(upravil Benazi 1. 11. 2013 6:59)

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Je pravda že je to maska,ale porevoluční jsou tuplovaní kokoti.

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Bedřich Engels :"Stát, to je organizované násilí vládnoucí třídy."

Vždy se najdou lidé nespokojení s vládnoucí třídou . Politikům jde o to, přesvětčit většinu, že právě oni jsou ti nejlepší a mají být tou vládnoucí třídou.

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

BlackRider napsal:

Chtěl jsem volit Okamuru, předpokládal jsem ale, že se nedostane nad 5%, tak jsem tam "flákl" ANO.

BTW Zeman je holt Zeman, tehdá jsem ho tam hodil a zdá se, že to nebylo to nejšťastněší rozhodnutí. No ale co už. Snad neudělá nějaký mega faux pas.

Dopadnul jsem letos úplně stejně, v Plzni za Okamuru kandidoval Bárta, takže ANO a u prezidenta jsem nebyl přesvědčenej ani o jednom, ale čírem mne fakt kandidát neosloví.

Jenom bych ještě rád slyšel názor na to, jaký je rozdíl, když ministr zahraničí ve funkci kandiduje na prezidenta a odstoupí, pokud uspěje a kancléř prezidenta kandiduje do parlamentu a odstoupé pokud uspěje? U jednoho to vyvolává spoustu emocí a u druhého nic.

Web

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Kancléř prezidenta by měl být nepolitický zpravidla nestraník, kdežto ministr zahraničí bývá zpravidla politik a člen některé vládní strany.

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Ministr zahraničí ano, ale kandidát na prezidenta? Už si ale fakt nepamatuju, jak to bylo u Klause.

Web

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

za klause nejvíc rozkradli republiku.K volbě ANO nevím,spíš bych se přikláněl, že sytý hladovému nevěří.(navíc čobol...) podle toho by to mohlo dopadnout.

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Letošní volby dopadly z mého pohledu velmi špatně. Valná většina českých voličů zřejmě není schopna pochopit, že polit. strany, které se neosvědčí, nemají v dalším (návazném) funkčním období v parlamentu již co dělat.. Totéž se pochopitelně týká i jednotlivců, kteří pěstují polit. turismus.. A také mě poměrně dost se*e ta již téměř "tradiční" 40 % mlčící "menšina".. K čemu pak takové volby jsou, když se ho nezúčastní téměř polovina národa (s vol. opravněním) ?

Můj osobní názor je ten, že systém zástupné demokracie se v našich podmínkách neosvědčil a nemá v něm tudíž smysl pokračovat dál.. Za současného stavu hosp. krize bych navrhoval zrušit parlament a vládu, a po pečlivém výběru ustavit vládu odborníků. Tedy něco na způsob NERVu, ale složeného ze skutečně špičkových manažerů, které bych také adekvátně zaplatil.. Pokud chceme skutečně vybřednout z tohoto marasmu, tak jiné cesty po mém soudu není.. Ti každé 4 roky navolení trubci jsou vesměs k ničemu a celkový stav republiky většinou ještě zhoršují...

(upravil Benazi 1. 11. 2013 18:02)

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Odborníci z NERVU  se snažili okleštit doplatky do průměru, při pracovních úrazech  a chorobách z povolání,chtěli to okleštit na minimum ,prozatím se jim to nedaří je zde určitý komfort,který bývalí zákonodarci vydobyli.platí české zvyklosti.Plátci  by tě nejraději viděli pod drnem.

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

BFU43: Ale to se právě neguje. Jak chceš někoho zrušit, když jdeš někoho volit? Proč bych měl volit, když vím, že strana, která mě zajímá, nemá ani 1% podíl?
To mám volit strategicky? Někoho koho nechci? Vždyť to je to samý jako v krámě nakupovat proti máslu, který mi nechutná. No samozřejmě že to máslo z regálů nezmizí. Ani kdyby to dobrý zvolilo 40% lidí. Je třeba konat dost jinak.

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

strana  z jedním procentem tě zajímá z jakého pohledu?

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Benazi : Já jsem psal něco na způsob NERVu, nikoliv NERV samotný.. Prostě ustavit tým maximálně fundovaných lidí, kteří budou problémy ČR skutečně racionálně řešit ku prospěchu země a národa.. Jsem ovšem realista a vím, že tato moje představa je utopie..

Crashpc : Pokud by se voleb účastnila většina národa, která by u toho také trochu přemýšlela, tak by možná byly výsledky jiné - lepší. V tomto případě by rušení stávajícího systému nebylo nutné.. Pokud by 40 % lidí volilo jednu - tu správnou - stranu, tak by to byl vynikající výsledek. Dejme tomu, že první funkční období by byla ještě v opozici, ale již v druhém, po dobrých zkušenostech, by měla většinu a mohla by prosadit, co by chtěla.. Jsem si ovšem vědom, že i tento případ je v našich podmínkách nereálný...

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Jsou lidi, kteří ani nevědí, jak se jmenuje prezident, natož premiér... U nás v práci, jsou ženské, které to fakt neví, jejich jedinou starostí je, jak dopadla Ordinace. Tady bych se fakt rozmýšlel nad jejich volebním právem, protože to je prostě katastrofa.
Když jsem se jednoho z děvčat zeptal, co je K2, odpověděla, že diskotéka v Hrádku.
Vše vyvrcholilo absolutním špica dotazem, co je hlavní město Paříže, jestli Vídeň, nebo Kanada. Rád bych si dělal prdel, ale bohužel. To nevymyslíš.

(upravil Crashpc 1. 11. 2013 14:09)

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

BFU43: Ano, ale to je nefunkční teorie. Pro komára opomíjíš velblouda. Když to těch 60% zesralo, jaký důvod to má dělat 40% líp, když 50% z těch 40% jsou cikáni, bezďáci, zloději co neměli čas, protože zrovna kradli, a jinej odpad, ze kterýho nevypadne nic dobrýho nikdy. Kdyby byli lidi vpořádku, tak s jedním rozvracečem co nejde k volbách není problém, a těch 60% lidí odvolilo v rámci možností dobře.. Zkrátka opravdu to jde jedno s druhým, a mě stačí to pozorovat. Už tomu nijak nepřilepšim.
Neopomínejme fakt, že politik je pouze asertivnější vzorek naší populace. Narodil se tu, byl tu vychován. Nevěřím, že to je ten nejhorší výkvět republiky jen tak pro nic zanic. Nebyl, dokud neměl ty možnosti. Pokud tedy zvolíme jinou stranu, nemám důvod mít pocit, že by se to zlepšilo. Kdyby totiž šlo o statistiku, tak by to bylo vpořádku i v současných stranách. analogicky, že...  Když jdu mezi lidi, opravdu potkám většinu lidí, co mě nějak podělá, poškodí, omezí/ohrozí. A bohužel mám ten paranoidní pocit, že to je jen špička ledovce. Ty lidi takový jsou. Denně se o tom přesvědčuju, pokud ustoupim, pomůžu, nebo cokoli jinýho.

Benazi: Kdyby mě opravdu zajímala, tak bych jí volil. Nešel jsem to udělat. Moc kecají co udělají, málo konají.

Dále nechápu, že se občas v novinách objeví zpráva o tom, jak v někom bouchly saze. Jak mu houklo, přeskočilo, mrdlo. A zevšeho nejvíc je mi líto, že takový člověk buď spáchá sebevraždu, nebo zabije někoho relativně nevinného. Sakra, kdyby každý takový zoufalec odkrágloval jednoho parchanta tam nahoře, mohli by jim stavět pomník...

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

rotr: Klaus byl až do zvolení prezidentem poslancem za ODS.

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Neopomínejme fakt, že politik je pouze asertivnější vzorek naší populace. Narodil se tu, byl tu vychován. Nevěřím, že to je ten nejhorší výkvět republiky jen tak pro nic zanic. Nebyl, dokud neměl ty možnosti.

Crashi, s tímto naprosto souhlasím.

Mimochodem freda mravenec Bárta zas jede v nějakým průseru, dnes ho zatkli. Předpokládám, že zase zafňuká u soudu a neposedí si v chládku... Okamura má asi špatnej "čich" na lidi, protože on mu myslím chtěl dát další šanci.. big_smile

Web

(upravil BFU43 1. 11. 2013 19:57)

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Neřekl bych, že populista a slibotechna Okamura má špatný čich na lidi, nýbrž, že v tomto případě vrána k vráně sedla..

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Možné je úplně všechno. smile

Web

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

Crashpc: V těch 40 procentech jsou i lidi, kteří nevěří že jeden jejich hlas něco změní a tak třeba dřou od rána do noci, protože je to jeden z mála způsobů jak něco změnit (v tomhle případě svůj příjem). Jsem jedním z té skupiny lidí.

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

praci v teto zemi ale nezbohatnes, to uz bys mel vedet tongue musis mit zname a vykseftovat treba pozemky pod budouci dalnici a podobne big_smile

Re: Milouš a jiní obyvatelé hradu....

little, i takoví tam jsou. Nejsem jinej. Proto jsem psal, že z těch čtyřiceti procent je takovejch jen půlka.