(upravil Crifodo 25. 6. 2016 18:16)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Dohnalik napsal:

co ted sedí na hradě.

Není to co teď sedí na Hradě právě důsledkem demokracie? že si kdejaký tupý, nevzdělatelný a impulsivní hovado vybere jednoho nebo druhýho dacana?
Ve slušné monarchii by se to nikdy nestalo. Buď by se vlády ujal dědičný následník a poddaní by měli právo leda držet hubu, nebo by nejvyšší šlechta zvolila uvážlivě nejschopnějšího ze svých řad, a plebs by měl právo leda držet hubu.
To jen demokracie, neúprosně společenskými zákonitostmi vždycky degenerující v ochlokracii, probouzí v nevzdělaných chudých a závistivých voličích iluzi, že si jako vybrali. Stačí se podívat, kdo všechno má dneska volební právo a jaké metody používají politické síly k ovlivňování chudých, tupých, závistivých, nevzdělatelných hovad, alias voličů.
Přitom v tomhle vláknu pokud se mluví o problému úniku Británie z eurosvazu, jde hovno o demokracii, to je už nezastíraná tyranie a kdyby aspoň vládl tyran.
Jenže tyran je skrytý a naoko rozhodujou nastrčené loutky a trosky. Makrela je psychopatka a proti tomu, co předvádí odepsaný Džankr, byl i Borja Jelcin noblesní diplomat.
Tohle nevzdělaný ožralý hovado, co se dostalo k moci de titulo záhadným principem bez ohledu na předstírání demokracie, přitom formálně rozhoduje o životech stovek milionů obyvatel eurosvazu! Svrab a bída.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

pavelst napsal:

jak píše Jarouš, přečíst a udělat si svůj vlastní názor
http://postimg.cc/image/uo4t8c9wd/
http://postimg.cc/image/ooh24op3x/


Jo, USA jsou říší strašného zla. Dokonce tak velkého, že jsem dopoledne koukal na youtube na jednoho amerického instalatéra, kterak jezdí opravovat vodu a pan domácí mu nechá otevřené dveře, a psa uváže u boudy.

V té americe to musí být samé zlo, když si ani domy nezamykají. Zkuste si tu někde nechat nějaké dražší kolo bez řetězu. Tuhle sem na nádraží v Praze koukal na chlapa: Seděl na lavičce, kolo vedle sebe u sloupu a zamčené. A to prosím seděl vedle něj.

Mám teď několik kamarádů na nějakou dobu (~ měsíc) v Americe a jen sem chodí zprávy, jak jsou v údivu z toho, jak je to tam jiné a jak to tam všecko funguje. Zkuste tady třeba říct hasičům, ať vám natočí vodu do nádrže (asi tak půl kubíku). V Americe? Žádný problém, ani za to nic nechtěli. Tady by vás poslali do prdele hned.

(upravil Benazi 25. 6. 2016 19:11)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

víš prd, povolení mít vlastní studnu na svém pozemku v SAN DIEGU  23 různých povolení,klel jak pohan...u nás  třetinu.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Hazys napsal:

Jo, USA jsou říší strašného zla. ...

Dokonce tak velkého, že jsem dopoledne koukal na youtube na jednoho amerického instalatéra, kterak jezdí
Mám teď několik kamarádů na nějakou dobu (~ měsíc) v Americe a jen sem chodí zprávy, jak jsou v údivu z toho, jak je to tam jiné a jak to tam všecko funguje. Zkuste tady třeba říct hasičům, ať vám natočí vodu do nádrže (asi tak půl kubíku). V Americe? Žádný problém, ani za to nic nechtěli. Tady by vás poslali do prdele hned.

To je příklad jednoho z miliónu a nedá se na něm vystavět obecný závěr jaké to tam je báječné. Co se týče USA, tak největší problém je jeho zahraniční i hospodářská politika ovlivňování jiných národů - států pro vlastní zájmy. Vnutit kdekomu svůj způsob života je velká chyba. Rozebírat to dopodrobna je zbytečné, protože co názor, to jediný správný. Každému voní jen to vlastní hovno i kdyby smrdělo ze všech nejvíce.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Dohnaliku, trochu mi tva slova připomínají pany z Bruselu, ty taky nejlíp vědí, jak by měli volit hloupý voliči a taky vědí co je pro nás lidi nejlepší. Neuraz se, ale nemyslím si, že inženýři a doktoři mají větší patent na rozum, než kdokoliv jiný. Znám spoustu těch "hloupých" lidí a oni mají kupodivu srdce a nemyslí jenom na sebe, mamon a vlastní prospěch, což mi u těch "inteligentu" občas silně chybí, protože "inteligent" je povětšinou založený silně materialisticky.

(upravil Dohnalik 25. 6. 2016 23:16)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

A co je špatnýho na tom být založenej silně materialisticky? Já jsem kupříkladu 100% materialista. Nemám potřebu věřit v žádný nadpřirozeno, posmrtnej život a podobný hovadiny. Spíš mi přijde, že si lidi pletou materialismus s nenažraností po penězích. Samozřejmě pro mě jsou peníze prakticky jedna z nejdůležitějších věcí, ale nejsem po nich nenažranej, jsem rád za to co mám, hlavně teď jako student.

V čem ti má slova připomínají pány a paní z bruselu netším, nikdo tam o tom, že lidi jsou blbí, nic neřekl. Aby bylo jasno, já se spoustou věcí co EU udělala nesouhlasím. Například poslední z nich je to, jak zaragovali po brexitu..svolali jen zakládající země, my už do toho nemáme co kecat, nebo co? Ale to, že vystoupení GB z EU pro ně i pro nás bude špatné, je fakt. Stačí se podívat na názory těch lidí co jsou ted kvůli tomu u moci. To že v EU je docela dost lidí, co nemají smysl pro realitu a snaží se vytvořit jejich sen v podobě sjednocené evropy taky nepopírám. 

BTW, zajedte si někdy do toho USA a pak si zajedte do ruska, at máte porovnání. V rusku jsem nebyl, ale stačí mi, že jejich pošta mi rozflákala elektronky nekolikrát po sobě (a na youtube máme přístuk každej, žeano). Ano, na něco tam mají víc byrokracie jako my, ale na většinu věci jsou mnohem liberálnější a hlavně se to na úřadech řeší mnohem rychleji...stačí napsat do kdy to chcete stavět/aplikovat/podniakt whatever a podle toho na co máte nárok se to řeší až se to vyřeší. Tady by se člověk z úřadů naprosto posral. Nejenže to všechno trvá dlouho, je to složitý, ale je to taky drahý jako prase.

to co poslal pavelst mi připomíná nějaký illuminaty weby big_smile parádně jsem si početl big_smile

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13533170_1192004937507244_8904383933332871201_n.jpg?oh=7f1e31de6d5a46c1ddf14402ec65337a&oe=57EBA32B

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Ta Amerika je skutečně místně dost rozdílná. V takovém Utahu skutečně dveře nezamykáte a je vše v pohodě. Můj učitel AJ prý zíral a dodával, že to byl on, kdo se nejvíce bál o svůj majeteček. A kromě mormonského náboženství (nemějme hloupé předsudky z amerických knížek) tam třebas provozují jakési družstva (vypadl mi termín), samosprávné obchodní domy, kde mají místní lidé službu (tak vám občas prodává učitel, lékař nebo holič) a je to za levno.
Zásadně jinak je to prý ale bohužel v NYC.

Nechci být přemoudřelý děd Vševěd, ale když čtu některé názory tady, vnímám, jak velkou cestu ještě budete muset ujít, než dokážete pojmout, že svět není černobílý. Což je bohužel špatná kvalifikace pro voliče samospráv i v referendech.

Znalost historie schází - monarchie není žádným ideálem. Třebas takový Kaligula nebo snad i (křesťany hodně pomlouvaný) Nero nebyli moudří panovníci. I v GB musela nejprve přijít Magna charta libertátum (přišla jen díky velkému oslabení moci krále Jana) a stejně nebyli někteří konstituční panovníci zrovna skvělí (takové manželky Jindřicha VIII by si asi postěžovaly sad ). Totéž v Čechách. I Josef II měl své chyby a jeho osvícenské reformy velmi připomínají ty z Bruselu (třebas zákaz pohřbívat v rakvích, za něj povoleno pouze v pytlích).

Byrokracie se stupňuje se stupněm nedůvěry k ní. Jestliže jsou úplatní úředníci, pak se hledají cestičky, jak jim zamezit "zapichování vidlí" na jedné straně a povolení nepovolitelného na straně druhé... Úřad kontroluje práci dalších úřadů.
Když jsem si v roce 1991 vyřizoval povolení na podnikání, dostal jsem 6 papírů A4 s povinností část roznosit po úřadech (mimochodem byl tam jeden pekař, podnikající od ledna 1989 a postěžoval si, že tenkrát mu stačil jeden papír A4). Ale není to tak zlé, když jsem si to letos podnikání rozšiřoval (mimochodem uvádění diskoték a kulturních akcí JE PODNIKÁNÍ vedené v živnostenském rejstříku - víc po vás, kromě placení daní, ale nechtějí), stačil zase jen jeden papír.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

No,vzhledem k tomu že snad každý Amík má zbraň a odprásknutí na vlastním pozemku je nutná sebeobrana se až tolik nedivím že nezamykají... smile
Že vám ta politika nedá spát.Mě to zajímá jen když v zimě není co dělat,teď na to nemám čas ani chuť.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Mám teď několik kamarádů na nějakou dobu (~ měsíc) v Americe a jen sem chodí zprávy, jak jsou v údivu

Tak si ještě dej vyprávět jak to funguje na takovým NZ, ten je menší (jednolitější tudíž víc nám podobný) a dost si zakládají na tom, aby si zem nezasvinili náplavou, hlavně ekonomickou a kriminální.
Porovnávat ČR s velmocí přes šest poledníků a pět rovnoběžek se sto mega obyvatel nemá smysl. Obrovský rozdíly od mediánu.
S těmi hasiči: žil byl ve středních čechách jeden lokální "politik" chrapoun až na půdu, postavil si nezkolaudovanou drůbežárnu a protože by mu ji nikdo legálně nepřipojil na sítě, místní hasiči mu tam vozili vodu za blíže neznámých podmínek jakože "cvičení". Když se to rozneslo a po vyčuránkovi šla média, během pár hodin stačil převést vlastnictví.
Neboli buď je nějaká služba soukromá a pak ti do ní nic není, nebo je ze společných peněz a pak když poslouží exkluzivně jednomu, druzí doplácejí (a teď jde o to jestli vědomě a rádi). Nečekám že tady je jen korupce a jinde jsou jen křišťáloví politici a majitelé zbrojních firem.
Taky jsem zažil někdy v 1994 že se dalo odložit kola na půl dne na náměstí nezamčená bez obav. Čím to bylo, menší hnědá migrace? pět let po bolševikovi byli poctivější lidi než 25 let po bolševikovi? nemělo to být naopak?

Nemám potřebu věřit v žádný nadpřirozeno, posmrtnej život a podobný hovadiny. Spíš mi přijde, že si lidi pletou materialismus s nenažraností

ano, to jsou dvě různá kritéria, ateismus x víra a chrapounství x etika. Může být nenažranej věřící a taky může být nezištnej ateista. Přitom jsem za pár desítek let vypozoroval, že se většině lidí názor z "vědecky ateistickýho" vyvíjí (proto diktátoři rádi pracujou s mládeží a studentama, kteří se dají lehko zblbnout po komsomolsku ať rudým nebo modrým mají ve svým mládí ve všem jasno), zatímco chrapounství jako vlastnost se obvykle moc nevyvíjí, snad až ve vysokým věku kdy kmet vidí, že už si to do hrobu nevezme.
K chrapounství víc inklinujou lidi v korupčním prostředí (negativní příklady a osobní chudoba) a v režimech diktujících materialismus jako jedinou výchovu (nic za horizont vašeho života nemá cenu, užívejte si konzumu a na předky a budoucí generace a vyšší cíle se vyserte).
Proč se do EU drali Rumuni, Bulhaři Turci a Kosovci, proč na eurosvaz z vysokka serou Švýcaři, Islanďani, vystoupilo Grónsko a nechce ho Británie? příznačné. Taky to hezky koreluje s mírou korupce (a korupce je doma v dotacích a eurosvaz je na dotacích přímo postavený, už mzdy eurosvazových poslanců daleko nad mzdy národních politiků a samospráv jsou vysoce korupční).

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Tak já se Britům ani nedivím, po tomhkle nápadu EU musí o odchodu uvažovat snad už všichni:
http://www.zive.cz/bleskovky/roboti-by- … fault.aspx
Já osobně bych ještě navrhnul placení zdravotního pojištění za každý počítač- taky se může nakazit, že?

Web

(upravil Crashpc 8. 7. 2018 13:22)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

smile

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

to je pravda, robotizace přinesla nezaměstnanost.

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

robotizace ano ale nejenom, hlavně vyčůranost byznysmenů (dříve soudruhů) kteří státní fabriky skoupili za symbolickou korunu, lidem nakopali zádel a zaměstnali celou svou rodinu parazitů budižkničemů

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

(upravil Crashpc 8. 7. 2018 13:22)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

smile

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

nelze do nekonečna,

(upravil Crashpc 8. 7. 2018 13:22)

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

smile

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Dohnalik napsal:

Demokracie je demokracie, přesně tak...a nevzdělaných chudých a většinou závistivých lidí bylo vždycky víc. Dokážu si živě představit jak by takový referendum skončilo v naší republice...však se stačí podívat co ted sedí na hradě.

a prave proto mame demokracii, tzn. muzes od nas hloupych ubozaku naprosto legalne emigrovat nekam, kde bude lip, a vysmivat se nam, legislativne ti v tom nic nebrani smile


BTW nejsem v principu proti jednotne evrope, ale proti tomuhle konkretnimu modelu eurokracie, alibismu, a vypocitave politicke prolhanosti budu vzdycky,  ...Britum v tomhle ohledu tleskam a smekam !

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Výňatek z proslovu A. Solženicyna na Harvardské univerzitě v roce 1978 :

Rozhodně nikdy nebudu navrhovat socialistickou alternativu. Kdyby se mě však někdo naopak zeptal, zda bych navrhoval dnešní Západ tak, jak je, za vzor pro svou zemi, musel bych odpovědět upřímně: NE, nemohu doporučit vaší společnost jako ideál pro proměnu společnosti naší. Při bohatství duchovního rozvoje, které naše země získala utrpením v tomto století, není západní systém v současném stavu duchovního vyčerpání nijak přitažlivý. Pouhý výčet zvláštností vaší existence, jak jsem jej tu nastínil, naplňuje člověka nejhlubším zármutkem.
Je nepopíratelnou skutečností, že na Západě se charakter člověka oslabil, kdežto na Východě upevnil. Náš národ za šest a národy východní Evropy za tři desetiletí prošly duchovní školou, která nechává zkušenost Západu daleko za sebou. Složitý, smrtelný a drtivý život tam vychoval charaktery silnější, hlubší a zajímavější než západní život s řízeným blahobytem. Z toho důvodu by proměna naší společnosti ve vaši znamenala v některých případech vzestup, ale v jiných - vzácnějších - úpadek. Společnost jistě nemůže trvale žít na dně propasti bez zákonů, jak je tomu u nás, ale bylo by pro ni výsměchem, kdyby měla zůstávat na spořádaném povrchu bezduchého právnictví, jak to děláte vy. Lidská duše sklíčená desetiletími násilí touží po něčem vyšším, vřelejším a čistším, než je to, co může dnes nabídnout masová existence na Západě, která se jako navštívenkou ohlašuje odporným tlakem reklamy, hrubostí televize a nesnesitelnou hudbou."

Celkem se závěry A. Solženicyna ztotožňuji. Kulturní a mravní úpadek české společnosti, který proběhl za posledních 26 let, je neskutečný. To jen takový malý přípodotek k probíhající diskuzi..

Zdroj textu : http://blog.ihned.cz/c1-26159720-YSemin … -alexandre

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

...nojo pekne nam ty socialisticky a normalizacni mravy za poslednich 26 let upadly...skoda ze nam zde byla nastolena svoboda,mohli jsme mit svy jisty a klid na praci...

Re: Kdo nic nedělá nic nezkazí, čas se ozvat?

Čo sa týka úrovne TV tak si tú "latku" nastavili ludia sami a TV neni jedinou obetou slobody prejavu big_smile To si ani nechcem predstaviť skutočnú demokraciu kedy by týto ludia rozhodovali o všetkom big_smile "bože chráň" big_smile