Re: SPV100P- temer hotovo

Shodou okolností jsem taky včera měl tento modul na " škopku " (  original made in Aldax smile ) - naprosto precizní práce ! - Bravo, Leoši ! smile

(upravil sinclair 9. 6. 2007 16:16)

Re: SPV100P- temer hotovo

COŽE???
Teda koukám, že cesty Páně jsou nevyzpytatelné smile

Pibi: 5s asi ne, ale ty čtyři by šly.

Web

Re: SPV100P- temer hotovo

2Sinclair: Děkuji.

Re: SPV100P- temer hotovo

Hlavně nepřechválit, aby si někteří nezačali myslet, že děláme naleštěné a navoněné prdy:-)
Ale i tak díky, potěší. Aldax jsou ale dva lidi, takže vyřídím-Pierre teď někde reje rypákem ve sněhu v Alpách.

Web

Re: SPV100P- temer hotovo

Tak až dovorá řádku, tak ho pochval za mě...:o) Jen mě překvapila ta poměrně velká vstupní citlivost, ale vzhledem k tomu, že je to navrženo pro co nejuniverzálnější aplikace, tak je to spíše přednost...

Re: SPV100P- temer hotovo

Dnes jsem si na něm vrznul Metallicu, zatím na ARS 1018, Beyma ještě odpočívá v krabici. Parádní stavebka, přehledný návod, jenom mám málo citu v pazourech, ale M3 jsem zk...l jen jednu.

Re: SPV100P- temer hotovo

Ano, ta citlivost je záměrná a aby to bylo co možná nejuni-uni, je tam trimr. Kterej má ještě jeden vedlejší účinek-ve stereu si majitel může dotáhnout shodu gainů s přesností "na fous".
Co říkala SPV100 na Tebe? Netřásly se BDčkům strachy nožičky? smile))

Web

Re: SPV100P- temer hotovo

Nožičky se BDčkům netřásly, pouze "odděleně balené zenerky" se zřejmě tak vyděsily, že jsem je ještě nenašel. Nevíš kdy by mohly být Seniory?

Re: SPV100P- temer hotovo

Máme potíže s ES Ostrava, resp. s jejich dodacími lhůtami. Nic jiného v tom není.
Ty máš SPV100P215? Jako stát se to může, že tam nejsou, ale v tom případě bude v Březolupech takový pojeb, že to bude slyšet až do Vídně.

Web

Re: SPV100P- temer hotovo

Na Seniora nijak zvlášť nespěchám a zenerky si do té doby někde obstarám, tak Aleša moc nejebej smile

Re: SPV100P- temer hotovo

To by se nemělo při trojí kontrole vůbec stát. Je to jedna z věcí, co mi strašně vadila na stavebnicích SEAC-občas chybělo to či ono, občas oboje a naopak tak třeba bylo o -n- kusů NPN tranzistorů víc, než chybějících -n- kusů PNP...
Proto taky dáváme ty protikusy všech konektorů, abys mohl jen sednout za stůl, v klidu skládat a nemusel ještě běhat jak pošuk po obchodech a shánět to či ono. Notabene už ve městech střední velikosti /do cca 50k hlav/ takové obchody ani nejsou.
Třeba zrovna v Uh.Brodě, kolébce Tesly Eltos, kde bylo možný koupit KC148 i ve zmrzlinovém stánku, nezbylo vůbec nic.
Je tam jen jeden takový šmejd, vážný kandidát na rozbití tlamy, co skoupil část skladu a teď má snahy prodávat 6W odpor TR507 za dvacku.
Ptát se ho, jestli má konektor PSH02 je zbytečné klapání sanicemi, ani neví,oč jde.

Web

Re: SPV100P- temer hotovo

sinclair, ešte odporúčam pridávať kus(ok) pájky, a do návodu dať, ako sa má následne modul po práci očistiť, poprípade, ako správne pájkovať.......... aby to bolo ,,dokonalé a univerzálne" smile

Web

Re: SPV100P- temer hotovo

Jo s tim kusem pájky to neni zas tak úplně blbej nápad, ale asi by se překročila psychologická cenová hranice, která je teď nastavená.
Když už o tom mluvíme, jak se přesně jmenovala ta super pájka co nepotřebuje tavidlo? Crystal xxx tusim, případně jaký dokoupit tavidlo, na kalafunu všichni nadávaj?

Web

(upravil lada 14. 6. 2007 16:29)

Re: SPV100P- temer hotovo

Od té doby, co jsem si na sinclairovo doporučení pořídil Crystal505 jsem neměl potřebu hledat tavidlo, chytá to krásně na všechno, i zaoxidované licny. Předtím jsem pájel s kalafunou nějakými nounejmy, takže to byl opravdu kvalitativní skok. Neváhej koupit celou špulku, jestli ještě je (kvůli euro-eko-buzeraci).

(upravil sinclair 14. 6. 2007 21:25)

Re: SPV100P- temer hotovo

Hovno psychologická! A za chvilku tam budem přidávat hajzlpapír, až se skládač v pauze rozhodne jít vysrat, tak aby ho měl po ruce...:-)Případně nějakou longlife svačinu..:-)

Blboňa, co neumí letovat, těžko donutíte, aby se to kvůli zrovna naší stavebnici naučil a už vůbec ho nijak nepřimějete, aby si koupil čtvrt kila Crystalu za skoro čtyři stovky. To jsou pro některé lidi tak hříšné a hříšně vyhozené peníze /vyhazovat takové prachy za cín, no považte!/, že ani principiálně by si lepší cín nekoupili. Budou to lepit tím, co šlohli v práci, nebo tím, co mají nasyslené z nějaké bývalé fabriky. Povětšinou ovětralé, zešedlé 2mm "Kovohutě" se sračkou uvnitř, co tavidlo připomíná jenom názvem.

Jmenuje se to Crystal 505, je to olovnatý, na což my v Aldaxu mrdáme, my olovo rádi a Vy si toho fakt nakupte, co Vám stačí záložní finance. Takhle dobrý cín se už v Pb-free provedení prodávat nebude.
V EZK by ho měli mít dost, klidně si kupte i dvě kila.
Není to levný, já vím, ale až zjistíte, co za hajzl jsou ty Pbfree cíny, tak budete bít hlavou o radiátor.
A jsem kurva zvědavej, co s těmi "bezolovnatými" spoji bude za pár let, když v některých výrobcích a dokonce i od NADu jsou spoje zkrystalizované, ovětralé a některé se už po roce doslova sypou.
To zas byl výmysl...
Tavidlo k C505 žádný potřeba není.
V případě potřeby či nutnosti to nádherně chytá i na pozink okapový plechy, netřeba klempířská "vodička", chlorid zinečnatý. Dokonce to pod vrstvou NDRáckého pájecího tuku /aby k tomu nemoh vzduch/ chytá i na hliník. Stačí nabrat trochu na hrot, napatlat na budoucí místo spoje trochu toho tuku, přiložit páječku, trochu zašudlat a plesk-je to rozlitý a spojený. Na hliníku i duralu.
Při letování čistého mosazného plechu pozor-okolí pájeného místa zčervená vyloučenou mědí-Crystal obsahuje cosi mědi, aby tolik nerozpouštěl hrot páječky.

Web

Re: SPV100P- temer hotovo

Jo tak to souhlas... S bezolovem se pájí na píču. Musí se to žhavit příšernou teplotou, vypadá to hnusně a nejde to odsávat smile

Oni uplně zatrehnou Pb cíny???

(upravil Boramyr 14. 6. 2007 22:37)

Re: SPV100P- temer hotovo

Myslím, Franku, že už jsou dávno zatržený... radši budou vymejšlet pětisložkový slitiny s indiem, stříbrem, antimonem a já nevim čím ještě, než aby tam bylo to zlý olovo... že ho v každým autě jezdí kila je jim fuk a taková autobaterka vyhozená v pangejtě asi EU tolik nevadí...

Re: SPV100P- temer hotovo

A co třeba takoví myslivci kteří na honě vystřílí kila olova do polí...

Re: SPV100P- temer hotovo

Bezolovo je na nic. Však my na to v práci také kašleme smile Nemáme žádné certifikáty ROHS ani ESČ a podobně a jak to hezky maká a prodává se to. Chtěl bych ty bezolova vidět v těžkém průmyslovém provozunebo na železnici jak by to po pár letech dopadlo. Jen sem tam si nějaký blbec vymyslí že chce bezolovo ale to jsou jen takové bílé vrány. A ten Crystal 505 si také pořídím domů - už to mám dlouho v plánu ale čekal jsem až sdělám zásoby což se stalo právě teď smile

Re: SPV100P- temer hotovo

Já sem zásobený slušnou dávkou kvalitní pájky od Fluitinu je to nějaká germánská pájka, sice klasika Sn60PbCu2 s kalafunou uvnitř, má to 0,7mm průměr, ale je to kvalitka, super se s tím pájí. A na to že je to cca 7let starý se ty "drátky" furt krásně lesknou.