Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » pc zdroj --> autozesilovač

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 43]

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Jukeboxů jsem v životě moc teda neviděl, mohl by mi teda někdo říct na co je v jukeboxu 1KW zesilovač? yikes V uzavřené místnosti? To používá můj kamarád DJ na PA bedny k ozvučování akcí a uvnitř nejede zpravidla víc jak na 100-150W na bednu a to jest pekelný kravál. Já mám doma SPV100 a na plný kuly na PA bedně se skoro nedá vydržet v místnosti a to je blbých 50W. Tak na co 1KW? Na rozhánění bouřky?

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Ty pracuješ v jukebox firmě a tady na diy fóru se ptáš na použití vhodného zesilovače ? Hoří ti pod rukama na co sáhneš a nevíš si evidentně rady. Musíš mít hodně trpělivého šéfa.

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Já nevím, proč se do něj všichni pouštíte. Být ta firma moje, tak všechny ty bastlířské DIY moduly kopnu do řiti taky a koupím tovární, reklamovatelný, s regulérní zárukou produkt, vyměnitelný snadno kýmkoliv. Prostě hotová krabice se všímvšudy, bez nějakýho upevňování modulů, řešení chlazení větrákama, atd. Dělají to tak IMHO 90% výrobců těchle řvoucích hospodských beden. Tam nejde o kvalitu zvuku, jde o to, aby to řvalo když se chce a hlavně se to neposralo když je pařba v nejlepším big_smile

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Přesně tak, koupit solidní tovární zesilovač patřičného výkonu...
Mám pocit řešení stylu :
Nechci slevu zadarmo....

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Lojzek: Ten auto zesilovač je 4x 95W a budem ho využívat buď v můstku jako 2x stereo a nebo 4x. Jak jsem již psal, kvůli levné konstrukci repro nemají moc valnou citlivost tudíž se tam musej docela posílat waty aby to hrálo. Čím silnější zesik tím meně se bude dávat nahlas, tím méně tepla atd. Doteď jsme používali 100w aldax a nejspíš hořeli kvůli tomu že to hrálo permanetně nahlas. Nehleděna to že to bylo jen 2x stereo a složitě se k tomu připojovali 4 repro s různýma velikostma.
Ty profi zdroje vypadají suprově ale je jednou tolik drahej co ten pc zdroj a pořád tam ten pc zdroj budem muset být (i když slabší).
Cílem testu je jak to bude fungovat na tom pc zdroji, 4 dny na to budem pouštět dubstep a pozorovat jak se to tváří.

madeindoma: 1kW je PC zdoj, zesilovač je 4x95w.

george: No comment.

DJ_Rix: Ano tenhle člověk rozumí přesně mému problému smile

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Ahoj.Docela by mě zajímalo zda jsi udělal nějaký rozbor toho proč ti Aldax hořel??Ono totiž při splnění všech podmínek (napájení,chlazení,výstupní výkon,atd...) není důvod proč by měl aldax hořet,zřejmě tam bylo něco špatně ne?Většinou jsem tam viděl nějaké to TVM a zrovna ty moc citlivostí nevynikají.Tedy k dosažení potřebného kraválu je třeba těch watíků víc.Pokud něco vyrábím tak to dělám tak ať se mi to pořád nevrací.A co se týká ceny levné věci stojí v 99% za pikaču.
A co takhle rušení pronikající z napájení PC zdroj není zrovna ideál...jinak kraválu při 4x95w bude dost ,ale taky tepla bude dost budeš muset chladit chladit a chl..

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Vdyť jsem to už psal že jsou nejspíš upálený, jenže je problém že mi to lépe nedokážem v té skříni chladit.
Pak mohl taky hořet kvůli tomu že tam bylo připojeno více repro, jenže to je prostě v hospodě potřeba.
http://2i.cz/2i/t/9b83d0fa29.jpg
Používáme tyto repro, dělá nám je týpek za dost malý peníze a zadaní znělo: co nejlevnější třípásmo s bassreflexem aby to především dokázalo basovat a nechrčelo to jako konkurence. Vycházíme z toho že máme mimo jiné staré americké cd jukeboxy které přestavujem na náš systém s pc. A ty mají v sobě 2x10 palcové repro v jedné uzvučnici a to když se vohulí tak se třesou okenní tabulky. A taky tam je 2x100w.

Právě zesilovač s pc zdrojem budem testovat, když to nepůjde budem hledat jiné řešení. Zdroj už máme koupený a zesilovač zaím nedorazil.

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Tak hlavně že víte, kolik potřebujete pásem a hlavně že to musí mít bassreflex.

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Ježiš ľudia, vy ste už jak pokazený gramofón. Prečo je také ťažké pochopiť, že RDan môže osr...ť to že prečo mu tie moduly horia (samozrejme pre názornosť preháňam). Jednoducho iba chce riešenie, ktoré bude bez problémovo reprodukovateľné, opraviteľné systémom výmena vadného modulu - a následná reklamácia/servis?! A to bez nejakého zdĺhavého meditovania nad tým, prečo to vlastne horí (samozrejme ako to nehorí každý chvíľu). Keď je to IMHO evidentné - ani moduly aldax nie sú nezničiteľného a IMHO nie sú konštruované na xy hodín hrania v limitácii - skrátka občas sa pokazí všetko a tu ide hlavne o to aby oprava celku bola čo nejjednoduchšia, najrýchlejšia atď.  Samozrejme autozosilňovače zrejme nebudú lepšie než moduly aldax, ale keď to zhorí, tak človek uvoľní zopár svoriek, prehodí modul, káble zapojí spať a ide sa ďalej, ostatné už vyrieši autorizovaný servis. Nemusí riešiť, že ten modul nemá kto opraviť, že daný modul sa už nedá zohnať a že iný modul má iné napájanie, že to trvá strašne dlho, atď atď,  Chápem to správne?

Ale samozrejme nechcem nejak extra obhajovať dané riešenie, ale zatiaľ som tu nevidel ani jedinú radu na to ako by sa dal daný cieľ dosiahnuť. (a nestálo by to x krát toľko)

BTW RDan, daj prosím ťa potom vedieť ako to dopadlo. Zaujíma ma ako sa budú chovať prúdové ochrany, lebo je síce pravda, že ten zdroj dodá cez 80a nepretržite, ale pri tomto type zaťažení môže dôjsť ku krátkodobým špičkám (možno) aj cez tieto hodnoty na ktoré už ochrana môže zareagovať...

Re: pc zdroj --> autozesilovač

A tak to jooo...provozovat zesilovač xy hodin v limitaci s china skorostředobasáky a bez chlazení je požadavek.Tak to jsem nevěděl...škoda těch aldaxů.PS:i by mě zajímala ta výhybka v těch levných bednách...jen tak pro zajimavost.

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Tipi nemel tu nesmysly o nezničitelnosti modulů a podobné kraviny. Mistr RDan nám nějakým záhadným způsobem zatajil, že není schopen přišroubovat modul zesilovače ke chladiči nebo šasí. Dvě díry jak po průstřelu devítkou, nechané jen tak neojehlené, nezahloubené no prostě prasárna nejhoršího zrna. Takže L profil přenášel teplo za pomocí dvou O kroužků a ne celé plochy hliníkového profilu. No a jestli připojíme k zesilovači bednu, dvě nebo čtyři to je jedno, co je nám po nějaké impedanci. Problém jukeboxu nejsou zesilovače ani bedny, problémem RDane jsi ty sám, protože neznáš základní principy fungování akustického řetězce o manuelní zručnosti ani nemluvě.

Re: pc zdroj --> autozesilovač

OK... OK... však ja viem, že každá minca má 2 strany... a niektorá aj viac big_smile nemusíte ma hneď kameňovať wink

Ale george, ty si vlastne potvrdil to, že preňho tie vaše moduly (a podobné) nie sú vhodné, lebo to chce určitú technickú znalosť a zručnosť, kým u tých autozosilňovačoch to +- odpadá.

(upravil madeindoma 27. 2. 2013 16:24)

Re: pc zdroj --> autozesilovač

George: No pak jsme doma big_smile, o teplovodivé pastě nemluvě

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Ano, a proto si koupí autozesák, kterýmu je u prdele, jestli zapojí jeden či dva repráky, a nemusí řešit jak to šroubovat na nějakej chladič, prostě to heftne vrutama do bedny a jede.

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Pánové udělali jste z tohodle příspěvku totální fake. Děkuji jedincům kteří se snažili poradit a pochopili důvody a potřeby. Také děkuji těm kteří píší PM a posílají nabídky, tomu říkám řešení a navíc profesionální. Vy ostatní jděte........

Re: pc zdroj --> autozesilovač

No vzhledem k tomu že jde především o cenu tam mu až tak jedno nebude kolik těch beden připojí.Pořádných autozesů moc není.Auna a spol toho moc nevydrží.

Re: pc zdroj --> autozesilovač

RDane
Podle mě je to tak:
Zesilovače ti hoří proto, protože překráčíš minimální impedanci zesilovače. Čili když má zesilovač 100W/4R tak na to nemůžeš připojit 2 bedny paralelně které mají 4R !! jestli chceš na to napojit 2 bedny a využít tak maximální výkon tak musíš připojit 2 bedny paralelně ale 8R !! pozor na to, vem si multimetra a změř si to.

Dále je problém asi s konstrukcí, chlazení a bláblá. Škoda těch aldaxů, mohl sis klidně dát z jednoho konce 2 svorky na repro (např. http://www.rojka-autohifi.cz/d117-repro … l-85x95mm/ ) v tom není problém Ale musíš jasně a zřetelně tam napsat 2x8R nebo 1x4R a takto to i zapojit !!!  na každou svorku zapojit jedno repro a hraje to. Není problém.
Člověče jestli je to tak jak říkám, tak začni používat selský rozum.
S tím PC zdrojem a auto zesilovačem:
Zapoj to odzkoušej to, fungovat to bude protože snad nepřekročíš minimální impedanci což je 2R.
Jinak bych doporučoval dát na ten zesilovač ventilátor z PC minimálně 12x12cm ( aspon tohle http://www.czc.cz/airen-redwings120_2/93365/produkt ) samozřejmě připojit na +12 a GND. Klidně přímo na svorky napájení autozesilovače a ventilátor otočit tak aď fouká přímo na žebra zesilovače.
Ventilátor tam musí být proto protože autozesilovače mají dosti poddimenzované chladiče a nebudou ti stíhat chladit - zase je upečeš !!!K
Každopádně dej vědět jak ti to bude fungovat. Hlavně mě zajímá jak ti bude klesat napětí na zdroji a jak to ten zdroj bude zvládat?

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Potrebujem radu bude mi toto stacit ako zdroj pre autoradio 4x50W, RMS má len nejakych 16W.
http://www.ebay.de/itm/2A-50A-12V-24V-4 … 2ecbc7cdc5

myslim na ten 10A bude to stacit?

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Rád posloucháš bzučení, pískání a šumění? Spínanej zdroj pro zesilovač musí být trochu lepší, než tohle. Mám vyzkoušeno, že ani Dčko tyhle levný čínský zdroje nepřekouše.

Re: pc zdroj --> autozesilovač

Dik za odpoved, aj ked si ma nepotesil sad.

Příspěvky [21 až 40 z 43]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » pc zdroj --> autozesilovač

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£