Re: Klub důchodců

kudlibabka: no - mohl bych napsat, co mám na mysli, ale asi by to nebylo jen na jednu stránku. :-)Jen opravdu na malinký okraj: stát si z tebe vždycky vydoluje, co potřebuje, ale když potřebuješ ty, aby se za tebe postavil, tak ti řekne, že je to tvoje věc. Třeba v soudnictví či zdravotnictví, které musíš platit chca nechca. A v neposlední řadě jsem to myslel také tak, že si můžeš říkat co chceš, vládnoucí garnituře je to stejně úplně jedno, protože si myslím, že všichni vidíme, že tito na národ prostě s*rou. S prominutím. Když si uvědomím, že asistent nějakého vládního činitele má odměnu mj. finanční příjmy třeba 150 000,- Kč a vedle mně státní škola nemá na zplacení tepla, jehož měsíční plat by stačil na zaplacení téhož na celou sezonu.... škoda slov a nervů. A že TOTO SE UŽ NEDĚJE - nevím, jestli si to myslí i "tykadlový řidič" pan Smetana z Olomouce. Jistěže máme každý svůj názor, svou životní zkušenost (i já), ale jak se ukazuje, i v demokracii bychom si klidně proniczanic dali "do držky", jak jsem si přečetl o pár příspěvků výše.... smile Navíc na tomto fóru, kde bych spíš předpokládal najít spřízněné duše, to mě teda fakt dost zarazilo.

Re: Klub důchodců

Jo - přečetl jsem si teď Dalčův příspěvek. Kašlu na politiku.
Taky vzpomínám, když nebyly "Orbit po každém jídle" ale nasypal jsem si sáček šuměnky do huby (za 0,20 Kč) a měl hubu plnou pěny........ To byla přece taky radost, ne? smile)

Re: Klub důchodců

tyvole.. jasně šumák, na ten jsem zapoměl. pít se to moc nedalo, ale na lízání super!!!
Byly ve 2 barvách.. žlutej a oranžovej. já měl raděj oranžový....

Re: Klub důchodců

Já teda žlutej. Nebo jsme si koupili sáček Vitacitu, a to lízali, myslím za kačku pade, nebo za tři?

(upravil Jirka ME 15. 12. 2012 11:59)

Re: Klub důchodců

parkus
Neboj.Sice to zarazilo i mně ale na to aby si dali lidi do držky musí být vždy dva.Jeden co by dával a druhej co by chtěl držet.Vzhledem k tomu,že nejsem stejnýho ražení jako dotyčný tak se to urovnalo v klidu a (z mé strany) bez urážek.Ti mladí jsou holt bujní.Samej mistr světa ale oni se ještě budou divit.

Jinak k té době minulé.Ono by mi bohatě stačilo,kdyby se vrátil rok 1989 ale abych měl dnešní zkušenosti.

Re: Klub důchodců

Doufejme, že snad získají trochu elementární lidské pokory k životu....
No a k té poslední větě - kolik já bych dnes vrátil chybných rozhodnutí big_smile (a kdo ne, že ano?)

Re: Klub důchodců

Na poli jsme se cpali šťovíkama. Kolik let už jsem neměl šťovík?

Re: Klub důchodců

Štovíkama na louce, na poli bramborama pečenejma v bramborový nati. Přímo cítím tu vůni (= ten kouř).

Re: Klub důchodců

V zásadě si mohu říci s písničkou N. Urbánkové:
Nelituji ničeho, co jsem kdy v životě udělal, lituji jen toho, co se mou vinou nikdy nestalo. Z toho prvního mám hezký pocit.

Vnímám, že většina z nás už toho mnoho v životě neočekává. Budiž, ale nemusí to být tak.
Já jsem do svých 37 let nebyl dál, než u Magdeburku. Do svých 47 let jsem neletěl letadlem. Do svých 52 let nebyl na VŠ. Vše se změnilo, člověk musí přijímat rozhodnutí.
Když na cestě do daleké ciziny (Mexika) potkáte 66leté spolucestující dámy a ony vám pošlou o rok později SMS z Keni, kam se vypravily jen tak s docela malými taškami, tak si říkáte, že je co dohánět... Já vím, tohle je o penězích. Ale mnoho dalšího je o kusu víry v sebe sama, třebas i trochu sobectví. Dědici holt nedostanou tak velký balík big_smile ...

Re: Klub důchodců

Otas
To si přesně trefil.My stří už jen koukáme,jak nás opouští vrstevníci.Jsme rádi,že se s bolestma ráno vůbec probereme do nového dne a je fakt,že si člověk stále míň a míň plánuje.Jako by se ten život zastavoval.To co mi dřív trvalo  hodinu mi dnes trvá týden.Než si člověk vzpomene co vlastně chtěl,než to promyslí a samotná práce je mnohdy děs.Už to není jak to bývalo.Konkretně já jsem začal rozprodávat vše,co mě celý život těšilo s pocitem,že to už potřebovat nebudu,že to už nevyužiju a že to po mně někdo bude s nadávkama nosit do popelnice.Díky Pavlovi (Roures) jsem dostal novou chuť do další práce,za což mu moc děkuju.Tenhle web je velice zajímavý a to nejen svou náplní ale je tady jak vidím a sleduju hodně lidí,kteří ještě mají srdce na správným místě.Dokážou poradit,pomoct a podat pomocnou ruku.Holt stará škola a i někteří mladší jedinci.Mrzí mně,že mladá generace je již podstatně horší a že mezilidský vztahy ustupují mamonu.Já za sebe můžu říct,že jsem si život užil a to naprosto ve všech směrech.Na to špatný se časem zapomene a zbydou jen hezký vzpomínky.To je na tom stáří to hezký.Dnes bez lupy už ani člověk nemůže pájet obyčejný součástky a SMD jsou neřešitelný ale stále to člověka baví a to je to důležitý.Kutil by měl umřít s pájkou v ruce.

Re: Klub důchodců

Jirka ME.
Mi povídej.
Mám dvoje brejle.. s jedněma codím a řídím, druhý mám na čtení psaní a čučenéí do NTB.
Jsem občas proti mladejm krutě zabržděnej, ale zase nemusím tak často věci po sobě předělávat.... Holt ty zkušenosti jsou zkušenosti.

Re: Klub důchodců

Nedávno jsem pro mladýho zprovoznil Sinclair Z50 - s KD602 na konci. Stavěl jsem to myslím někdy kolem roku 1975 za peníze z brigády SSM - sběr železa... - součástky a dps koupený z inzerce v Amáru, trafo vlastnoručně navinutý v učení. Bylo to v klubovně a hrálo to pěkně. A po nějaké době - už jsem byl na průmce- jsem dostal předvolání - soudruzi z VB vyšetřovali prodejce zahraničních součástek a asi tam někde byla i moje adresa. Naštěstí stačilo vysvětlení, že z inzerce zakoupené součástky byly kvalitní a ceny přiměřené - a že z nich byl postaven zesilovač do klubovny SSM.  Před pár lety mi pak bývalý spolužák z dědiny při prázdninové návštěvě u našich zesilovač dal - klubovna ani SSM už dávno není, pak ho nějakou dobu používali dobrovolní hasiči, ale těm někdo věnoval nějakou velkou hifi věž a tak se Sinclair nakonec se vrátil ke mě. Stačilo vyprat potenciometry a šel jak před léty. A místo 5-kolíkáče DIN dát vstupní jack - a na randál (pardon cvičení) s el. kytarou na doma stačí.

Re: Klub důchodců

...ja se lekl,ze zase nekdo okradl duchodce...tentokrat jen o forum,ale stejne...nakonec jsem shodou okolnosti objevil jinde...
2Jirka ME:mladsi urcite horsi nejsou...tyhle stesky na to jak jsou mlady hrozny bylo mozny slychat uz za Senecy a hodne historickych romanu zacina podobnymi stesky...

Re: Klub důchodců

No právě!
Takže zrdaví a ideály v prdeli, do důchodu reálného čím dál dál, tak nezbejvá, než nadávat na mládež.
Právě jsem si objednal novou membránu z ZX Spectru, tak jak dorazí ji vyměním a zkusím jeslti žije...
To bude pařba, jak zamlada.

Re: Klub důchodců

Clapi nechápu,že jste všichni měli něco s policajtama,STB a nevím s čím ještě.Já nebyl nikdy ani v pionýru, ani vSSM ani ve straně.Poctivě jsem makal,nekradl nevyřvával zbytečně,že Husák je vůl,páč to bylo každýmu stejně jasný.Vyráběl jsem barevný hudby a TWčka,opravoval všechno možný.Chodil jsem po bazarech kupoval nefunkční zařízení,to opravoval a prodával a nikdy nebyl žádný problém.Jen jednou,kdy jsem seřezal mladýho policajta.Byly tady na praxi mladí policajti.Takoví třičtvrťáci.Já byl ve své oblíbené kavárničce,kde jsem mimochodem i za totáče provozoval veškerou v té době zakázanou muziku a seděl jsem s kámošem nad schodama u stolečku a vidím jak jeden zrzavej týpek stojí a čumí s otevřenou hubou.Tak mu říkám.Zavři tu hubu a pokračuj.Nečež mi odpověděl"Nebo co?"Tak jsem mu to "nebo co" ukázal až spadl z těch schodú.To jsem ale ještě nevěděl,že to byl policajt.Dozvěděl jsem se to za půl hodiny kdy si pro mně přijela hlídka s Žigulíkem. Na fízlárně mi bylo žečeno ať si strčím ruce do kapes a neblbnu.To bylo vše.Zřejmě byli rádi,že jsem jim toho hochu trochu zklidnil.Za čtvrt hodinky jsem byl zpět a mladí policajtíci (bylo jich tam pět) platili a odcházeli.Dodnes to nechápu a ani nikdo z mých známých.

Re: Klub důchodců

Jirka ME
To máš tak svět není černobílej, ani ten socialistickej.
Já jednomu týpkovi na průmce rozbil ústa, když se mi navážel do holky. Odnesla to jeho klíční kost a pár modřin a autobusová zastávka, která dá se říct opakovaně překážela v jeho trajektorii někam dál na zem.
No chytli mně policajti, když zjistili o koho jde, tak mi vysvětlili, že to sice je známá firma, ale že už bych to jako nikdy neměl řešit takto veřejně. Mezi řádky jsem vnímal něco jako: dobře že dostal přesdržku, páč to byl "známá firma", ale příště raděj ať to není na veřejnosti.
No a zastávku jsem opravovali v rámci brigádnických hodin SSM.

o existanci stb jsem se dozvěděl až po kotrmelci, páč tatík byl v hledáčku, maje své příbuzné v imperialistickým táboře (jo následek odsunu sudetských Němců). Já se o tom dozvěděl až zpětně, někdy ke konci 90tých let...

Je fakt, že mně zajímalo Amáro, kolektivka OK2KQS a taky OK2KNP, kde jsem se jako junior motal, bastlení, výroba různých blikátek a udělátek na naše diskotéky, stavba zesíků, kopírování muziky na kazetách...

(upravil Jirka ME 15. 12. 2012 20:54)

Re: Klub důchodců

Dalča
Koukám,že jsme tady všichno stejná sorta. smile
Ty blikátka jsem vyráběl zrovna když jsem bydlel v Brně.Dělal jsem u MSK Brno.Servis semaforů a světelných značek.Tam byla vyhozený bedna s ohnutým plechem a na tom byla vždy dvojice tyristorů.To se vždy měnilo v semaforech jako celek a vždy jeden tyristor byl dobrej.Nesmělo se to opět použít a vyhazovalo se to.Tak jsem to tam vybral a měl jsem tyristory na dobrejch 10 let.Bylo to v letech 1973-75.Tehdy jsem vyprtěl zapojení barevky z amára a tvrdě jsem na tom vydělal.V tý době to chtěl snad každý.Dokonce jednu barevku jsem vyměnil za motorku.Jo,to byly časy.Tehdy se bastlení vyplácelo.Jinak jsem s velkým úspěchem předělával VKV díly z OIRT na CCIR.Obvzlášť dobře to šlo na italských rádiích Europhon.Tam stačilo vzít dlouhý kleště a vytrhnout dva kondenzátory.Nemuselo se to ani vyndávat z bedny.V Brně se dalo chytat Rakušáky E3.To byly časy.Z E3 jsem pravidelně nahrával hitparády a vždy jsem měl nejnovější věci.Holky se mohly rozdat.Zlatý časy v Brně.Na to se nezapomene.Obvzlášť když jsem dělal v Lacrumu na Václavský.130 ženských a 7 chlapů v celé fabrice.

Re: Klub důchodců

JJ, a to nejlepší bylo, že nás nic nebolelo, nikde nepíchalo a brejle jsme nasazovali tak akorat u brusky nebo v bazenu.
JirkaME:  VKV díly jsem předělávál celá desetiletí až do revoluce, to byl dobrej kšeft. Bar. hudba mě moc nebrala, nevim proč. Ale zájem o ni byl, to jo.
Dalča:     Amáro, to stálo tenkrát pár kaček proti dnešku. To mě v podstatě přivedlo k elektronice. Krásný časy.

Re: Klub důchodců

Ještě k některým starším příspěvkům - v tomto vláknu, Fízlování, no to co bylo tehdy je slabý odvar, protože dnes jsou kamery všude, a v práci je máme taky, pořád tě někdo sleduje.
Podomní prodejci, plyn, elektřina, operátoři, jehovisti, a jiní, co mi volají domů, nebo zvoní rovnou u dveří, já asi budu vraždit. To by umořilo osla, jejich dotěrnost...
Individua, potulující se po městě, copak já, mám 110 kilo a dva metry, ale co jiní? A co až zestárnu?
Jo a někdo tu zmínil mezilidské vztahy.
ty jsou špatné. Lidi si závidí, práší na sebe.
Za komunistů, v posilovně, když jsi měl nad sebou činku, na bench press, hned za tebou někdo stál, povzbudil, dával pozor, a dopomohl!
Dneska? Řve tam věž, a kdyby tě to mělo rozmačkat, kašlou na tebe!!!
KAŽDEJ JEN SÁM ZA SEBE. Dneska. Bohužel.

Re: Klub důchodců

Ještě k některým starším příspěvkům - v tomto vláknu, Fízlování, no to co bylo tehdy je slabý odvar, protože dnes jsou kamery všude, a v práci je máme taky, pořád tě někdo sleduje.
Podomní prodejci, plyn, elektřina, operátoři, jehovisti, a jiní, co mi volají domů, nebo zvoní rovnou u dveří, já asi budu vraždit. To by umořilo osla, jejich dotěrnost...
Individua, potulující se po městě, copak já, mám 110 kilo a dva metry, ale co jiní? A co až zestárnu?
Jo a někdo tu zmínil mezilidské vztahy.
Ty jsou špatné. Lidi si závidí, práší na sebe.
Za komunistů, v posilovně, když jsi měl nad sebou činku, na bench press, hned za tebou někdo stál, povzbudil, dával pozor, a dopomohl!
Dneska? Řve tam věž, a kdyby tě to mělo rozmačkat, kašlou na tebe!!!
KAŽDEJ JEN SÁM ZA SEBE. Dneska. Bohužel.