asi mam hotovo a uz sa v tom dalej sparat nebudem...
cez tweak_cosmos program som dokompenzoval podla mna to co som rozladil tym bufferom a dalo sa to nastavit este nizsie ako to bolo povodne pred bufferom. Neviem ako sice ta kompenzacia v praxi funguje ale teoreticky ak mam vykompenzovany meraci retazec generator<->adc a tymto stale budem merat, tak cokolvek navyse co cez to pomeram bude to co hladam co som zistil:
- sweetspot (zrejme zataz pre opa buffer) je ak cosmos necham na 4V5 rozsahu = toto idealne akurat pasuje k schopnostiam buffera pri 7V napajani
- tweek aplikacia funguje ako miska dvoch vah medzi 2. a 3. harmonickou. Da sa napr. 2. uplne eliminovat ale potom je 3. velmi vysoko a naopak, to iste plati pre 4-5-6 atd... vyssie harmonicke. Doladil som kedy neboli zhruba rovnako ale kazda 2 a 3 najnizsie - stale 3. trochu pretrca ale celkove thd je najnizsie...
mam ale pocit ze zacina na to vplyvat uplne vsetko, aj kde je co polozene, aj ked sa skaredo pozriem na kabel tak to poskoci
Merania nabufovaneho cosmosu su nizsie. Merane cez ukostreny windows desktop, asioFlex drivery, 48khz sample, viktor gen na maximum (pred tym viktor gen uz kreslil, teraz nie takze asi buffer robi co ma)
a kto ma rad percenta, tak 2. harmonicka je 0,000004% celkove thd tiez nizsie ako povodny kozmos, pred tym som sa pod 3-4 nedostal.