len to TPA napojím na nižšie napätie

Decká si chcú stavať ozvučenie pre horor house a ja sa chcem s Class D + SMPT zoznámiť.

Ďakujem pekne

mám ten ayima co postoval reeb, spokojenost. Na "malý projekty" kde se předpokládá přenosnost a napájení třeba 20V baterkou z akunářadí, kupuju moduly s TPA3116 na aliexpresu, na nějakej vyloženě špatnej jsem ještě nenarazil. Je potřeba počítat s reálným výkonem max 20W do 4R a na 8R repráky k tomu raděj zapomenout, pokud to má hrát v mezích možností hlasitě. TPA3255 už je zase jinde, u toho A07 je limitem přiloženej napájecí zdroj, se kterým to jistě 2x150W nedá...

(upravil reeb 7. 9. 2024 16:01)

Willi ma v bazaru

4) Digitalny zosilnovac TPA3250, upravene chladenie cipu cez pastu a hlinikovu pasovinu do hlinikoveho obalu, upravena spinana frekvencia cipu na 600khz, vymenene elyty za kvalitne japonske. Skreslenie v tisicinach po cca 50W, potom to zacne stupat.

https://i.postimg.cc/K1mddTsr/IMG-8904.jpg https://i.postimg.cc/K1QdFY6X/IMG-8905.jpg

Samostatny zosilnovac bez nicoho 800kc
+ 19V 60W apple adapter s prerobenou koncovkou spolu so zosilnovacom za 1000kc

(Mozne pouzit az 32VDC zdroj, s 19V adapterom to ma vykon cca 2x30W)

Web

(upravil jmd 8. 9. 2024 12:09)

Hladame nieco okolo 100W, pripadne nech to ma s vyssim napajanim viac. Asi ta TPA3255 bude najvhodnejsia + vhodny zdroj.
Minuly rok zvucili z 5 kanaloveho auto zosilnovaca kde pri ich napajani to malo mozno 5x35W sinus a to im nestacilo. Zvacsa sli v limitacii.
Mala by to byt skladacka combo, oni to zabuduju do ustredne.

2x 100W hudebního výkonu dá ta Ayima 07 i s přiloženým 48V zdrojem a ve verzi pro  je to i s BT, tj není potřeba moc drátů smile Navíc můžeš zapojovat jeden za druhej přes vestavěnej výstup. To jsem zkoušel jenom na subwoofer, ale tam je potřeba s tím výkonem ještě o dost přitlačit... Já to používám s "hrombednama" https://repromania.net/forum/viewtopic. … amp;t=8444 a větší SPL už bych ani nechtěl, ani v uzavřené místnosti 8x20m výšky 4m, ani u mě na zahradě, kde bylo potřeba hlídat regulátor hlasitosti před osobama intoxikovanýma alkoholem smile

Syn objednal z Alli a ja zaplatil, 2ks nieco s TPA3255 s osadenym doplnkovym ventilatorom nad chladicom za cca 23€/ks. K tom som mu dal 2ks Emerson Power Supply 48Vdc 300W. Jeden drzi 48V ale druhy dava 60V vraj. Tak teraz marne hladam manual a este lepsie schemu. Ma to jeden trimer pristupny z boku. Chalani tie zdroje cistili az tak ze som videl na stole odmontovane chladice. Boli zvedavi, tak mozno nieco viac vycistili porobili nez mali. Zdroje boli nove nepouzivane, urcene povodne pre BTS ky Erricson.