Jelikoz nic nepotesi tak jako nestesti druheho tak Vam to sem dam, smich prodluzuje zivot... Vytahl jsem kartu, nainstaloval drivery a jelikoz jsem od audia trochu utekl, tak jsem mel docela dost problemu. Vsechny stare nepotrebne veci jsem vyhazel, takze jsem mel jako zdroj jen kartu, nic dalsiho nemam. At jsem delal co jsem delal, nebyl jsem schopny z DAC dostat nejaky zvuk. Prvni co mne napadlo, asi jsi ho debile nekdy odpravil a uz o tom nevis. Nemel jsem doma osciloskop, nutne jsem potreboval testnout cocmos, tak vyzbrojen multimetrem jdu kontrolovat dac. Vsechno ok, po pripojeni spdif se rozjela i2s, na datech se ruzne prepinaly rozsahy Hz, rikam si chip prevodniku to ma za sebou... Vypajim AD1853, dam novou, to same. Z hlavy se mi skoro kourilo, vsehno se tvarilo v poradku. Brecel jsem tak moc, ze mi kamos dovezl osciloskop. V tu chvili to bylo jasne, na datech malinky bordel, jinak mrtve. Rikam si super, umrel asi receiver... Vymenim receiver, no jiste, stale to same. Prepinanim monitoru na karte jsem ale dostal data na osciloskopu, ale samo ze ne zvuk. Jak jsem ruzne hledal potrebne veci narazil jsem uplne na svuj prvni prevodnik co jsem kdy udelal, zapojim a nic... Pak ho teda rozeberu a ledky v Pavlovo SR nesviti. Vyborne... Zjistil jsem spalenou pojistku. Nenasel jsem jinou nez 3A, prdim na to sup ji tam, zapnu a slysim zlovestny svist pred vybuchem. Vybuch nenastal, ale myslim si ze nejaky kodan v privodnim filtru na 230V to ma za sebou. Ledky se rozsvitily, bohuzel z analogu zadnym zpusobem jsem nebyl schopny z niceho dostat zvuk. Nasrany ze asi prevodniky umrely starim a ja nedokazu nalezt chybu. Dost mne to vycerpalo, musel jsem si jit na chvili lehnout, zasrana chripka... Nedalo mi to a zkusil jsem v rewu dat asio driver a svete div se, ozval se 1kHz z analogu. Neveril jsem svym usim... Dam druhy prevodnik, samo ze jede taky... Nevim zatim proc, ale ta kunda karta nepustila signal do spdif i kdyz se tvarila ze ano. Takze chip receivru i prevodniku bude zcela jiste v poradku. Bohuzel to trochu odnesla deska, kdyz se naseru fakt ze moc necham vyrobit novou a prepajim to...
Nyni tu dam co se mi povedlo namerit, nemam to tak krasne jako cipy o skoro dve dekady novejsi, ale co uz -) Je to HSDAC co nekteri mozna znate, jen s tim rozdilem ze ma symetricke vystupy. Osazene 4x LT1360 a 4x LT1363.
Mereni bylo trochu silene, na jednom notasu rew a generator, to do emu0404usb, spdif do dac, dac do cosmosu a cosmos do druheho notasu protoze zprovoznit generator a rta jsem nezvladl. Abych pravdu rekl mam z tech obrazku celkem radost. Az na ten digitalni vystup, to je maly masakr -)) Na svoji obranu musim jeste rict ze jsem nepojal zadne podezreni, protoze foobar neodmital prehravani, ani s asio driverem ve foobaru jsem nebyl schopny dostat analogovy vystup. Necham to na pozdeji, ted na to nemam nervy, stalo mne to prilis mnoho casu a stale jsem jeste vnitrne nezpracoval ty vymeny tech svabu...
prvni obrazek vse nasvedcuje tomu ze zvuk je posilan do SPDIF. Kruty to omyl...
druhy obrazek cosmos bez kabelu naprazdno
treti obrazek pripojeny dac bez digital in
ctvrty obrazek 1khz 0dB