Re: Transiwatt

Rozkop: žádnej kliďák tam není, je to čistý B-éčko a žádnou takovou desku nemám v plánu dělat. toto jsem pouze neodborně upravil už hotovou desku.

m.sommer: kde chybí ta propojka? Chyb tam může být i víc a na jeden zdroj, si myslím, že stačí propojit stříďák paralelně, případně to na 1 zdroj propojit před pjistkama

Re: Transiwatt

http://skay3.rajce.idnes.cz/Desktop#tw120.jpg

Koukni na odkaz . Nechtěl bych stavět něco s chybami . Jinak moc děkuji ...

Re: Transiwatt

MICROLAN 196
bde mít lepší zvuk než toto ? Na to jsem si kdys nakoupil součástky, ale pak mi to bylo rozmluveno.

http://www.seznam.name/rss-clanek-51429 … ition.html

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=16191

(upravil danhard 18. 6. 2014 14:32)

Re: Transiwatt

No, moc pěkný to není.
Když jsem tu zmínil ten darlington, tak protože to tehdy jinak vylepšit nešlo, když jste měli ten NPN KD606 tranzistor z krámu s betou kolem 50 při 1A a kolem 30 při 5A, tak to v té TW120 prostě stálo za prd.
Dával jsem tam KU601 s mizernou betou kolem 30, protože těch jsem měl dost, přes 10mm hliníkovej sloupek přišroubovat vzůru nohama na KD606 a ty dva dráty protáhnout dolů. Škrábnout tišták a ty diody a Rbe odpor byli ze spoda.
Fungovalo to pak i s KU606 třetí jakosti z "Budečský", za 20Kč tam prodávali pytlík asi 15 tranzistorů, vždycky v tom byli tak 3 výkoňáky 2Si, jeden ruskej Ge, zbytek drobnejch Ge, Si, většinou bez označení.
Ona zase moc vysoká beta toho "darlingtonu" je taky na škodu, zvyšuje zkreslení druhou harmonickou, ale to se vždy líbilo a přehrálo to i NAD smile
Teď bych tam dal rovnou darlington v jednom pouzdře, jenom aby byla povědomost, že to tak jde a aby jste si vyzkoušeli jak se to tak chová.   

Podívejte se třeba na ten RCA zesilovač jaký jsou tam odpory na buzení pro 8R zátěž ? a mimochodem, ty koncový tranzistory jsou také NPN Si a PNP Ge, takže ani tady to nebyl žádný nápad mistra Jandy.

(upravil Hordek 28. 6. 2014 15:05)

Re: Transiwatt

.

(upravil cestmir 18. 6. 2014 17:02)

Re: Transiwatt

PRO-JECT 7 AMP - jeden NE5534 s plávajúcim napájaním, posilnený dvoma darlingtonmi... smile Tiež som cez neho roky hral a dodnes si myslím, že si ten koncept zaslúžil nejakú cenu za genialitu v jednoduchosti - snáď ešte viac než TW.

Na to, že je 5534 v očiach zaslúžilých opamp tunerov "nepočúvateľný, kedykoľvek bezpečne rozoznateľný" OA sú to vtipné výsledky. Je ale fakt, že čo sa týka merania, prekonalo to zapojenie s prehľadom všetko, čo som mal dovtedy v rukách (TW rádovo). O objektivite citovaného testu (v zmysle vedeckej korektnosti) by som si ale veľké ilúzie nerobil, býva to skôr taká hra na porovnávanie pre naplnenie obsahu čísla a nenasratie inzerentov a sponzorov.

Re: Transiwatt

http://www.schematicsforfree.com/archiv … %20amp.png

(upravil cestmir 18. 6. 2014 17:53)

Re: Transiwatt

JJ, je to on... Akurát P7 mal len jeden pár koncákov:
http://dl.dropboxusercontent.com/u/59011027/2014/2014-06_ProJect7AMP/120px/ProJect7.jpg

Záujemcom o expetimentovanie s jednoduchým low-costom by som ho inak s kľudným svedomím odporúčal, je to podľa mňa lepší základ než TW. Zaslúžil by si akurát trochu tvrdšie trafo (v P7 bol jeden 80 VA toroid na 2 kanály, pričom keď sa to vybudilo do limitácie pri 4R, cucalo to okolo 200W pri poklese Ucc z 2x31 na 2x24V) a lepšie chladenie.

Re: Transiwatt

No jasně ještě miliony IO to bude TWčko

(upravil Hazys 18. 6. 2014 18:56)

Re: Transiwatt

Logiku některých vás nechápu. Máme 2014, celkem slušný sortiment součástek za ceny pro každého, ale stejně bude stavět pořád tytéž srágory, které byly vymyšlené někdy před 50ti lety. Hlavně pomoooc, je tam jeden integráč za 5 korun. cool

Co by za to tenkrát konstruktéři dali, mít takové integráče za pár halířů...

Re: Transiwatt

TW-čko to bude, keď tomu predradíš exciter, zavádzajúci miernu nelinearitu. smile Ale uznávam, že namodelovať presne ten "správny" charakter môže byť určitá piplačka...

Re: Transiwatt

Až do diskutujete ( o blbostech ) tak bych vás porosil o pl . spoj . a ja otestuji na nových součástkách ...

(upravil Hazys 18. 6. 2014 22:22)

Re: Transiwatt

A čeho bys chtěl plošák?  A předlohu, nebo vyrobit desku? ??? !

TWčka i s návodama měl na webu snad pctun.


Nevím však, zda jsou k dispozici někde originálně předlohy desek ve zdigitalizované podobě. Pokud ne, šel by použít retušovaný scan ze starých návodů. Bude to jebačka, ale půjde to.

Re: Transiwatt

Hazys napsal:

šel by použít retušovaný scan ze starých návodů. Bude to jebačka, ale půjde to.

Nijak velká, sken použiješ jako podklad a na něm vektorovým kreslicím programem obtáhneš plochy a pady. Potom už předloha pro fotorezist jako obvykle.
K těm konstruktérům a halířům... existuje něco jako nostalgie, z toho žijou veteránisti všeho druhu a pak taky jde o to, že nikdy není všechno naráz. Tenkrát nebyly polovodiče ale zas třeba se všude válely trafoplechy a lampy za pakatel, nedal se pořádně koupit spojovací materiál, ale neprasily se nahrávky komprimací. A tak.

Re: Transiwatt

mám na stole nedokončenú Z1

http://imgbox.com/mW0VlTsJ

Re: Transiwatt

Dobré dobré... Ale replika s elyty řady TF a glazovanými odpory TR5xx by byla hezčí.
Mimochodem, podložky nepoužíváš ani zde? smile

Crifodo: Díky vím, jak ze scanu udělat plošák. Dokonce sem to už několikrát dělal (ale ne vektorově, nebylo třeba). wink
Je rozdíl mezi NOSTALGIE a NÁBOŽENSTVÍ. Přesně jak to tu někdo už dříve sdělil, svědci transiwattovi lol

Re: Transiwatt

Nostalgii bych chápal u lidí co na tom vyrůstaly, ne u dvacetiletých..to už se rovnou může bastlit s germániem a výstupníma trafama..

Web

Re: Transiwatt

No jen se nsměj, kolega dělá germáče, dokonce i hybridní s lampou na vstupu.

http://3.bp.blogspot.com/_BwxZUidnJkM/T … C00181.JPG
http://2.bp.blogspot.com/-P0IDZImPUgs/U … G_0701.JPG

Re: Transiwatt

http://dl.dropboxusercontent.com/u/59011027/2014/120px/sym_kvazi2_v2.png

Kvazikomplementární zesilovač s germaniovými tranzistory (inspired by HQQF™)

Re: Transiwatt

Zdejší mladí by chtěli něco podobně jednoduchýho ( když už jsou transistory za kačku, o cenu pak už nejde ). Něco, co si svýho času postavilo množství lidí a je tak i jistá záruka, že to bude chodit každýmu troubovi. Měl bych tři typy na něco podobnýho :
1) Tiger 0.01 - u nás vyšlo v RK, první celokomplementární zapojení, vyšlo myslím v roce 75, stavěl jsem, doporučuju....
2) Dynaco PAT 400 - u nás jako klon DPA 280, postaveno v mnoha kusech, doporučuju...
3) Borbelly MOS 60 - první ze skutečně " dospělých " ( celokomplementátních ) zapojení, superspolehlicé, doporučuju....