Re: Klub důchodců

Přesně tak. si strčíš propisku do kapsy a je z toho škandál internacionální.... To bych nechtěl dělat smile

(upravil kudlibabka 8. 1. 2013 17:43)

Re: Klub důchodců

si taky kleptoman jako onem muz z to povedenyho videa? smile

Re: Klub důchodců

little, já s Tebou souhlasím. U nás ve výběžku o práci nezavadíš. Moment, práce za deset hrubýho, tý je dost. Ale za to se nedá.

Re: Klub důchodců

stiglitz
Možná se budeš divit ale já osobně dělal do konce roku za 9000 hrubýho a to mě ještě propustili.Ono v 57 letech je člověk rád i za práci za těch 9000 hrubýho.Pořád lepší než sedět doma na pordeli za 3000 od sociálky.Pokud seženu něco zase za těch 9000 tak opět rád nastoupím.

Re: Klub důchodců

stiglitz: Přesně takhle jsem to myslel. Za desítku hrubýho taky seženu práci ze dne na den, ale to není život, ale živoření, který stačí tak akorát na zaplacení základních životních potřeb.

Jirka ME: Jen víc takových jako jsi Ty. Za chvíli tu budeme dělat za 5 hrubýho, bydlet budeme pod mostem a ještě budeme psát jak rádi nastoupíme do další podobný práce. Trošku si mě připomněl situaci ve stavebnictví. Boss zaměstnává partu UKček. Za jejich odpracovanou hodinu fakturuje developerovi 120Kč/h a jim pak dává 40-50Kč/h na ruku a oni dělaji do roztrhání těla. Nebýt podobných lidí, který akorát tak svým chováním pokřiví situaci na trhu práce, měli bychom tu mnohem vyšší mzdy.

Re: Klub důchodců

jenze liitle v 57 to, tipuju, není úplně ýzy.jeste vzpominam, jak deda delal vratnyho, pac blbe chodil, nic od fochu poradne neumel, tak co zbejva wink
pokud někdo umí, není problém 200 a více/h, ale to kazdej rposte mit nebude. kdyz nekdo maka za min lip, tak by byl zamestnavatel sam proti sobe aby ho nezamestnal. je fakt, ze dumping v podobe uk aspol. je zase neco jinyho...
uvazuju o zivnostaku a zkouset neco na sebe nez nekde saskovat pod nekym. aspon to cloveka motivuje byt ve forme...

Re: Klub důchodců

Little:
V tomto pohledu máš pravdu, bohužel pokud bude takováto "inflační dampingová" nabídka pracantů, tak s tím nic neuděláme.
Dokud stát bude takto benevolentní k výskytu gastarbaitrů, dokud bude stát tak jak nyní likvidovat firmy se zaměstnanci (každej se může podívat do pložky superhrubá, hrubá a čistá a hned uvidí co stál zaměstnavatele a kolik sežral stát a kolik mu zbyde v kapse)

Na druhou stranu nedávno jsem měl diskuzi s týpkem, který nepovažoval 12.000,- za motivační odměnu (pracant na stavě s dokončenou základkou a k tomu nějakej 3 letej učňák, obor bouchač kladivem a držeč hadice s betonem), páč mu bude líp doma na dávkách a nenadře se u toho.

Dokud na jde zaměstnavatel někoho, kdo je schopen makat za 80Kč , přičemž on (zaměstnavatel) jeho práci přefakturuje za 200, tak je systém v prdeli a nelze s ním nic dělat.
Teď zrovna jsem telefonicky řešil, jestli 500 za technika a 800 za programátiora není nějak moc (tvrdil investor)
Tak jsem  mu nabídl UK za 150Kč a podotknul, že za škody si bude ručit sám - dodávka, montáž SW včetně oživení vysokotlaké hadrauliky (250bar) 
Pochopil, že na tyto práce musejí být odborníci a odborníci jsou drazí. Může si najmout soudruhy z NDR - Třeba Bosch Rexroth, tam se pod 3 litry na hodinu nedostane a bude to sypat v éčkách. a na servis do 24 hodin může rovnou zapomenout.

Masakr je v oblastech s vysokou nezaměstnaností (Broumovsko Opavsko, Karviná, Jablunkov, ale i Usteckej a Karlovarskej region, atp.) Tam je to v prdeli. Klekne jedna fabrička a je tam půlka obyvatel bez práce, viz nedávnej krach sklářskejch podniků atd.
Nedovedu si představit co by bylo s Jihlavským regionem, kdyby zanikl Kronospan a Bosch.

Tohel mluví za vše:
http://www.penize.cz/interaktivni-grafi … mestnanost

Re: Klub důchodců

nejak to tu spi,tak zkusim ozivit odkazem na obrazky zakazky na ktery zrovna pracuju:
https://picasaweb.google.com/1178211544 … /SabaReso#

Re: Klub důchodců

pekne to mas...

Web

Re: Klub důchodců

čéče nějak na mňa dopadla jarní únava...
kudy chdím tudy usínám, su nějakej celej "vybitej"

Re: Klub důchodců

toz si omeve prirozeni vlazno vodo

Re: Klub důchodců

Jo mám to podobný, su taky ňáký vybitý a dobitý.......tož ogare, čo s tým?

Re: Klub důchodců

omévání nepomáhá....
Zaberu šponu a naplánuju dovolenou....
Poslední roky jsem střídal jen prácu a marodění, a to je na hovno. Zdraví se dává jaš takš dokupy tož letos vyrazím na dovču nekam do lesíku a budu nasávat klidu a odpočinku.
Prostě se na tejden vysrat na civilizaci a čučet do ohňa a zeleného lesa.

Re: Klub důchodců

nasávat? wink jarní únava je sviňa ...

Web

Re: Klub důchodců

Jo jo, já se tak těším, až zahodím telefon a zaparkuju kanoe  u lesa a začnu žít jako člověk ne jako robot ...  Nejvíc mě fakt sere ten telefon, kterej nemůžu ani na minutu odložit  sad

Re: Klub důchodců

Letos je to sviňa svinutá... tak jak mě to letos silně dostalo, nepamatuju...

Re: Klub důchodců

Dalča, to je zajímavý, já mám letos taky kritickej rok. Tolik problémů zdravotních i pracovních co mě potkalo taky nepamatuju. Teprve poslechních 14 dnů to vypadá, že se to obrací. Jak v práci, tak i zdravotně. Je vidět, že to bude mít souvislost.

Re: Klub důchodců

letosni zima je blba, malo slunicka, az tenhle posledni vikend se to zlepsilo. uz aby bylo jaro...

Web

Re: Klub důchodců

Znovu tady popisu mechanizmus toho jak funguji nase tela:
Pokud clovek dlouhodobe dela praci,ktera ho nebavi a vubec vystavuje se dlohodobe stresu,zacnou se projevovat nejruznejsi neduhy,ruzne zpocatku mirne bolesti v ruznych castech tela...to nam nase vedomi dava signaly:clovece neco neni v poradku,zastav se a podivej se jak zijes...pokud tento stav trva delsi dobu propuka nemoc,nejdrive jako sance zastavit se,lecit se a doprat si cas na prehodnoceni svoji situace,dosavadniho zivota...pokud clovek nezmeni svuj zivotni styl pripadne svoje zivotni postoje /ty nam byly nainstalovany rodici v detstvi na zaklade nasi karmy/ nemoc dale postupuje az do vitezneho konce...
pokud jste vystaveni stresu zamyslete se nad tim,jestli vam vas zivitni styl stoji za to...pokud prijdete na to ze jo a smirite se s tim,prestanete za to jak zijete a co zijete obvinovat druhe a prijmete odpovednost za svuj zivot sami,mate vyhrano....abych nebyl za borce ja se o to snazim uz nekolik let a neni to jednoduchy...

Re: Klub důchodců

Ne není to jednoduchý..
Se lehko řekne, nedělej co tě nebaví, nebuď ve stresu...
Ale
Bydlet chcu, takže hypotéka
jezdit chcu, takže auto, servis, nafta...
jídlo potřebuju
hadry potřebuju
Pičoviny na frajeřinu jsem nekupoval i v dobách, kdy bylo dobře.
a na to vše je potřeba peněz.
Nechlastám, nekouřím, nehulím.
Pravděpodobnost náhlého spontánního vzniku patřičného obnosu z ničehož nic u mne doma na nočním stolku je nulová.
Takže nezbývá než chodit do práce. Pak volím práci, která má nejvyšší výnos (výplata), přičemž je v mých silách ji zvládnout.
Jakmile přestanu zvládat, budu hledat jinou práci...
Bydlet v papundeklový kuči pod mostem nehodlám...

Jak jednoduché.
Bohužel v tom není moc prostoru vymrčovat si, abych dělal, co mne baví a vyhnul se stresům - páč pracuji u soukromníka a ten má eště k tomu v hlavě ideje modrých ptáků.

Jo a co se tejče karmy, tak tu nemám, má mizernou účinnost, já mám trivalentní bojler   smile