akurat sa s tym hram a skusil som uz asi 20 roznych kombinacii. Skusal som na primare aj take male ako 39p+4k7 a trochu to pomahalo, teraz som ostal na 100p. Este raz sa vratim k 470p... porovnavam dookola, co som ale zistil je ze:
- budic kompenzovat nesmiem inak strasne prichadzam o rychlost
- v spatnej vazbe kondenzator musi byt inak cely obdlznik kmita, skusal som aj menej ale asi 100p vyzera byt celkom spravna hodnota.
skusam hladat kombinaciu mnozstva kompenzacie na prvej triode a priamo na trafe, no mam pocit ze ak pouzijem z kazdeho trochu nie je to uplne super, a ak pouzijem len na trafe je to strasne moc. Ak pouzijem na trafe menej zase je potom obdlznik skaredy, bludny kruh. Zvazujem ze sa vratim k predoslej variante bez snubbera na primare.
Snubber na primare k stabilite pomaha krasne, a obdlznik je pekny na nizkom vykone, ale ak idem s VF do vykonu brutalne to je spomalene a pri vyssom vykone je to vo vysledku horsie ako pred tym. Zrejme najlepsia kombinacia je bez snubbera a kompenzovat prvu lampu. Este sa v tom povrtam dalej, uvidim kde skoncim.
Inak loop gain podla simulacie je 47dB a spatnej vazby mam okolo 18dB, v reale som to nemeral, premeram. Skusal som merat so snubberom bez nfb a obdlznik bol trojuholnik
to je ako "nativny" LP filter pre DAC 
EDIT:
zacinam mat pocit ze je to jedno
uz mi z toho drbe asi to odlozim... nizsie zopar obrazkov - stredny vykon, 5V/div 10k a 1k...
moje komp = 220p medzi anodou a mriezkou ecc83 a 100p v nfb

danhard = primar snubber 2x(470p+4k7) a prva lampa 47p anoda na mriezku, 100p v nfb