Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

Putovní 3p Vismaxy nově ve verzi 2.1 k dispozici k předání v Brně: link

(Stránka 16 z 48)

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » E1DA Cosmos ADC - špičkový převodník pro měření

Stránky: ««« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 48 »»»

RSS

Příspěvky [301 až 320 z 954]

(upravil danhard 23. 4. 2023 14:39)

Re: E1DA Cosmos ADC - špičkový převodník pro měření

Neřekl bych, že OPA1622 vychází z OPA1612, je to jiná topologie (úplně jiný průběh PSRR a CMRR, jiný vstupní proud a kapacity).
Parametry to má spíš jako toto big_smile
http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums … mp_974.png

(upravil dawsoo 23. 4. 2023 16:11)

Ou máš Václave samože pravdu,jsem blb a spletl jsem si číslo, myslel jsem si že je řeč celou dobu o OPA1632 = celodiferák s kterým by to bylo vcelku easy ho zabafřit a nebylo by to ani nic drahýho, samozřejmě že ten je založenej na topo OPA1611/2. OPA1622 je něco novýho s parním výstupem na sluchadla co vůbec neznám ,někdo ho tu už zmiňoval,koukl jsem zběžně na to a cenově je to dost mimo a ještě navíc jen pro mě v dost píčovským pouzdru, takže 100% nic pro mě.

někdo prodává v praglu dáček od Ivana za litr podle mě to není vůbec blbá cena
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro … er-dac-v2/
dá se nastavit na minimální THD v jeho appce k tomu. a jelikož ukrmí sluchadla tak by mohl fungovat slušně i s cosmikem dobře.

PC-DAC-ZESIK-Bedny=zvuk doma

Ten sluchátkový zesilovač se mi nezdá vhodný. Je to komplet digitál a parametry nic moc.
Output: digitally generated PWM 384kHz + passive LC demodulation
THD+N@1kHz@0dbFS <.05%
THD+N@1kHz@-3dbFS <.03%
THD+N@1kHz@-6dbFS <.02%
https://e1dashz.wixsite.com/index/pdv2

(upravil dawsoo 23. 4. 2023 17:15)

Aha tak to se omlouvám, jen jsem to tam zahlíd když jsem tam dával na bazar nějakej svůj bordel a prdnul sem , teda upřímně nechápu k čemu to je dobrý...jen green šílenec může udělat spínanej zesilovač na sluchátka big_smile  myslel jsem že to je malej ES9038Q2M s výstupem na sluchadla kde jde ladit v apce profil zkreslení v čipu na konkrétní výstupní úroveň.což by se na měřo asi i hodilo, ale to bude jinej model.

OPA1622 jak ho naměřil PMA vypadá velmi dobře, ale trčí tam třetí harmonická. Obávám se, že operák za to nemůže, že to leze už z D10s.

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/d10s-opa1622-e1dacosmos_1k-png.212479/

Jednak s tou třetí h. taky zápasím i na filtrovaném výstupu a za druhé je to vidět i v tomto testu na měření pomocí AP:

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?attachments/topping-d10s-dac-usb-audio-measurements-png.74669/

Takže suma sumárum, pro opravdu malé zkreslení bude potřeba vyhubit tu třetí h. buď kompenzací v REW-u (přidat jí s opačnou fází), nebo nějakým lepším analogovým filtrem, a nebo nejlépe obojí dohromady. Pak teprve posílit bufferem ať už OPA1622 nebo jiným udělátkem.

OPA1612 a OPA1632 také nemají moc společného.
Ale oba mají na vstupu differák big_smile

(upravil dawsoo 23. 4. 2023 18:38)

No řekl bych že maj společnýho asi přesně tolik co třeba INA134 a DRV 134 s OPA134. smile

elox: jinak jinej buffer ukáže jiný spektra čím to asi bude že? big_smile ono i zkreslení má fázi a ESS s tímhle dost čaruje a liší se i čip od čipu. Takže aby se tu nehonilo něco co nejde chytit. Jedinný co je vždy spolehlivý je ten bordýlek na konci pásma,ten tam je typickej vždy. Stačí porovnat verzi D10s a D10B... měří o dost jinak (a nemyslím tím šum).

https://1iq.cz/img/jP5Xx/C22wt.png

je třeba to udělat buď pořádně a neblbnout s nějakýma kompromisníma řešeníma určenýma na jiný věci....a nebo zatím použít každej co máme po ruce, cokoliv mezi tim je o ničem. Příjde mi to maličko onanie, na julině a klasických kartách by nebylo třeba vidět nic, protože má modulační dno kolem -140db big_smile Budu časem půjčovat nějaký lepší dacany a jednu D10s překopávat víc než jen operák v patici ... tak se uvidí kudy povede cesta. Buffer je jasnej a ale za mě je OPA1622 málo výstup musí bejt v áčku a mít nízkej výst odpor resp schopen dodat proud bez nárůstu zkreslení i do 1/10 impedance co má cosmos,pak to bude dostatečně s rezervou i pro filtr dost vyššího než 1. řádu ,kterej bude nutnost (bordelu rf leze z D10s fakt moc a degraduje to výsledky) apod a i aby se nezdegradoval krásně nízkej vlastní šum cosmika .

S tím OPA1632 bych byl pro buffer opatrnej.
To že to měří slušně s diferenciálním výstupem a vstupem neznamená že bude taky dobrej singl výstup.

(upravil dawsoo 23. 4. 2023 19:08)

Já myslel Vašku ho využít na kompozit...diferenciálně = 1x OPA1632+2xTPA/BUF na kanál do cosmosu XLR  jako jednoduše dostupnej, není drahej a k němu TPA nebo i jinej Buffer,za málo peněz hodně muziky ... ozkoušený to sám nemam, ale intuitivně si myslim že by to nemusela bejt uplně blbá volba i vzhledem k dostupnosti = maj oba všude a určo lacinějš než ta OPA1622. Prostě jen posílit výstup tak aby ten opa1632 jel do vysoký impedance samože s tím buffem v celkový NFB. Jako jo šly by klidně použít i jiný operáky jako to má ivan s dvěma OPA1612 v cosmovi. jen se mi líbilo že je to v jednom pouzdru jako vtipný řešení s jednodušší pcb.

ve stylu jako např tady (blbej příklad) bez toho blbýho poťáku a zavazbit zcela jinak až za TPA:
https://www.diyaudio.com/community/attachments/1632-6120-png.222159/

HELP !
Pořád bojuju s nastavením SW. FlexASIO běží, REW měří, ale zase mi nejde přepnout kosmík z režimu mono na obyčejné stereo.
Mám tuhle konfiguraci, poradí někdo, jak to změnit, nebo kde nastavit tu "hlasitost" aby se to přeplo na stereo ?
https://i.postimg.cc/nLx6jfkd/Flex-ASIO-1.png

trochu ot ale zaujima ma to... naco je dobry asio a cely ten cirkus s drivermi ked to ide dobre aj uplne nativne cez windows? ved to nemera inak / lepsie... hmm2

Zajímavý zprávy páni o Cosmos DAC z diskorda !
[14:57]guycohen: Dear Ivan,
The plan for COSMOS DAC is ES9038PRO or 3039?
Without any engagement, any vague prediction for its price ?
[15:01]E1DA: so far I playing with 9039Pro.
[15:04]E1DA: I got 4ch config with DR 135db(A) and THD+N -127db, next one proto PCB on the way, next few days I'll try 2ch config with +3db for the DR and about -2db to the THD+N. I hope..
[15:27]guycohen: Nice!

já si na něj teda asi počkám lol

(upravil eeMGee 23. 4. 2023 21:50)

Trochu som mal čas, tak pre info:

Victor SE > TI OPA1622EVM SE > Cosmos ADC 1.7 V
https://i.postimg.cc/02hrbTJs/opa1622-vic-1-7.png

Victor SE > TI OPA1622EVM SE > Cosmos ADC 2.7 V
https://i.postimg.cc/k56cx3Tv/opa1622-vic-2-7.png

Modul OPA1622EVM napájaný z dvoch 9V batérií (tie 50 Hz a 150 Hz peaky sú z provizórnych káblov).

Snažil som sa dostať čo najviac ku 0 dBFS.

Martin

PC/iPad/BR/TV/DENON AVR > PA03 + TPA3255 > LinkwitzLab ORION (ASP)

Pěkný výsledky ! Tipnu si, že napájení +/-15V by tomu ještě mohlo pomoct.
Ale prosím pěkně, podařilo se Ti přepínat mezi MONO a STEREO režimem ? Já na to ještě nepřišel, respektive jediný posuvník hlasitosti, který jsem našel, je zablokovaný a nejde s ním hnout. Jak máš nastavenou konfiguraci ASIO ?

(upravil eeMGee 23. 4. 2023 22:35)

Elox

Malo by sa to dať normálne prepnúť cez volume vo windows. Ak nie, potom cez ten tweek program od e1da.

Asio používam buď asio4all, ak mám ADC a DAC. Ak iba ADC, tak potom Comtrue Asio.

(upravil Elox 24. 4. 2023 0:44)

Dík, já mám FlexASIO. Normální volume je na výstup, tím můžu stahovat D10s, ale to pochopitelně nechci. A vůbec, jak to, že při provozu ASIO do toho můžou kecat Windousy ?
Ovladač na "hlasitost" vstupu je graficky na levém konci rozsahu, ale číselně v okénku je 0 dB. Ani jedno nejde ovládat, já se z toho picnu !
Proč ten člověk vymýšlel takovou krávovinu, že se režim mono-stereo bude přepínat hlasitostí, když se na to při provozu ASIO nejde dostat ? mad
Ušetřil jeden blbej přepínač...
Tohle IVX totálně podělal a navíc se vykašlal na podporu, měl by najít nějaké SW řešení a dát na svoje stránky podrobný návod, co s tím.

Nakonec jsem musel spustit utilitu Tweak a tam to přepnout. Blbárna je, že po vypnutí/restartu počítače se to pokaždé musí nastavovat znovu.
To musí mít nějaké řešení, i kdyby se mělo vlézt do registru a někde tam nacvakat default pro hlasitost vstupního zařízení.
Jenom tu asi není nikdo, kdo by věděl, jak na to. sad

Indikace režimu je barvou LED-ky vedle vstupu. Je-li přítomen signál, v mono režimu svítí modře, ve stereo zeleně.
Tak alespoň že je teď limitace na 0 dB. To limitování při -6 dB bylo naprosto na hlavu.

(upravil dawsoo 24. 4. 2023 13:16)

elox: souhlasím ten jeho přepínač v appce a závislosti na nastavení okolních věcí jsem taky teda nepobral a jeho záliba v tom nejpíčovštějším co může bejt = 4pin 2,5mm jacku už vůbec ne, nicméně já to asi budu používat jen na měření, takže mono režim natvrdo je pro mě asi lepší. Bylo by fajn kdyby třeba aspoň udělal dvě verze firmware kde to je natvrdo a byl by klid. USB-C taky nahovno konektor se spolehlivostí zlatej tiskárnovej B.

Tak mu to nekdo napiste, mono natvrdo pres firmware nemuze byt zadny problem. jenze abych byl uprimny tak spustit tu utilitu a nastavit mne osobne iritovat asi nebude Mnohem vic mne sere ten usb konektor a led z opacne strany...

Čo k tomu dodať - mne napríklad odišli tie miniatúrne DIP prepínače rozsahov ADC v jednom kanáli po cca 30-50 prepnutiach občasného používania a vraj majú vydržať 1000x smile

Ivan mi poradil dať tam kvapku IPA a poprepínať... Akurát, že človek pri meraní nevie, kedy to má alebo nemá kontakt.

Myslím, že po čase aj tak bude treba nejaký ten externý attenuátor + buffer/zosilňovač.

dawsoo napsal:

elox: souhlasím ten jeho přepínač v appce a závislosti na nastavení okolních věcí jsem taky teda nepobral a jeho záliba v tom nejpíčovštějším co může bejt = 4pin 2,5mm jacku už vůbec ne, nicméně já to asi budu používat jen na měření, takže mono režim natvrdo je pro mě asi lepší. Bylo by fajn kdyby třeba aspoň udělal dvě verze firmware kde to je natvrdo a byl by klid. USB-C taky nahovno konektor se spolehlivostí zlatej tiskárnovej B.

A ještě ten vakl DIP switch.
To jsem rád, že to někdo řekl big_smile

Příspěvky [301 až 320 z 954]

Stránky: ««« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 48 »»»

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » E1DA Cosmos ADC - špičkový převodník pro měření

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£