Re: Piezo měnič pro plašič kun
Asi by to išlo zjednodušiť
IC1 a IC2 nahradiť jednou 4060 s vlastným RC oscilátorom.
S tromi trimrami by urobil 8 zmien tónu. So štyrmi už 16
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Nezařaditelné » Piezo měnič pro plašič kun
Asi by to išlo zjednodušiť
IC1 a IC2 nahradiť jednou 4060 s vlastným RC oscilátorom.
S tromi trimrami by urobil 8 zmien tónu. So štyrmi už 16
Františku to už by bylo nad moje síly.Podle plánku ještě jo,ale abych něco navrhnul,tak to nedám.
Super, to jsem zmiňoval dříve, jen jsem to nemohl teď najít.
Ten (přídavný) reprák 2-60kHz byl Kemo L-010:
https://www.santec-electronic.cz/Kemo-M … -d1054.htm
Díky therione, může se hodit.
Po rekonstrukci střechy už k nám kuny nechodí (už se nikam nedostanou).
Tak se nepromenádují ani kolem aut... Ale člověk nikdy neví...
Dříve tam v motorovém prostoru byly skořápky od vajíček, kostry ptáků,
ohryzaný tapecírunk v motoru apod...
moc se s potvorou serete, turecká vzduchna Hatsan 5.5mm, čínské diabolo...navždy klid
Therione nemáš k tomu náhodou plošňák?Asi to zkusím zbastlit.
fyzicky ne , ale muzu ti poslat data z orcadu na 2 vrstvou smd variantu. Je malicky cca 50 na 30mm.
Super, to jsem zmiňoval dříve, jen jsem to nemohl teď najít.
Ten (přídavný) reprák 2-60kHz byl Kemo L-010:https://www.santec-electronic.cz/Kemo-M … -d1054.htm
Díky therione, může se hodit.
Po rekonstrukci střechy už k nám kuny nechodí (už se nikam nedostanou).
Tak se nepromenádují ani kolem aut... Ale člověk nikdy neví...
Dříve tam v motorovém prostoru byly skořápky od vajíček, kostry ptáků,
ohryzaný tapecírunk v motoru apod...
Presne , z pudy jsem ji dostal rekonstrukci a tak zacla delat binec v motoru. Dal jsem ty menice i elektroniku z vyse uvedeneho schematu do babovicky pro deti a soupl to pod motor. (nemam šusplech pod motorem. Zatim je klid.
Budu rád,když mi ty data pošleš.
Objednal jsem 2x ten L010,tak dnes by měl asi dojít.
kam? : ))
cvrkman@seznam.cz
Tak jsem zbastlil ten kunoplaš od theriona a sílu to teda má.
Od tří voltů to začíná pracovat,ale nad 10V se mi začne hřát CD4017.Zkusíte mi někdo poradit,jak to umravnit?
Pridal by som kondíky na blokovanie napájania a skontroloval skraty výstupov voči zemi a napájaniu.
Díky,vyzkouším.
Jedine co se trochu hreje jsou vykonove trandy , ale je to do 50°C. Ostatni obvody jsou vlazne. 4017 pracuje v oblasti jednotek Hz takze pokud se hreje bude nektery z jeji vystupu pretizeny tj promer vyvody 2,3,4,7,10, jestli nejsou ve zkratu nebo malem odporu vuci napajeni nebo zemi. A vystupy 5,6,9,11,12 musi byt "v luftu". 1 a 15 spojeny. Blokace 100n tam jsou na pozici C2 , C3, C4 a C7. Muzes pridat elyt k napajeci svorce. staci 200uF ESR kond.
Super,pomohla blokace 100n u CD4017.To schema cos mi poslal,tak nemůžu otevřít,takže jsem to dělal podle toho,co je tady na první straně v postu číslo 19.
Aha to jsi mel rict, ze to delas poslepu, bych ti ho ofotil. : ))) Jsem tam opravil prave tyhle drobnosti co v originale chybely.
Jestli pouzivas ty L010 , tak si stahni datasheet a mrkni se na max napeti spicka/spicka at je neprebudis. Bez osciloskopu bud opatrny, ten H mustek je schopny z napajeciho napeti 12V ho bez problemu prebudit. Je potom lepsi dat je seriove.
Jo,používám ty L010.Byl bys prosím tě tak hodný a ofotil mi teda to schema a hodil mi to do mailu?
Stačí schema.Chtěl bych se podívat,co je tam navíc.Díky moc
Mas to v mailu.
Overoval jsem to zapojeni na 3 kusech a vsechny chodily na prvni "drc". Napajeni jak z aku, tak spinanym zdrojem nedelalo sebemensi problemy. Zkousel jsem i 3 metrovy napajeci vodic a tam jedine co by bylo dobre je pridat ten elyt ke napajecim svorkam viz vyse. Zarizeni ma tak dobrou spotrebu, ze prakticky veskery napajeci proud tece do reproduktoru. V seriovem zapojeni repro a 12v napajeni se do 40KHz vlezes pod 200mA.
Therione, mohl bych taky poprosit o to schéma do mejlu? Díky.
na jaky mail?
btw moc pekny vystupy z pinhole. Pripomelo mi to moji BW eru pred 15 lety : )))
pzwak@centrum.cz
díky, moc ji teď nestíhám, ale zase ji opráším
Audioweb.cz » Nezařaditelné » Piezo měnič pro plašič kun