Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

Putovní 3p Vismaxy nově ve verzi 2.1 k dispozici k předání v Brně: link

(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Předzesilovač pro šestikanál Rotel

Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 29]

(upravil BlackRider 9. 3. 2023 9:00)

Téma: Předzesilovač pro šestikanál Rotel

Ahoj, poprosil bych o názory a nějaké ty rady:

Mám šestikanál Rotel RMB-1066
Nejsem kinař, ale hraju přes aktivní filtry, tzn., že potřebuju např. pro 3 pásmovou bednu ve stereu zesilovat šest kanálů.

Jaký byste k tomu doporučili předzesilovač (stačí dvoukanál)?

Rozhoduju se mezi (rád uvítám i jiné vaše návrhy):

Rotel RSP-1066
Topping E70
Cambridge audio DAC magic plus

Skoro bych to viděl na Topping, ale pohledově by se mi líbila sestava s RSP-1066. Rotel už je starší kus, kdežto Topping má za mě dobrou a modernější konektivitu. Co se týče I/O mi nejvíc vyhovuje Cambridge.

Mám to teď v obýváku nouzově - jsme nastěhovaní chvíli, měl jsem jako preamp Topping MX5, ale prodal jsem ho. Určitě preferuji DO, optický vstup a hlavně aby to mělo nebarvící zvuk. Přes NAS pouštím i Hi-Res nahrávky.

Budu rád za každý konstruktivní nápad, poznatek.

Díky.

Web

(upravil Bobeš1 9. 3. 2023 9:23)

Re: Předzesilovač pro šestikanál Rotel

Ale ty hraješ jen stereo, proč potřebuješ nějaké DD nebo další převodníky DA. Nenapsal jsi z jakého zdroje signálu hraješ. Předpokládám, že před těmi konci máš nějaké ty filtry a nestačí ti zesílení z konkrétního zdroje. Předzesilovač stačí jen stereo a z něj to paralelně navěsit do těch filtrů. Pak by stačil jakýkoliv stereo  receiver se vstupy a výstupem do přídavného zesilovače s patřičným výstupním napětím (i starý), který splňuje tvoje požadavky. Vůbec nechápu tvoje odkazy na multizvukové digitální stroje.

(upravil BlackRider 9. 3. 2023 12:07)

Zdroj zvuku je krabička připojená na síť s optickým zvukovým výstupem.

Ano stačí dvoukanál, ostatně to i zmiňuji.

Zapojení bude:

zdroj zvuku s opt. výstupem -> stereo předzes (je možnost i toho Rotel 6k předzesu) -> miniDSP 4x10HD* (posílá šest odfiltrovaných kanálů) -> Rotel RMB-1066

*signál do miniDSP posílám analogově

Web

Ak nemáš analógové zdroje signálu, tak jednoznačne odporúčam DAC s reguláciou hlasitosti. Ten Rotel by bol iba "na parádu".
Netrúfam si však radiť konkrétny typ. Možností je veľa.

Tak není problém podívat se na bazarovou nabídku receiverů, které splňují tyto požadavky. Může mít i zničený konce a tím bude za nízkou cenu.

Receiver nechci, to bude zbytečně zabírat místo. Sháním čistě předzesilovač, bez koncových zesilovačů (ať už zničených nebo funkčních).
Raději nějakou menší krabičku.
Souhlasím s emge, oku by mi to ladilo, ale... smile

Web

(upravil Benazi 9. 3. 2023 10:37)

já mám Cambridge audio DAC magic plus.

https://www.hifionline.cz/d-a-prevodnik … agic-200m/
Dnes bych  už šel do toho.
Máš to kousek,zajdi poslechnout k P.Holcnerovi.

(upravil BlackRider 9. 3. 2023 10:52)

Jj, ten se mi líbí. Je k tomu i dálka?

Volume otočný ovladač je potenciometr, nebo se otáčí po "skocích"?

Web

(upravil Benazi 9. 3. 2023 11:17)

U mého se otáčí
Bez dálky, Jedu přes PC ovládám na klávesnici.

To je ten receiver daleko praktičtější a levnější. To máš tak malý byt, že krabice receivru ti ho tak zmenší?

To přece není o velikosti bytu. Na co tam mít další velkou škatuli, která je větší o to, že má v sobě koncový zesilovače..?

Web

AVR v žádném případě.. Proč myslíte, že jsem kdysi kupoval ten Rotel, ještě když mě zajímalo kino? Kolik by ten AVR asi musel původně stát aby to nějak hrálo, případně cenovka nějakého novějšího?
Kdysi jsem zkoušel ani už nevím typ, nějaký pioneer který měl 5.1 preout jako multikanálový předzesilovač, koncáky k tomu DIY. Jedním slovem tragické.. Tudy cesta opravdu nevede, aspoň dle mého..

(upravil dawsoo 9. 3. 2023 12:31)

Bohužel neměl jsem v ruce ani jeden z nich nicméně Rotel je kino a na stereo ne-e, něco lze najít a pokud hledáš max možnýho tak ani na CA bych to asi moc za sebe teda neviděl
https://www.audiosciencereview.com/foru … plus.6887/
nejspíš ten topping, kterej je měřením a i osazením určitě rozhodně jinde, kdybych si měl já vybrat
https://www.audiosciencereview.com/foru … iew.39188/

samozřejmě je to o prioritě pokud cílem není max parametrová kvalita, tak asi vyhoví všechny

Bobeš1, ale načo by mu bol analógový predzosilňovač, keď nemá analógové zdroje? Bolo by to na úkor kvality zvuku.
K digitálnym zdrojom mu stačí kvalitný DAC s reguláciou hlasitosti. Výstupné napätie je dostatočne vysoké, impedancia "prekliato" nízka, presluchy nulové, súbežnosť maximálna... K tomu nízke skreslenie a vysoká dynamika.

Diaľkový ovládač je dôležitý, ja inak hlasitosť ani neovládam.
Na mojom Toppingu sa ovládacie "točítko" otáča "po skokoch". A je to tak lepšie. Jeden skok = zmena o 1dB. V rozsahu 0dB až -10dB je to odstupňované po 0,5dB. Rovnako to funguje aj s DO. Jedno stlačenie = jeden skok = zmena o 1dB. Maximum je 0dB.

Toppingem bych navíc mohl pouštět přes 12V trigger koncák se dívám, což se mi líbí:
https://i.postimg.cc/SjQHNnG8/Rot12vtrigg.png
Vypadá to jako 3,5mm jack...?

Cambridge mě oslovuje množstvím vstupů a výstupů, ale byla by to spíš rezerva. E70 má vše co potřebuju.
Priorita není maximální kvalita, ale platí že co je parametrově lepší i méně barví zvuk, že?

Ano dálka je potřeba, taky jsem naučenej ovládat hlasitost přes DO. Navíc je to v obýváku, v pracovně by mi absence dálky nevadila, tam bych to měl na stole po ruce.

Na MX5 právě byla taky hlasitost po skocích, ale popravdě mám radši klasickej poťák, řekl bych, že E70 to bude mít jako MX5.

Web

(upravil Bobeš1 9. 3. 2023 14:26)

emge napsal:

Bobeš1, ale načo by mu bol analógový predzosilňovač, keď nemá analógové zdroje? Bolo by to na úkor kvality zvuku.
K digitálnym zdrojom mu stačí kvalitný DAC s reguláciou hlasitosti. Výstupné napätie je dostatočne vysoké, impedancia "prekliato" nízka, presluchy nulové, súbežnosť maximálna... K tomu nízke skreslenie a vysoká dynamika.

Diaľkový ovládač je dôležitý, ja inak hlasitosť ani neovládam.
Na mojom Toppingu sa ovládacie "točítko" otáča "po skokoch". A je to tak lepšie. Jeden skok = zmena o 1dB. V rozsahu 0dB až -10dB je to odstupňované po 0,5dB. Rovnako to funguje aj s DO. Jedno stlačenie = jeden skok = zmena o 1dB. Maximum je 0dB.

Ale já mu doporučuju aby si pořídil receiver s optickým vstupem, ten není jen analogový. Předzesilovač je většinou všude analogový.

(upravil mechanik 9. 3. 2023 14:39)

BlackRider napsal:

ale platí že co je parametrově lepší i méně barví zvuk, že?

Ani nie. Jfet je na vstupoch uplne všade lepší ale má nižšie zosílenie než bipolár čím ti klesne zisk zosilňovača a tým sila spätnej väzby a tým stúpne jeho THD...

Takže keď dawsoo píše že to hrá ako z prdele tak by som do toho nešiel aj keby to malo THD miliontinu %...

Medzi zdrojom digitálnych dát a prevodníkom nepoužívaj oprotiku. Optika má velký jitter a je to na zvuku poznať. Mám doma Lynx L22 (S/PDIF out, lepšie než optika...) ale asynchronne audio cez USB ako napríklad XMOS je zvukovo podstatne lepšie pretože hodiny idú rovno do DACu a sú na doske DACu...

(upravil dawsoo 9. 3. 2023 15:26)

Pozor,to platilo jen pro kombinaci Topping D10s a blbě hraje přes prastarej Denon PMA-707 (bedny doma jsou naprosto transparentní jako jedinná část řetězce,proto je to možná tak moc slyšet) ,můj názor a odhad je že nestíhá vstupní část zesáku, protože je to zabordelený ze spínáku v topošovi a asi jede hodně vysoko, kde už PSRR operáků je skoro nula. odolnost RFI a SR tohodle dědy se vstupem s BJT s integrovaným budičem NEC se tak chová asi z toho důvodu.... jinak je to přesně ta vyjímka platná pro danej domácí setup a jinde by to třeba se mohlo chovat jinak. Já pevně věřím že s lineárním zdrojem by se to chovalo mravně. Mam už dlouho za to že spíš dobře měřící věci maj potenciál hrát dobře. Mam ho už v práci kde asi i trvale zůstane a chci jen zjistit co se děje na výstupu se 150-200MHz škopkem. proto vždy říkám že jen samotné obyč měření nestačí, musí se udělat i další kontrola.

(upravil emge 9. 3. 2023 19:58)

Bobeš1 napsal:

Ale já mu doporučuju aby si pořídil receiver s optickým vstupem, ten není jen analogový.

DAC zabudovaný v receivri, to teda nebude žiadna "hitparáda".

Bobeš1 napsal:

Předzesilovač je většinou všude analogový.

Áno, nemal som však na mysli len ten v receivri. Ak nemá analógový zdroj signálu, tak (klasický) predzosilňovač nepotrebuje.

Ak použije DAC s reguláciou hlasitosti, získa tým kvalitný DAC, ktorý mu nahradí aj predzosilňovač.
To je, podľa mňa, ideálne riešenie.

emge, občas sa preamp alebo nejaky iný obvod môže medzi koncák a DAC hodiť. Obyvkle je výstup DACu tvorený len bežným operákom zakončeným napríklad 100R seriovým odporom...

Příspěvky [1 až 20 z 29]

Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Předzesilovač pro šestikanál Rotel

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£