Re: Očista jater a žlučníku

Léčbu pomocí akupunktury jsem absolvoval celkem dvakrát. Poprvé z důvodů zažív. potíží (nikoliv však žluč. kamenů), a podruhé z důvodů bolestí hlavy. V obou případech mi AP aplikoval lékař. V prvním případě gastroenterolog, současná kapacita v oboru, a v případě druhém lékař specializující se na léčbu formou celostní medicíny. V obou případech byla léčba bez jakéhokoli sebemenšího efektu. Bylo mi řečeno, že se v mém případě jedná patrně o psychogenní etiologii, a že zde je léčba AP zcela neúčinná, což mohu jen potvrdit..

Co se týče možných spojitostí s organ. změnami, tak opakovaná vyšetření CT byla zcela v pořádku, pouze MR odhalila drobnou cystu, která však dle sdělení odb. lékařky s mými potížemi nijak nesouvisí..

(upravil Benazi 1. 2. 2013 17:19)

Re: Očista jater a žlučníku

Akupunktůra? znám fušera ,co dělá  v domově důchodců. tam  nemá co skourvit. vytěpali ho ,dělal zavodního, 2 lidi zmrzačil, jehličky do páteře.  snad do ucha , to ještě joo, jinak ani vpich. napíchne ti nerv a máš vystaráno.. ,
ještě k té cystě,někde jsem četl, že to bývá občas zakuklený parazit...
ono to je ještě o stanovéni přesné diagnozy.ne z úvahy lékaře..zpravidla je mimo...Já jako pacient bych požadoval klinicky a labolatorně prokazání diagnozy pak odpovidající léky budiž...

Re: Očista jater a žlučníku

Asi tak...veškerá léčba je tak efektivní, jak dlouho se vyvíjí a jak dlouho mužeme pozorovat komplexní vztahy. "Západní medicína" z hlediska empirického chemoterapeutického přístupu (dej si prášek - bude ti líp) existuje plusminus 300 let, což je žalostně málo (nicméně metody se zlepšujou sakra rychle a s veškerým sdílením a megadatabázováním, kdy nemusíme spoléhat na pamět staré generace, nebo něco hledat v rozpadlý knížce, se to jen urychluje - avšak je to dvojsečné, jelikož se zároveň mužou vesele šířit dezinformace a všecko je třeba ověřovat - říkalo se "chytrý je ten, kdo umí číst" ted platí spíš "chytrý je ten, kdo ví, co nečíst"
Abych se vrátil k AP, která se rozvíjejí už pár tisíc let, má oproti našim 300 letům určitě navrch. Nicméně je třeba brát ohled i na to, kdo ji provádí a kdo je pacient.
Těžko předpokládat, že někdo, kdo absolvuje pár desítek seminářů nebo i "celých" 5 let nějáký školy v Asii (nedejbože na nějáký NewAge universitě v Evropě) bude na stejný úrovni, jako starej čínskej dědouš, jehož rodina se tím zabývá už 50 generací a on je s AP ve styku odmala a je to celej jeho život. Na straně pacienta je rozdíl léčit pokornýho číňana, kterej tomu věří a bude se i dál aktivně zajímat o svoje zdraví, než tučnýho evropánka, který k tomu přistupuje ve stylu západního léku: jdu na akupunkturu - bude mi líp a víc se o to starat nebudu.

(upravil Otas 1. 2. 2013 18:42)

Re: Očista jater a žlučníku

Kdysi u nás v lázních působil primář, akupunkturou se zabývající (psal i knížky o ní, první vlaštovka v ČSSR). Můj otec (tehdy 68), poté, co ho jeho OL mnoho měsíců na úpornou bolest hlavy krmila painkillery a v jejích očích četl prý cosi jako: "Do té smrti to už musíte nějak doklepat", se s tím nesmířil a do lázní si zašel.
Primář mu, poté, co si prohlédl zprávy a konstatoval, že je vše, s výjimkou bolesti, OK, aplikoval jehličky a pozval za dva týdny. Za dva týdny otce nebolela hlava, ale silně záda. Tož další jehličky. Za další dva týdny zase někde jinde, o něco slaběji. A takhle se to otáčelo, při šesté návštěvě už táta nedovedl určit, že by ho někde něco bolelo. Měl pak s přibývajícím věkem různé bolesti stáří, ale už nikdy ty odporné bolesti hlavy. Zemřel náhle, do posledního dne se svěží myslí a lepší pamětí na to, co bylo před hodinou než já, v 87 letech.
Na akupunkturu tudíž sakra věřím. Mám proč.

Re: Očista jater a žlučníku

No, ono je to dost o vlastní zkušenosti, a tu já mám spíše negativní. A platí to btw i o zkušenostech s léčiteli. Zjistil jsem, že mnohdy nemají ani ty znalosti, které mám já. V lepším (ojedinělém) případě pak vychází ze stejné znalostní báze (literatura..), kterou mám i já. Takže přidaná hodnota nulová nebo dokonce záporná..

Osobně jsem po několika letech sbírání informací resp. jakéhosi samostudia dospěl k závěru, že zhruba 90 % mých zdrav. potíží je podmíněno geneticky a nedá se s tím v podstatě nic moc dělat.. Toto není projev rezignace, ale pochopení reality.. Zázraky se prostě nedějí..

Jinak moji prarodiče se dožili také docela požehnaného věku. Byli to nesmírně pracovití a vitální lidé. Zásadně odmítali jakékoli léky, jen v krajním případě (horečka) si byli ochotni něco málo vzít.. Když uvážím, čím si prošli, tj. 2. sv. válka, následně bolševický teror (kolektivizace) v 50. letech a hlavně setrvalá velmi těžká man. práce na statku a v JZD, tak nezbývá než smeknout..

Re: Očista jater a žlučníku

Léčitelé - tam znám příběh od kámoše:
Jeho otec byl nemocen, doktoři zatím nevěděli co s ním. Tak jen s fotkou (to mu stačilo), zajeli za nějakým věhlasným. Vzal fotku a povídá: Ten muž je vážně nemocen někde v břišní oblasti. Ale není to ještě žádný ležák.
Což souhlasilo. Diagnoza - později lékaři zjištěná - byla rakovina slinivky.
Těžko soudit, co lze odhadnout z lidí, kteří přijdou.
Nicméně věřím na alternativní medicínu, především přírodní preparáty (ne ale homeopatika, tam mi nebere rozum že koncentrovanější látka je méně účinná a levnější). Jejich výhodou je, že tělo je schopno je odbourávat - už se s nimi mnohokrát setkalo, na rozdíl od většiny syntetické chemie.
A samozřejmě jsem 100% přesvědčen, že někde v trezorech leží preparáty, které léčí vážné nemoci. Ale je ještě potřeba, aby si na sebe vydělaly ty předchozí, méně účinné.
"Cílenost" moderního vývoje léčiv (a úroveň znalostí o lidském těle) vidíme na jednom z největších objevů konce 20. století - Viagry. Hledali lék na něco docela jiného a ejhle....

Re: Očista jater a žlučníku

Akupunktura mě osobně zabrala na alergické projevy. Aplikováno 11 jehliček a bezbolestné to tedy nebylo. Na ruce byla jedna jehla mezi palcem a ukazováčkem a to začaly chytat křeče do ruky-kousek povytáhnout a věděl, že je na správném místě. 3 na každé ruce a zbytek byl v obličeji, tedy si dokážete představit, jak bezbolestné to bylo smile. Nicméně po 5 sezení z 10 přestalo téct z nosu a ,ěl jsem klid do konce roku.  Tedy funguje, ale musí se to umět a zkazit tam jde opravdu dost, pokud to dělá fušer. Zbytek mě příjde jako "víra tvá tě vyléčí". Osobně nevěřím ani homeopatkům, ale našemu malému pomohla a ten psychosomaticky ovlivnit projevy fakt neumí-měl ani ne 1 rok. Těžko říci.

Re: Očista jater a žlučníku

Otas napsal:

... někde v trezorech leží preparáty, které léčí vážné nemoci ...

... v prvé řadě se tu jedná o fungování gigantického byznysu, který hned po potravě jsou lidé ochotni platit, přestože na ostatní nemají ... není se čemu divit, že jim není dobré, když by existovaly léky, které zapříčiní, že lidé léky už nemusí užívat ... smile

... dříve exkluzivní zaměstnání jako prodavač prakticky čehokoliv co bylo nedostatkové je dnes lukrativní být lékařem a ještě lépe s přívlastkem - baťůřkář ...

Re: Očista jater a žlučníku

Právě si čistím játra.

Re: Očista jater a žlučníku

Čím? letošní slivovicou?
Loni (2012) bylo trnek krutě pomálu....
Snad to letos bude lepší...

Re: Očista jater a žlučníku

Otas- nejmenoval se ten akupunkturista " Růžička " nebo " Kajdoš " ? To jsou jediní  dva o kterých vím, že tehdy publikovali.

Re: Očista jater a žlučníku

2 pecan: Myslím, že ne, jméno jsem samozřejmě slyšel, ale už si přesně nepamatuji.

Re: Očista jater a žlučníku

Stiglitz  : kurňa chlape, jak poznáš blížící se dnavej záchvat? já to teda nepoznám. Včera večer mě to draplo, hlavně že tady o tom
povídám.

Re: Očista jater a žlučníku

Promiňte, že Vám sem lezu, ale o akupuntuře hezky píše Václav Kajdoš v knize Kovem a ohněm. Občas ji vídám v nabídkách antikvariátů....Hezký den, potkan

Re: Očista jater a žlučníku

Užíváte vitamíny  a tabletky? Pak se radši podívejte na tenhle dokument: http://www.youtube.com/watch?v=BBIDAlELZXE

Re: Očista jater a žlučníku

Začne mě pobolívat palec, a jsem zimomřivej.

Re: Očista jater a žlučníku

stiglitz dík. Ale to je u mne pozdě, v tý chvíli už to jede naplno. Nástup rychlej.

Re: Očista jater a žlučníku

Colchicin, máš?
Jinak - chlapi, protože to je vlákno  tak nějak o zdraví, budu vám vděčen za jakýkoli tip, který by mi pomohl zvládat noční směny, jestli tu někdo taky dělá v noci, protože já trpím, jako zvíře, ke konci týdne už vrčím na manželku, a noční, ta poslední už je fakt mezní. Jsou týdny, kdy to snáším líp, ale obecně velmi špatně. I když spím těch šest hodin, víc nedám, stejně je to bída, pálí mě oči, tváře, jsem protivný, otrávený, následně se z toho tak do středy dostávám, a rok od roku hůř, ach jo.

Re: Očista jater a žlučníku

Co ti na tuhle kumulovanou únavu poradit. Já jsem na tom podobně, sice nedělám noční (to by mě zabilo), ale denně od 6 ráno do 6 večer, den co den, v sobotu spím až do večera, nevstávám ani k obědu. Kdybych neprospal sobotu, tak jsem vyřízenej. Tak změň zaměstnání říká mi stará. No jo, ale kdo mě vezme na stará kolena. Vybudoval jsem si postavení, mám dobrý prachy a mám se na to vy..t? Každej rok je to horší, jak píšeš. Přesně tak. Nevim, není pro nás úniku. Klepne nás to a bude po ftákách. Už se těším na léto, alespoň v neděli vyrazit někam ven do přírody a objímat stromy smile  . To mě taky nabíjí.
Jinak mě to vzalo tentokrát do kotníku. Kam se hrabe palec. Zkoušel jsem jak zvíře, než mi zabraly léky. Drž se chlape.

Re: Očista jater a žlučníku

Jo, právě to je ono - co půjdu dělat? Tady ve výběžku je pětina lidí bez práce. Švára má dnu, chytlo ho to do kolene, chodil o berlích. Je ředitelem firmy, a je vystresovanej jako prase. Přitom má normální váhu, nějak nechlastá, nepřežírá se. Špatný je, že Tě lidi zařadí mezi ty, co pijí jenom pivo a ládují se bůčkem. NEMOC KRÁLŮ! Jakej já jsem král, jo mám deset kilo navíc, ale honím se, v Lednu jsem měl tři dny volna, jo, jdu na pivo, dvakrát za měsíc, dám si normální oběd, normální večeři.
Taky se drž.
Slova klasika - "Všechny nemoci jsou od nervů, jenom Syfilis je z lásky."