Re: Levný digitál z číny
Pochopil jsem správně, že to má analogovou regulaci hlasitosti s mechanicky přepínatelným bypassem?
Patici na OZ chápu stejě jako miero jako nevýhodu. Výhoda je cena a třída 2. Otázka je kvalita externího zdroje a filtrace.
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Zdroje signálu » Levný digitál z číny
Pochopil jsem správně, že to má analogovou regulaci hlasitosti s mechanicky přepínatelným bypassem?
Patici na OZ chápu stejě jako miero jako nevýhodu. Výhoda je cena a třída 2. Otázka je kvalita externího zdroje a filtrace.
A analogovej hlasitosti nic nepisu, tzn. cakal by som digitalnu, nastavovanu po zbernici I2C priamo na cipe DACu.
Podla schemy napatovych regulatorov nad tym trochu premyslali:
Okomentoval by niekto znaly tento render analogoveho vystupu prosim?
Datasheet DACu doporucuje takuto output stage:
Anti-pop cip na vystupe:
- http://www.visvie.com/products_8/SGM3710.html
Za mě určitě ne,zkreslení je jaký? spektra vypadaj jak? proč neukážou celé produkční měření? (hlavně že píší nesmysly o různých operákách působí to na mě celý dost nepřesvědčivě že si nejsu jisti tak nabízej ochucení do patic) to je asi jedinný zajímavý jinak nic...
ať se snažím sebevíc nevidím tam vůbec nic převratnýho a pozitivního oproti tomu co měly topping a smsl zcela běžně a minimálně už loni, navíc je to značka bez referencí v DAC oblasti.
1. Konektivita je standard dneška
2. BT navíc neumí LDAC ale jen APTX HD
3. Mutovací obvody jsou stejný jako u vše jiných dac (jen se o tom ostatní nezmiňují,je to jako psát u auta že má brzdy)
4. LDO napájení jako fakt,a co asi maj ostatní dacy který měří líp a mají ještě vyšší SNR?
5. myslim si že s tím přišli s křížkem po funuse a max tak k těm jejich déčkovejm monoblokům pro pocit aby to bylo od jedný značky
takže suma sumárum, ani vteřinu jsem nezapřemejšlel o tom to zkoušet koupit a otestit,je to OEM jinýho číňana a šel bych raději na jistotu, určitě ne do takovýhleho zajíce v pytli,snad Mierovi bych to klidně odkejv,ať to prubne on zvuk nemá na prvním místě, ale Godzi tobě určitě bych doporučil se podívat opravdu jinde. Z ES9039q2m se dá vytáhnout rozhodně víc než 120dB a 0,00008%THD+N to není lepší než D10B a než třeba E50 vůbec. Operráky na tuto pozici jsou vhodné dva max tři typy a ani jeden v jejich výčtu doporučení fakt není.
Namátkou co mě napadá: SMSL DO100pro,DL100,D6s (který měří a hraje parádně
Miero: to co posíláš je uplně normální a běžný zapojení který je v každým současným dacu,jen podléháš jejich hodně prvoplánové reklamštině "promovat" zcela běžný věci jako něco vyjimečnýho.. 
dawsoo, ano, dakujem a suhlasim s Tebou.
Keby mal Topping/SMSL nejaky Hyperstream IV DAC so symetrikou a bez trojkoliku, tak ho rad vezmem. Ale pride mi, ze uz sa ho od nich asi nedockam.
Napisal som im na WhatsApp ci by mi mohli poslat viac merani. Moc nadeje do toho nedavam, ale ak nieco poslu, mozno to nebude az tak hrozne 
třeba topping D50III ,testoval jsem ho a má myslím vše co hledáš s dokonce dual mono 9039q2m a ext zdrojem 5v. = takže ve třídě II. Má i ekvalizer přes usb řízenej appkou. Má ho odemne patolog64 odsud,tak mu napiš pokud tě zajímá reálná provozní funkčnost a dojmy z něj.
Aha, ten som nejak nedopatrenim minul/vyradil. Dakujem! 
A z Fosi mi opisali, ze dalsie merania nie su dostupne. Takze cena je dobra, 12V napajanie tiez, ale ten Topping D50 III mi pride ako lepsia volba, ak netlacim na nizku cenu. To ze vo vysledku bude pravdepodobne zvuk (pre mna) zniet rovnako, je tiez na zvazenie 
Patice na DIP OZ je špatně. Vybrat OZ, pouzdro v SMD, optimalizovat PCB a nenechat to toho bastlíře a hračičky sahat. Slyšitelná zkreslení vznikají z jiných důvodů.
Ano, vsetko viem(e) 
Pavle, mal by si zaujem si u seba zmerat/porovnat ten D50 III, ak by som ho nakoniec objednal?
Chápu PMA když píše o tom jak by to mělo být správně. Jenže mnozí uživatelé si často jednotlivé části řetězce mění, aby dosáhli doma optimálního zvukového projevu. To ale vyjde podstatně dráž než vyměnit pár operáků za jiné. Že to pak bude mít odstup -120dB namísto -140dB myslím nikoho při poslechu trápit nebude.
Konkrétně tenhle levný Fosi svým výrobkem asi necílí na skupinu, která o něm zrovna zde diskutuje
. Jak se jim výrobek povedl ukáže čas a zkušenosti z poslechu.
orhore:
On zas tak levný právě není,v šopech je mezi 179-219 USD,ta zaváděčka je jen nazačátek na předobjednávky. SMSL D6s mě naopak hodně mile překvapil cenově je rozdíl 20USD a myslím si že s tím fosi vytře pozadí,ta déšestkaes to je přesně zvuk jakej by se asi i tobě líbil. Analogáč a jemnospán Efičák je z něj nadšenej, hraje velmi čistě ale zároveň "analogově a plně" jakoby to nebylo ani ESS.
Miero: Na asr je D50III plně otestovanej a někde je odkazovanej i ten intersample přetejkací test. Jen chci upozornit na to že je to opravdu miniaturní prcek,nic do velký sestavy kde se displej pozoruje zdálky.
ou ... 125 x 131 x 45 mm ... to si ma nepotesil 
dual ES9039q2m
D50III má jedinnou výhodu a to že má externí možnost napájení,zvukově je horší o něco než RAW ač měření je skoro stejné.
RAW-MDA1 je v týhle kategorii nejlepší volba,luxusní výbava,zvuk i měření (245usd když v akci)
DO100pro by byla má druhá volba,liší se jen absencí sluchátkáče a méně digi vstupy,ale měří o fous lépe.
Singl ES9039q2m
je výborný smsl D6s měřením i zvukem je dál než populární E50 s ES9068AS,která je ale ve třídě II (ext 5v) ale nemá BT
Myslím že výborná volba by mohla být i
DL-100 (4xCS43131) a DL-200 (ES9039q2m) které jsou zajímavé velkým formátem
A nebo něco pro freaky s jiným designem který se mi kupodivu líbí nová opravdu levná B200 která je také ve II s 1x CS43131
https://www.smsl-audio.com/portal/produ … d/890.html
dawsoo, dakujem za uprimne rady.
Nakoniec napriek povodnemu zameru davam sancu DACu v triede I, ktorej som sa chcel vyhnut. Aspon budem moct testovat/merat zemne slucky 
A vybral som teda RAW-MDA1, lebo ma aj sluchadlovy vystup. Zrejme by mi bohate stacil aj DL-200, ale od D50 III je blizsie inemu k dualnemu DACu. No v recenzii na shenzhenaudio nejaky Roman zo Slovenska ku RAW-MDA1 pise "The headphone output is misery, but my main use is as a DAC." tak uvidime ci som neprehlupil.
To SMSL B200 sa mi na prvy pohlad zdal len ako Bluetooth receiver, ale pozeram este dodatocne, ze v texte pisu, ze to prehrava aj po USB. Pre niekoho moze byt zaujimave.
EDIT: prispevok k intersample over presunuty do vlakna k nemu:
- https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 91#p417191
...Singl ES9039q2m je výborný smsl D6s měřením i zvukem je dál než populární E50 s ES9068AS,která je ale ve třídě II (ext 5v) ale nemá BT...
Jinými slovy: E50 je ve třídě II což by mělo by slyšet oproti D6S ale není?
anti: Ne není,protože používám k PC vždy USB izolátor a vše ostatní mám v řetězci striktně ve třídě II. Předtím bez izolátoru to znát bylo a dost (E50 vs E70). (žádný brum či šum slyšet nebyl ale zvuk byl znatelně horší).
Aneb zopakuji raději znovu polopatě : třída I není problém pokud je v řetězci jen jeden takto udělaný přístroj,pokud je jich více musí být:
a) galvanické oddělení (usb izolátory,oddělovací/izolační trafa)
b) gnd lift při xlr propojení (viz kryton)
c) neřešit to, pokud je buď blbej řetězec, kde je to stejně jedno,nebo dotyčný nevnímá žádné rozdíly 
Díky za vysvětlení.Jinými slovy polopatě, pokud hraju z PC, tak buď E50 s lineárním zdrojem, nebo nějaký ten izolátor. Rýpu se v tom protože to vypadá že budu pořizovat nový DAC.
Zdravím všechny,
Asi nejspíš budu za blbce, ale přeci se zeptám. Píšete zde o USB izolátorech a jejich vlivu na kvalitu reprodukce přez DAC. Sám provozuji
sestavu v tomto složení PC používané jen na reprodukci hudby + Foobar 2000 + DAC zakoupený kdysi dávno jako desku od číňana s vlastním napájením a dál klasika.
DAC krmím, tedy data, přez USB a XMOS. V reprodukci neslyším žádné šumy nebo něco jiného, ale červíček hlodá. A jsem u toho. Jaký izolátor koupit, bez ohledu na výstupní proud (DAC má svůj zdroj). Stačí něco např. takového :
https://pajenicko.cz/usb-izolator-12mbp … 0-adum3160
Nedokážu totiž porovnat v jakém vztahu je datový tok přehrávané skladby a komunikační rychlost izolátoru.
Omlouvám se za možná hloupou otázku, ale spolu s klasikem mohu konstatovat následovné : " Nerozumím tomu a školy nemám."
Díky za vaši odpověď
Ten izolator co odkazujes bude fungovat len ak DAC podporuje (stary standard) USB Audio Class 1.0.
Aktualne najlacnejsi izolator pre UAC 2.0 je mozno tento s Adum3166 za $40:
- https://www.aliexpress.com/item/1005007357731247.html
Ale neviem ci sa tento vyplati, alebo radsej kupit lepsi ale drazsi.
Tento pouziva zakladny DC/DC menic B0505S-3WR2
Lepsi by mohol byt tento Topping HS02 za $99:
- https://shenzhenaudio.com/collections/a … o-isolator
- https://www.audiosciencereview.com/foru … st-1521202 (fotky vnutra)
- pouziva vraj menic s nizsim sumom VRB0505S-5WR3
to miero
Dík za rychlou reakci. Nastalo to co jsem očekával. Cena izolátoru (lepšího) je srovnatelná s cenou už poměrně slušného DAC-u. Nejspíš se na červíka vyprdnu a budu dál spokojeně užívat hudby ve stávajícím stavu.
Ještě jednou dík.
Audioweb.cz » Zdroje signálu » Levný digitál z číny