Re: Klub důchodců

PB0305
Jasně.Tak jsi četl od Werna dva roky prázdnin a je to pravda,že?

Re: Klub důchodců

Ať mě odsud z webu klidně vyhodí...Ty zmrde komunistickej,je mi 33.Jestli obhajuješ to že nechávali popravovat,tak jdi do prdele.Jestli budu mít to štěstí a někde tě někdy potkám,rovnou ti dám na hubu.Zmrde komoušskej.

Re: Klub důchodců

Popravit tě muže dnes kde kdo, potkáš,zaryješ ,chytneš čelo a končíš, nato nepotřebuješ komouše.

Re: Klub důchodců

Jinak pro ostatní,ano nejsem génius.Mám jen tříleté SOU.Mám za sebou tři praktické výuky během učení ve třech tehdejších elektrofirmách.Zaměstnaný jsem od sedmnácti,rok vojna.Doposavad pět zaměstnání,z toho tři v elektrooboru.Elektrotechnika mě zajímá od čtrnácti,kdy jsem se poprvé pokoušel opravit elektrobudík který tátovi pod vlivem morfia upadl na zem.Opravoval jsem ho celý měsíc,ale předat jsem mu ho už nestihl.Rakovina plic mu nedala šanci.Od té doby si myslím,že jsem dost pečlivý a svědomitý a dokonce jsem díky tomu při příjmu do zaměstnání dostal přednost před středoškoláky s maturitou.
Jirko ME,jsem sice věkem mladý,ale mám dost známých právě díky svému kladnému vztahu k životu a k lidem.Většina jich je o dost starších než já.Vědí,že pomůžu.Jinak jestli  mi chceš něco kázat o životě,můžeš přijet klidně příští týden,až budu do hrobu ukládat svého syna.Upřímně ti ale říkám,že uvnitř jsem starší než jsem si kdy dokázal vůbec představit.Pěkně jsi mě naštval,ale odpouštím tobě i sobě.
Jinak kdybys četl i jiné než svoje příspěvky,tak už jsem psal jaký jsem ročník a že naši byli ročník 41 a 43.Tu starší školu mám rozhodně kvalitnější,než nějaké básnění o totalitě.Že byla větší jistota zaměstnání a celkově všeho nepopírám.To je jasné i takovému ne moc chytrému člověku jako jsem já,vylízanej mozku.

Re: Klub důchodců

Můžeš dát odkaz na svá slova, že Jirka ME obhajuje popravy?

(upravil Jirka ME 13. 12. 2012 15:58)

Re: Klub důchodců

horemic
Tak to si z těch 5 let cos zažil minulej režim asi hodně pamatuješ.Jinak jsem rád,že ses projevil přesně jako většina dnešní arogantní mládeže.Houby vím ale jsem mistr světa.Jdi za roh a dej si facku.Jen pro tvůj klid.
1) nikdy jsem nebyl a ani nejsem komunista.
2)Jestli seš schopnej dát do držky starýmu dědkovi,tak ti klidně pošlu adresu a můžeš přijet.
3) nechápu,proč se sem vůbec sereš.Je to tady klub důchodců,tedy dříve narozených aby si mohli zavzpomínat nad svým mládím,začátky a ne se tady hádat a nechat si vyhrožovat od nějakáho (doplň si sám)
Jinak šetři síly.Budeš je do budoucna jistě pořebovat.Věř mi taky bych tě dokázal nazvat hezkýma slovama ale na rozdíl od tebe mám kousek vychování.Navíc ty mě nemůžeš urazit.

Re: Klub důchodců

Hippo007
Dík za zastání.On ten blb ani nví co mele.Je to smrad.Mám o 6 let staršího syna a tohle nedochůdče by chtělo dávat někomu do držky.Nech ho bej.Umlátí se sám.

Re: Klub důchodců

horemic
"Jirko ME,jsem sice věkem mladý,ale mám dost známých právě díky svému kladnému vztahu k životu a k lidem."
Jo seš skvělej.

Re: Klub důchodců

Jirko ME,já sem přispěl protože se uvnitř cítím starší a taky si víc rozumím se starejma chlapama.Taky raději vzpomínám na to co bylo dřív.Ty ses do mě opřel jako první a já už se teď jen bráním.To ale snad vidí každý kdo to tu teď po nás bohužel musí číst.Jinak k té inteligenci,jsem ročník 79 a do pádu to není Jirko pět,ale deset let.
Všem ostatním se za moje reakce omlouvám,ale přišel jsem v míru.Netušil jsem že tu někomu svým nevinným zážitkem z mládí šlápnu na kuří oko.

Re: Klub důchodců

Jirko,komunistickej rezim soustavne likvidoval ty co meli jiny nez jediny povoleny nazor,takze vrazdici masinerie je naprosto adekvatni vyraz...po valce tady bylo spousta podniku,ktery mely dlouhou tradici a komunistickej rezim tezil jen z toho,co zasely rezimy ktery byly pred nim,to je dobry si uvedomit...pokud je nejaky rezim zalozen na boji s tema co si myslej neco jinyho je to rezim totalitni...vzpominas na tridni boj?
Prijde mi,ze vsichni neustale s necim bojujem...a mame velmi kriticky postoje ke vsemu co neni v souladu s nasim nazorem...dokud toto nepochopime a nezmenime budeme neustale poukazovat na to,ze nekdo za neco muze,namisto toho abychom prijmuli vlastni odpovednost za to jak vypada svet kolem nas...

(upravil Benazi 13. 12. 2012 16:28)

Re: Klub důchodců

kudlibabka napsal:Jirko,komunistickej rezim soustavne likvidoval ty co meli jiny nez jediny povoleny nazor,myslíš gavla s kratkýma  galatama?proč ryli,odmakám a jdu domů,dnes zaryj a skončíš v popelnici.jen kecy.

Re: Klub důchodců

2Benazi:jeste jsi neodpovedel ani na jedinou moji otazku,dokud tak neucinis nebudu reagovat na tvoje prispevky...

Re: Klub důchodců

Kluci, je zbytečný sem zatahovat hospodský věci o politice. Někomu ublížil minulý režim (nemuseli to být jen majetní, kterým brali. Komunisti se po 48. požírali sami mezi sebou), někomu ten dnešní (díky práci poslanců myslících hlavně na sebe - exekutoři, neplatiči,...). Vraťme se raději k vzpomínkám na žrádlo, bazary v Myslíkově, na Moráni, kvalitě elektroniky ...

(upravil Jirka ME 13. 12. 2012 17:03)

Re: Klub důchodců

horemic
Tvou omluvu poslanou přes SZ přijímám a můžu ti jako starej chlap poradit jedno.Než něco vypustíš z huby,tak nad tím chvilku zapřemýšlej.Chlap pokud je opravdu chlap,tak si za svým slovem musí stát.Pokud se musí omlouvat,tak to není chlap ale baba.Slovo dělá chlapa a to si do tý tvý kebule ulož.Na sprostý urážky ti fakt nikdo není zvědavej.To si zkoušej mezi vrstevníkama.Mám kluka o 6 let staršího než seš ty a utíral jsem mu prdel jako prckovi a to aby na mě štěkal někdo jako jsi ty?.....No nebudu to rozvádět.Žij si svůj život a na mě se víš co?

Re: Klub důchodců

Hippo007
Skořepka,Myslíkova Na moráni,pasáž na Karláku a podobně jsem oblejzal pořád.Na moráni byly samý starý vykopávky stejně tak na Petrským náměstí.Prahu jsem sjížděl léta.Myslím,že kdyby jsme se sešli,tak se možná i většina co jsme tady tady poznáme.Taky jsem rád jezdíval Na Kladno.Taky tam byly zajímavý věci.V 80tých letech to byl můj přivýdělek k mizernýmu platu.Vždy jsem nakoupil nefunkční věci,ty opravil a prodal.Tehdy byl všeobecně hlad po čemkoli co hrálo.

Re: Klub důchodců

Jestli komunisti něco vyvinuli.. big_smile
Třeba jawu poslali doprdele, protože pořád sekali dvoutaktní 350tky, protože v rusku nechtěli "složitý" čtyřtaktní stroje, který už dávno byly vyvinutý, ale nehodilo se to do krámu, tak se to zavřelo do šuplíku a jelo se to co se vymyslelo 20 let pozadu. Je to jenom jeden z mála příkladů. Zato ukázkovej.
Podniky, prosperitu, know how a hospodářskej růst byl podle mě hlavně za první republiky ta to nastartovala. Pak samozřejmě s tím hodně zahýbala vála, ale režim přijal jenom dobře fungující mechanismus na kterým začal parazitovat.

Nebo ty tisíce tun jídla, výrobků bratrské pomoci co odjelo do sovětskýho svazu prakticky zadarmo (ano dostali jsme za to pár vagonů třeba hodinek který už tehdy nikdo nechtěl) není kolonizace a vykrádání naší země?
Můžem srovnat dobu tehdy a dnes třeba na másle. Pokud vezmeme tehdejší průměrnej plat (stejně nadhozenej jako dnes) a kolik stálo máslo vs. dnešní průměrnej plat a kolik stojí máslo. Dneska si prostě těch kostek másla koupím víc.
Vtaženo na benzín i s urputnou spotřební daní si ho dnes může dovolit daleko víc lidí než za režimu.
Stání několikadenních front např před mototechnou, lepší věci jenom pod pultem.. Neříkám že dneska všechno funguje jak má, ale rozhodně alespoň o něco líp. To že dnes je všude lacinej -> poté zdraženej šunt už je problém naší společnosti a toho že čumíme jak ovce jenom na cenu a ne na to co kupujem.

Re: Klub důchodců

Zapomělo se na mléko plnotučný 1,90 kč,
cihla na dům 1 kč,
listek do kina 1-6 kč
vstup na zábavu 10 kč+ sebou 2 litry vína 2*14 kč + 1 startky za 5 kčdo somradla,
tlačenka s cibulí v krčmě 6 kč
a to nejdůležitější nájem bytu 2+1/ 261 kč na měsíc.

(upravil Dalča 13. 12. 2012 18:19)

Re: Klub důchodců

Kudlibabka:
Zní to tvrdě a krutě ale i já považuju některé jedince za odpad. I v přírodě neschopný jedinci nepřežívaj. Ne že se jim vyplácí dávky a v zimě se nechávaj někde v teploučku vegetit. Tohle stojí moc peněz a pak není na školy doktory, policajty...
Zrušil bych všechny tyhle dávky, co berou. Chceš jídlo, bydlení, cokoliv? tak MAKEJ, nechlastej, a dodržuj obecně platná pravidla. Je mi 42, před pár měsícama zkrachoval můj bejvalej zaměstnavatel. Zrušil jsem zbytečný výdaje a našel si jinou práci. sice dojíždím jak idiot každej den hodinu tam a hodinu zpátky, ale mám práci (sice v zcela jiným oboru), mám pravidelnou vejplatu, tj mám na splátky hypotéky, na elektriku, plyn, jídlo..... Nechodím somrovat, nechlastám sračky a nesmrdím měsíc nemytej okolojdoucím pod nos.

Bohužel společnost je patována humanismem a solidárními kydy a tím pádem se nedokáže odpadu zbavit a ani nedokáže účinně předcházet jeho vzniku.
Nechci návrat socíku, jen chci aby ta příšerná kolonie bezdomovců, kudy má žena strach projít (leží poblíž železničního náspu na pozemku, kterej nemá vyřešený vlastnictví),zmizela. Abych nemusel mít strach nechat kluka lítat na přilehlý louce bez dozoru, tak jak jsem lítal s klukama já v dětství.
Denní excesy s ožralejma smrdícíma bezďákama kterých jsem svědkem mne stále přesvědčují o tom, že to je odpad a ještě k tomu nebezpečnej.
Sorráč, ale já v tomhle koutku bydlel podstatně dřív, než si tam udělali bezdomovci hnízdo. O barák se starám, chodím makat, paltím splátky hypotéky, zatepluju, uklízím sníh, klábosím se sousedy. Co na to bezdomovecký tábořiště říká městskej úřad? Není to náš pozemek. Co na to říkaj policajti? když je moc velkej řev tak tam dojdou, konstatujou, že hovno zmůžou, udělají bububu a jedou pryč.

KAŽDÝ  režim má své nepřátele a snaží se je zlikvidovat zbavit se jich, nejen komunistický.

A osobně si myslím, že to nebyl problém komunismu, cobyžto filozofického světonázoru, nýbrž problém vládnoucích jedinců, kteří zneužívaje tohoto ideálu absolutisticky vládli.
No a kdo chčije proti větru, skončí sám pochcaný, jak se tehdy říkalo. Možná su srab, ale já chcal po větru (jako miliony dalších)
A po některejch výdobytkách se mi holt stýská. Osobně bych byl ochoten nějakou tu kačku si nechat strhnout z výplaty víc, když by policajti dokázali víc eliminovat feťáky, bezdomovce a podobný týpky a vytlačit je na okraj společnosti. Osobně si myslím, že 99,9% se jedná o zkrachovance, kteří stejně nejsou pro společnost přínosem a rizika s nimi spojená hrubě, ale hrubě převažují. Vůbec by mi nevadilo, kdyby byl nějakej "detenční ústav" pro bezdomovce a feťáky.
Jsem za definovat přesně, že i držení jakéhokoliv množství dorgy je trestný čin. definovat, že i "bytí" pod vlivem je trestný čin, definovat, co je společensky tolerováno a co nikoliv, co je k léčbě a co ne. A striktně to dodržovat, kontrolovat a postihovat. Nemám nic proti mastem z marijákny, nebo když to někdo kouří s nemocema typu RS, rakovina, atp, kde to lidem uleví. Ale mám zásadní averzi k hulení kdykoliv a kdekoliv, při řízení auta, v práci atd.
Za tvrdý drogy, perník, hérák (opiáty celkově), i koks (stimulatnty celkově) bych dával tresty natvrdo, žádný ozdravný pobyty na účet daňových poplatníků. Pěkně nechat vyčistit na samotce a pak pár let hezky do lomu klepat dlažební kostky.
Hajzly co jsou schopni v honbě za penězma prodávat methyl místo lihu bych léčil stejnou medicínou. Pěkně bych jim tu sračku nalil do krku a nechal je chcípnout, tak jak dopadli ti zoufalci, co si koupili ten jejich levnej chlast.

Jo fet si získal i za socíku, ale před měsícem jsem byl v Práglu, feťáci si tam kousek od Státní opery v takovým výklenku u chodníku píchali něco, na zemi stříkačky poházený a přitom byl pracovní den, cca 10hodin dpoledne. V průchodu za divadlem Hybernia je strach večír procházet...

Homeric:
Komunisti popravolali jak svý nepřítele , tak svý lidi (Slánský a spol)
V USA, našem vzoru, pořádali velmi obdobné hony na komunisty a mnozí skončili v plynu nebo se smrtící injekcí... paralela víc než zjevná...

Věř, že nikdo tady neobhajije tyto zločiny, ale spíše si svobedně snaží postesknout, že se mu po lecčems jaxi stýská.
Po normách, pořádku, žrádle, ale třeba i takový radosti, když si sehnal komplementární pár výkoňáků....

Re: Klub důchodců

Jirko ME,já se ti jen omluvil a díky žes to přijal.To byla má dobrá vůle.Ale před nikým se vážně klanět nebudu.Ty si uvědom,že ve třiatřiceti člověk zase takovej cucák není.Tys v životě nikdy nechyboval a neomlouval se?Já tu v jednom příspěvku hnusnejma nadávkama vážně ujel a za to se ti omluvil.Taky všem ostatním,za to že to po mně musí teď číst.Zkus si ale po sobě přečíst jak se vyjadřuješ ty i nadále.Je škoda,že se zkušenej chlap takhle vyjadřuje.Vám se to chlapi líbí?I mladý i starý?Víš,vzal bych si tvoje rady k srdci,ale jaksi z tebe necítím moudrost,ale jen pohrdání.

Re: Klub důchodců

Big drobek:

Jo v tom máš recht.
Ale předtím nás plánovitě likvidovala RVHP (rada vzálemní hospodářské pomoci - pro ty mladší)
Včil nás likviduje neviditelná ruka trhu...
Si nevybereš.

Já osobně stále vidím výhody současného režimu před bývalým, nicméně v současném systému mi mnoho věci "nevoní" a raději bych v těchto konkrétních případech měl raději minulý režim.

Chalpi já chodil na smažák, brambor, tatarka, +1 pivo za 7,40 co si tak pamatuju