Re: P/D: ze své zahrádky
To fakt nikto nechce ten panel? Ani za 10€?
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Bazar » P/D: ze své zahrádky
To fakt nikto nechce ten panel? Ani za 10€?
10 € bych za panel dal. Jak bysme to udělali s dopravou?
Ahoj, panel je už rezervovaný. Keby sa niečo zmenilo ozvem sa.
Panel predaný.
zosilňovač Dynacord SL 1800, v záruke ešte 5 mesiacov. Používaný iba v domácich podmienkach na pohon SW.
Cena: 520EUR
Pridané nové veci.
zosilňovač Dynacord SL 1800, v záruke ešte 5 mesiacov. Používaný iba v domácich podmienkach na pohon SW.
Cena: 520EUR
Čtu tam na tom zesilovači správně? Příkon 700W a výkon 2x 900W. To jsou samý perpetummobile. Už neplatí, že příkon zesilovače musí být vyšší, než jeho celkový výkon? Jaká je účinnost těchto zesilovačů?
Milý Bobeš1
1. prečítaj si pravidlá bazáru.
2. že ešte veľa veciam nerozumieš, čoho dôkazom sú tvoje príspevky na fóre, je úplne v poriadku. Len nechápem tomu rýpaniu vzhľadom k úrovni tvojich vedomostí, ani keby to bolo v inom vlákne.
3. Pre tvoje poučenie, uvedený príkon sa vzťahuje k 1/8 maximálneho výkonu do 4 ohm (údaj výrobcu).
Milý Bobeš1
1. prečítaj si pravidlá bazáru.
2. že ešte veľa veciam nerozumieš, čoho dôkazom sú tvoje príspevky na fóre, je úplne v poriadku. Len nechápem tomu rýpaniu vzhľadom k úrovni tvojich vedomostí, ani keby to bolo v inom vlákne.
3. Pre tvoje poučenie, uvedený príkon sa vzťahuje k 1/8 maximálneho výkonu do 4 ohm (údaj výrobcu).
Cože? A to je napsané kde? Takže při výkonu 2x 112,5 W má zesilovač příkon 700 W? Tak to zase musí dost topit . Celou dobu žiju v tom, že příkon uvedený na štítku spotřebičů, je jejich maximální. To jsi mě poučil hodně, od kdy to platí? Ty novoty? A jaký to bude mít příkon při vybuzení na plný výkon? A které trafo ten výkon dodá při výšce 8 cm a váze do 13 kg?
Moje znalosti viz:
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=10792
A tady příklad tvých znalostí. (-pomozte mně spočítat?)
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=22928
Tohle se fakt nedá. Hlavně, pokud to nechceš koupit, proč zarejvat? Ale stejně musím, snad nestaoupí nějakej flame
1.) Člověk, kterej nikdy neslyšel o spínaným zdroji rozporuje údaje výrobce zesilovače. Dnes jsou běžný svářečky, co váží do 5kg s výkonem 3.5kW, a to omezení je jenom kvůli jističi...
2.)Jenom ať neplevelím, výkon už se dávno neudává jako sinus po dobu 1 hodiny na 1kHz, to skončilo snad před 30-ti lety...
Ale ten zesilovač má klasické trafo. Se spínaným zdrojem by nevážil ani polovinu. Představ si, že už jsem o spínaných zdrojích slyšel, ty ne? Znáš klasické trafo, nebo už jen ty spínačky?I kdyby tam byl spínaný zdroj, tak nemůže být výkon několikanásobek příkonu. A rozporuju to, že při výkonu 1800W musí být příkon cca 2800W a to klasické trafo, které je uvnitř nemůže dát.
A těch udaných 2x900W je P.M.P.O?
Tak to má potom kdejaká věžička. Já myslel, že je to kvalitní zesilovač.
Krabicu na zosilňovač, rozmer 1U za 300CZK beru...dobrej kurz...:-)
Správný kurs 2,5 Kč = 1 Euro. To bude přechod Česka na euro.
Tak ešte raz. Uvádzaný príkon si nesprávne interpretoval ako maximálny a z toho usudzoval, že zosilňovač nemá uvádzaný výkon, resp. je perpetuum mobile. Na to som ti napísal podmienky, ku ktorým sa uvedený príkon vzťahuje. Kde sú napísané? Priamo v manuáli od výrobcu. Kde je teda problém? Mimochodom, čo je to maximálny príkon? Špička pri zapnutí zosilňovača bez softstartu? Pri akom napájacom napätí, nominálnom, pri prepätí +10%? Rôzny výrobcovia uvádzajú príkony rôznym spôsobom a uvedenie pri 1/8, 1/4 alebo 1/3 maximálneho výkonu nie sú neobvyklé spôsoby. Dynacord v service manuáloch uvádza/uvádzal tabuľku príkonov (1/8, 1/3, maximálny, nominálny) za rôznych podmienok (výkon, záťaž, prepätie) a pri určitom THD.
Pri výkone 2x110W je učinnosť zosilňovača podstatne nižšia ako blízko maximálneho.
Čo sa týka určenia výkonu: ako napísal kaed, dnes sa neudáva tak, ako pred 30 a viac rokmi, ale to nezmeníš ty ani ja. Áno, vtedy boli zosilňovače robustnejšie, mali výkonnejšie trafo, viac párov koncových tranzistorov a väčšie chladiče. Uvádzaný výkon boli schopné dodať pri budení sinusom dlhodobo, ak boli prúdovo a tepelne dobre dimenzované. Že sa dnes zosilňovače merajú sinusom krátky čas, za to ja nemôžem. Rovnako ako tento zosilňovač, sú na tom z hľadiska dimenzovania a udávaného výkonu podobne aj iné značky v danej cenovej triede. Tento patrí ešte k tým poctivejším.
Nepredávam žiadne perpetuum mobile, zosilňovač nie je žiadna sračka, príkon 700W nie je maximálny a výkon 2x900W resp. 2x800W nie je pmpo.
Prosím už mi nezasieraj vlákno, založ si k tejto problematike vlastné, určite to bude prínosnejšie ako riešiť to tu.
A kurz vám idem chlapci zmeniť
Dynacord predaný.
Brick amp 2x50W rezervovaný.
Bedne a 1U krabica každé za 100EUR /2 500CZK.
Pridaná PA bedňa na SW.
Ja sice nemam zaujem o kupu ,ale chvalim ta velmi pekna bednicka ! Vidno ze si si dal zalezat. Sory za zasieranie trejdu musel som.
Ďakujem za pochvalu
Pridané eloxované trubky na stavbu hifi stojanu.
Audioweb.cz » Bazar » P/D: ze své zahrádky