Téma: Leach AMP - CFP
Ahoj, už roky tu "nadobúdam" informácie, obdivujem členov, ktorí sú problematiky znalí a ticho závidím tým, ktorí svoje projekty dokázali doviesť do zdarného finále, či už svojpomocne alebo práve s pomocou fóra. Určite ma pár z Vás pozná aj z iných stránok ( prípadne z emailových otravovaní).
Práve to ma viedlo k tomu, aby som sem napísal a spýtal sa/požiadal danú komunitu o pomoc s mojím zapojením lebo viac hláv=viac kapusty!
S pár ľuďmi čo som to konzultoval, mi hovorilo aby som nevymýšľal už vymyslené, ale nakoľko som človek tvorivý a baví ma bastliť a vymýšlať, rozhodol som sa, že popri stavbe a dokončovaní baráku, by bolo vhodné aby som do novej obývacej izby dal niečo, na čo sa budem s hrdosťou dívať a hovoriť si, toto som spravil Ja. Pre moje potreby som začal pokukovať po zapojení, ktoré by malo dobrý výkon s patričnou rezervou na domáce počúvanie, nie najhoršie parametre a v celku jednoduché, avšak spoľahlivé a stabilné zapojenie.
Tieto podmienky spĺňal Leach. Začal som teda pozerať a hľadať rôzne varianty daného zapojenia, či už to boli verzie od Wiliho, Tubamusic, A. Krausa z PE alebo bratov Gromlusovcov a ich AiO. Ani jedno zo zapojení/návrhu nespĺňalo moje predpoklady - relatívne malé rozmery, obojstranná profi DPS či možnosť osadiť to momentálne dostupnými súčiastkami, rozhodol som sa preto, že si navrhnem niečo sám a budem vychádzať z niečoho čo už niekomu funguje a je stabilné - aby som do budúcna nemal prebytočné problémy. Moje zapojenie vychádza práve z Wiliho návrhu - kde použil Thermaltrak tranzistory na konci, akurát ja som vyhodil druhý kanál, prerobil násobič Ube na CFP, tak ako je použité v DPA 440, vymenil koncové tranzistory za dostupné Toshiby a doplnil moje riešenie ochrán + celú dosku zmenšil.
Pár týždňov som tomu venoval, avšak ešte stále to nie je to pravé orechové ! A práve preto to uverejňujem sem, aby som sa mohol vyvarovať možným chybám, pred tým, než sa to dá do výroby. Ak by Vás napadli akékoľvek postrehy prípadne zlepšenia, veľmi rád ich uvítam. Osobne si neviem pomôcť s vedením zeme a práve preto som vytvoril niekoľko variant, aby som vedel od ktorej sa mám odraziť.