Re: Snížení klidového proudu

Takže se mně to nezdá, že to neumí zahrát, oni to stahují schválně, proč? Co tím sledují?

(upravil Otas 11. 11. 2022 18:17)

Re: Snížení klidového proudu

Nevím s jistotou, nicméně kdysi jsme se o tom bavili s Hubertem Mašínem (kdysi zvukař, tvůrce beden a spolumajitel Prodance, veliký machr v oboru, už je to 6 let co zemřel) a viděl to vyloženě tak, že to berou podle principu co neslyším, to do beden nepustím. A byl z toho pěkně rozzuřený, protože se toho dopouštěli i někteří renomovaní, jinak velmi kvalitní zvukaři.

Re: Snížení klidového proudu

A co potom třeba SACD a DVD-audio?

Re: Snížení klidového proudu

Tady šla řeč o live zvukařích. Je pravda, že maji i jeden racionální důvod: Když jim to chytí akustickou vazbu na kmitočtech, které neslyší a nemají nastaven ochranný procesing, může jim to zákeřně (pro ně neslyšně sad ) odprásknout drivery.
Reprodukovanou hudbu na poslední oktávě ztišovat by bylo zbytečné, pokud náhodou nemáte hluchého tupce DJe, který rád dává výšky na max. Popřípadě si v opilosti poplete gain s  výškami (viz výše); pak jsem byl rád, že mám v bednách 110 W drivery s 3" cívkou smile.

(upravil Bobeš1 15. 11. 2022 7:32)

Re: Snížení klidového proudu

Vzpomínám  si, že jednou na zábavě jsem šel za zvukařem, že tam vůbec nejsou nejvyšší kmitočty a on je na equalizéru přede mnou natáhl a zvuk se vůbec nezměnil, tak to asi musel mít oříznuté někde jinde a mě se tím lehce zbavil. Natáhl jsem je, tak co chceš víc. Asi je neslyšíš!