Re: Extra blesk

dobrá. tak je to směšný tak to vypusťme z hlavy. nejsem na takové věci odborník tak se raději zeptám i na blbinu než tu blbinu pak udělám. big_smile

Web

Re: Extra blesk

Zrovna fotograf by mohl mit v rychlosti svetla jasno. smile - jen rypu.

Svetlo je pomalejsi nez zvuk. Neveris? Zkus si zapnout starou TV a uvidis. smile

(upravil Glatz 1. 11. 2007 13:58)

Re: Extra blesk

Nerejpej nebo uvydíš big_smile Nebo spíš neuvidíš a to ty modelky tongue

Web

Re: Extra blesk

Glatzi, my ostatni mame modelky na neco uplne jineho nez na foceni. smile

Re: Extra blesk

Jenže já jich budu mít 5 nebo 6 a to vy asi nemáte big_smile

Web

Re: Extra blesk

Uvari ti? smile

Omlouvam se za OT, ale tohle tema je asi uzavrene, ne?

(upravil Glatz 1. 11. 2007 18:02)

Re: Extra blesk

no pokud někdo nepříjde s nějakým extrémně zajímavým nápadem tak asi jo. a cukrláta mi věří. počítají s tím na 100%. prej mám napsat až budu mít čas a rády se se mnou domluví. popsal jsem jim dopodrobna o co půjde a jak budou pózovat a tak. popsal jsem to natolik že by to ledajaký úchylák nevymyslel. takže tak. smile

Web

Re: Extra blesk

Glatzi kdes je vlastně sebral? .o)

(upravil mekky 1. 11. 2007 21:51)

Re: Extra blesk

Glatzi, ten starý blesk rozhodně nepoužívej s novým elektronickým Canonem, nebo si odvaříš elektroniku ve foťáku.

Steré blesky mívají při vystřelení na svorkách 70-700 voltů, u nových Canonů je doporučeno maximálně 6, při nejhorším myslím 24 V smile Je jenom otázka času, kdy ten foťák rozbiješ. Jo, taky mám nějaký Fomei blesk a nemůžu ho použít.. Ale dá se udělat redukce, pár součástek.

Jestli ten blesk vypaluje, tak musíš dát menší ISO nebo zavřít clonu, nebo nastavit v Canonu korekci blesku (-xx EV, můj Canon to umí) a foťák to udělá sám.

(upravil Glatz 2. 11. 2007 16:44)

Re: Extra blesk

Thales: Nepovím. Na jistém serveru, kde se pěkné holky snaží prorazit tím že jsou pěkné a baví je pózovat před objektivem. Je to taková foto pátračka (teď jsem ukrutně napověděl) smile

Meky: Jejda díky za upozornění. To bych nerad kdybych ho odvařil. Uměl by jsi provést tu redukci? Jo a tím že nemůžeš použít ten Fomei tak ho vlastně nepotřebuješ a mě by se hodily dva a mám jeden. Uděláme obchod? Co ty na to? To že z toho budou koukat střeva nevadí, stajnak to bude na samostatném stativu, no a ty střeva se dají do nějaké krabičky. stejnak budu muset vykutit uchycení na patku stativu. Co se týká toho přepalování tak samozřejmě vím jak na to ale korekce EV jako by tam nebyla (taky ji mám). smile

Web

Re: Extra blesk

Hej kuciiii. Co je to opto-triak? Píše se o něm v tomto článku http://www.sindlar.com/photo/makroblesk/makroblesk.html a já to musím vědět abych mohl použít blesky na to focení.

Web

(upravil Thales 3. 11. 2007 1:55)

Re: Extra blesk

No to je něco jako normální otočlen třeba s optotrandem až na to že na výstupu je triak. Neboli součástka ze čtyřma nohama, dvě jsou zapojený na LEDku co je uvnitř ta posvítí na ten triak a ten se pak chová jako normální triak ale většinou slaboučkej. A triak přece znáš ne? Používá se to jako všechny ostatné optočleny - na galvanické oddělení dvou obvodů.

A neboj, já ti za holkama nepolezu tak s tím nemusíš dělat až takové tajnosti i když jsem po jedné zrovna dnes odinstaloval poslední věci.

(upravil Glatz 4. 11. 2007 21:36)

Re: Extra blesk

Thales: www.fotopatracka.cz a z toho co jsi řekl k tomu opto vím akorát kulový. jediný co vím je že součástka má 4 kontakty lol ale tak třeba kámoš co mi to asi přerobí bude vědět. snad.

Web