Ano je 4R,většina dobrých středů bývá 4R z důvodu rezervy citlivosti pro modelaci průběhu filtru při napěťovém buzení (k dispozici je i 8R verze pokud má někdo nutnou potřebu) https://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/18w-8434g00.pdf . Se čtyřmi ohmy se ve 3p na pozici střed lépe pracuje (poloviční hodnoty drahých cívek a dvojnásobné kapacity oproti 8R) a za b buzení je napěťové takže citlivost ve vícepásmu je třeba mezi měniči vztahovat vždy na 2,83V,proto je tak i v datashetech uváděná.
Ten seas CA18RNX bych já osobně nikdy jako čistej střed rozhodně nedoporučil,je x lepších kandidátů v podobný ceně ,také jsem ho použil párkrát v projektu kdy si ho zákazník výslovně přáĺ (kombinace s 27TDFC) a bohužel stará prestige řada od seasu při současných cenách už je dávno za zenitem,nahoře ta CA18 nehraje opravdu moc dobře a je optimalizovaná spíše na dolní konec pásma. Jo třeba jako malej basák nebo středobas je slušná volba (dlouhá cívka 18mm,TS parametry) ale bohužel nemá vůbec žádný zkratovací prstenec,dole do 200Hz jsou ty Seasy 100% lepší než discovery,nicméně tady je řeč o středu k 12 palci s děličkou cca 300Hz/2,5kHz a THD a hlavně IMD zkreslení na středech díky modulaci Le bude dost velké (uchometricky patlání) a navíc nemá dobře zvládnutý první breakup v regionu 800-1000Hz. Pokud už nutně seas 7 palec, tak aspoň ER18 nebo U18, jsou modernější konstrukcí a o něco lepší i zvukově a maj i trochu měďi v póláku motoru (vidno mírně i na Le) ,ale oba budou zvukově horší než ten disco a to i než 8R variace Disco v požadovaném pásmu.
Ale uznávám že je to odemne asi debata o ničem jsem asi moc extrémní a přísnej, pokud si chceš jen pohrát a nebudeš dělat seriozní návrh se vším co k tomu patří, tak zkus třeba toto: https://www.bsacoustic.cz/hlubokotonove … /65h-15cp/ dostupný i u nás a nejsou to vůbec blbý repráky,naopak rozhodně lepší než seasy i levný disco scanspeaky, jen je třeba jim dát větší péči na vyhýbce při dělení s výškáčem. 
A nebo ideálně cokoliv z bazaru za dobrou cenu v požadovaným rozměru v rozumný kvalitě